Od kdy spí celou noc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
22.8.14 22:46

@marrlinka
Od narození spí s námi v posteli a já nevím co to je být nevyspaná :-O :nevim:
To bylo opravdu jen párkrát když měla opravdu nějaké velké bolení.
Tak si říkám, co proti tomu pořád někteří mají? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 22:50

Jak jsem totálně v noci sebrala prso, do té doby co hodinu, děs. V roce a čtvrt jsme prostě v noci prso nedala, za pár nocí řevu pochopila, že prso ani nic jiného jako náhražka nebude a během týdne spala celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
22.8.14 22:58
@zvědavá borůvka píše:
@marrlinka
Od narození spí s námi v posteli a já nevím co to je být nevyspaná :-O :nevim:
To bylo opravdu jen párkrát když měla opravdu nějaké velké bolení.
Tak si říkám, co proti tomu pořád někteří mají? :think:

Víš, kdy jsem nevyspalá? Když mám jakékoliv dítě v posteli… a naše mladší začala spát celou noc přesně ve chvíli, kdy začala spát sama :palec: resp. nemusí to být sama, ale musí to být jinde než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
22.8.14 23:44

@marrlinka hlásím se ke zmučeným matkám :mrgreen: malýmu teď bude rok a o prospané celé noci si můžu nechat zdát. Když je dobrá noc, tak se vzbudí jen dvakrát, ale nocí kdy se budí častěji je víc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
23.8.14 08:29

Taky se přidam k nevyspanym zrovna dneska supr noc vzbudila se ve čtyři a do 5,30 po me lezla a rozhodla se ze se spát nebude. Tyhle hezký až dvě hodinky máme tak třikrát týdně zbytek dní se jen tak třikrát za noc vzbudí a zas hned spí. Ja to nechávam neresim sic se tvarim ráno jak zombie ale věřím ze do Matury ji to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
23.8.14 08:42

Můj prcek to měl poněkud opačně, první 4 měsíce spal celou noc a pak se najednou začal budil (přesně po očkování, zajímavé, že?)… vydržela jsem to 4 měsíce (budil se čím dál častěji), až jsem to v 8 měsících utla a přestala ho v noci kojit. První dvě noci řev a od té další už spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
23.8.14 09:16

My nekojime od pul roka zadnej efekt to nemelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
24.8.14 14:16
@marrlinka píše:
Tonouci se stebla chyta, takze dotaz zmucene matky, co nespala celou noc v kuse uz…dlooouho :) Zacaly vam deti spat celou noc jen tak z niceho nic? Nebo jste odnaucovaly/i od nocniho mlika? Prechod na um ani jine vychytavky u nas nefunguji. Vlastne nehledam zadnou radu, spis jen uchlacholeni :mrgreen: btw je mu 11m

V 2,5 měsících spal 7-11 hodin v noci v kuse po tom, co jsem si přečetla knížku ( https://www.emimino.cz/…osti-194673/ ).

Pak jsem si později (4,5 měsíce) to pěkně hloupě zkazila dudlíkem na usínání, takže znovu spal celou noc až v 6 měsících, kdy jsem ho jemně podle jiné knihy (Klidné spaní a ukládání) odnaučila návyku na usínání u dudlíku. Teď je mu už 6,5 měsíce a spí 8-9 hodin v noci v kuse.

Kojím i dokrmuji umělým mlékem zároveň, syn spí ve vlastní postýlce, ale hned vedle postele.

Kdybyste si to rozmyslela s nějakou případnou radu, tak můžete napsat, jak usíná večer a jak vlastně pak usíná v noci a já Vám mohu zkusit něco dohledat v knížkách o spánku, co jsem četla (asi tak 5 fajn knih, výcuc pro mladší děti jsem dala do diskuze: https://www.emimino.cz/…inek-199293/ ) Třeba by tam pro Vás něco bylo, třeba ne, těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
25.8.14 15:44

@Jitka-DD hm, to vypadá zajímavě ta knížka :think: Chlapeček má od mala dudlík :zed: nejdřív mě hrozné břichaboly, teď si o něj zase brousí dásně, hrozně pomalu a bolestivě mu rostou zoubky :zed: do odstavení (8m) usínal u kojení, po přechodu na UM dostane kaši, vykoupe se, vypije si ještě lahev mlíka, strčí si do pusinku dudlík a pokud je hodně unavený, tak se obrátí na bok a spí, někdy nemá náladu, takže brečí a stojí, jdeme ho položit (někdy jednou, někdy desetkrát) a spí. V noci se během kojení budil po prvním delším spánku (cca 4 hodiny) co dvě hodiny, k ránu i co hodinu, po přechodu na UM se budí 2× za noc, postaví se a brečí, dokud nedostane lahev s um. Vypije, lehne a spí. Vzhledem k tomu, že se intervaly s přechodem na um prodloužily, tak si myslím, že má v noci vážně hlad :think: je to docela velký jedlík už od mala (kolem měsíce byl pár dní na dětském odd, když jsem byla na operaci, byl asi tři dny na nutrilonu, dávky, které dostával dle nějakých těch jejich tabulek mu vůbec nestačily…dostal dokrm, sestry řekly, že další krmení za čtyři hodiny, ale po dvou hodinách nebyl k utišení a dožadoval se další dávky :roll: ).
No…nevím, kde hledat příčinu buzení :nevim:
Jinak spí s námi v pokoji, ve své postýlce. Když spí s námi, nevyspíme se nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
25.8.14 16:00

@marrlinka Já měla taky hladovce, co se do 20 měsíců prostě budil… to, že to hlad jsem odvodila z toho, že to nebylo každou noc v pravidelných intervalech, ale někdy třeba jen jednou, jindy 3×, vyjímečně vůbec a mělo to určitou souvislost s jídlem před den. Plus tedy, já se občas taky v noci vzbudím a jdu navštívit lednici :oops:
Akorát bych zkusila spaní ve vlastním pokoji, u nás to výrazně pomohlo, z nějaký 6 buzení na noc se to stáhlo na 2-3, ale zas jestli máte jen ta 2 buzení za noc, tak to už asi výrazně nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
25.8.14 18:04
@j.a.n.i1 píše:
@marrlinka Já měla taky hladovce, co se do 20 měsíců prostě budil… to, že to hlad jsem odvodila z toho, že to nebylo každou noc v pravidelných intervalech, ale někdy třeba jen jednou, jindy 3×, vyjímečně vůbec a mělo to určitou souvislost s jídlem před den. Plus tedy, já se občas taky v noci vzbudím a jdu navštívit lednici :oops:
Akorát bych zkusila spaní ve vlastním pokoji, u nás to výrazně pomohlo, z nějaký 6 buzení na noc se to stáhlo na 2-3, ale zas jestli máte jen ta 2 buzení za noc, tak to už asi výrazně nepomůže.

taky si myslím, že má prostě hlad :-/ spaní ve vlastním pokoji u nás nepřipadá v úvahu, jaksi nejsou prostory. Zkoušeli jsme se odstěhovat z ložnice pryč, což vůbec nepomohlo. Ani si nemyslím, že je to mojí/naší přítomností, skoro každý den usínáme v kuchyni u filmu a stěhujeme se do ložnice až teprve když se probudí na mlíko :nevim:
nuž…ono stejně nezbývá nic jiného než vydržet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.8.14 20:26

@zvědavá borůvka Hele, já se s miminem v posteli nevyspala tak minimálně do jeho 6. měsíců - ležela jsem jak prkno a musela se děsně kontrolovat, protože jinak se děsně v noci melu a mohl by přijít k úhoně. Jak jsem se podvědomě takhle kontrolovala, tak jsem se s dítětem v posteli prostě nevyspala, nebyla jsem odpočatá.
Po tom 6. měsíci, když už byl schopný se ozvat a i nějaký ten případný úder by přežil (navíc v tu dobu začal okopávat ze spaní on nás, holt je v tomle po mamince), tak už to bylo v pohodě.
Takže za sebe - spaní s miminem/dítětem nevyhledávám, raději se tulím k chlapovi, ale když to mládě potřebuje, nevadí mi, aby spal s námi.
Jinak celou noc začal spát okolo 4. měsíce, to mu ale vydrželo tak asi 2 týdny a pak zase až ve 13. měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
26.8.14 22:22

@marrlinka Rozhodně jsou děti, které se i v roce budí na jídlo v noci a potřebují je. U těch je to buzení prý obvykle tak jednou až dvakrát za noc. Mnoho dětí má ale spíš návyk na to noční pití (dítě touží usínat při sání např.) a někdy se to těžko poznává.

V knihách jsem na toto našla obvykle jen rady, že se má snižovat noční příjem umělého mléka (myšleno u dětí od cca 8 měsíců, dříve ne), postupně, například o 10-20ml, a u dětí, které jsou hodně závislé na velkém množství přijatých tekutin se doporučuje ze začátku jen snižovat koncentraci umělého mléka, aby si postupně odvyklo tomu nočnímu pocitu hladu (no, zní to spíš docela drsně, že?) a pily „jen“ vodu a pak snižovat to množství vody. To je např. z knihy „Spánek, sen a dítě“ a „Každé dítě může dobře spát“.
Paní Pantley doporučuje spíš doporučuje nejdřív řešit, aby dítě přijímalo přes den dostatek (kvalitní) potravy:
„Ujistěte se, že dítě dostává dost potravy během dne, zvláště pokud je výlučně kojené nebo krmené kojeneckou výživou. Některé děti si vytvoří návyk potřebovat péči nebo pít z lahvičky po celou noc, díky čemuž přijímají příliš vysoké procento ze svého denního příjmu kalorií v noci. Aby dítě spalo celou noc, je zapotřebí jeho váhy krmení přechýlit zpátky ke dni.“

A potom případně řešit takové pozvolné „noční“ odstavování od lahve, aby se oslabila ta asociace usínání=sání. Ještě mne k tomu napadá, zda třeba nemáte umělé mléko, které dítě málo zasytí? Když jsem si tady procházela hodnocení umělých mlék, tak často maminky psaly, že některá mléka jejich dítě nedokázala dobře zasytit. A taky, kolik vlastně Vaše dítě vypije mléka přes den a kolik v noci? Někdy děti v noci vypijí litr mléka či sní litr kaše a přes den potom téměř nic nejí.

A jak psala @j.a.n.i1 že i dospělí kolikrát v noci navštíví ledničku nebo jdou pít, tak je to obdobné, obvykle je to buď jen návyk („jen“ něco zobnou, nebo si dají malý hlt vody, jinak by znovu neusnuli) a nebo hlad//žízeň, pokud přes den neměli dostatek pořádného sytého a kvalitního jídla, nebo dostatečně nepili.

Co se týká dudlíku, tak pokud už si dítě umí dát dudlík samo a taky si jej samo umí najít v postýlce, tak to problém v podstatě není, protože i když má na něj návyk na usínání při dumlání, tak si jej dokáže při těch normálních nočních probuzeních obstarat samo a tedy potom rodiče nebudí.

Nevím, jestli jsem Vám vůbec nějak pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
26.8.14 22:41

@Jitka-DD Jojo, tu souvislost s jídlem přes den vím, nikde jsem se ji tedy nedočetla, ale odpozorovala jsem ji na vlastních dětech :mrgreen: a u mě to tím taky často bude :oops: s tím pitím ani moc ne, tam mi přijde, že je to (alespoň u našich dětí) spíše prostředím, jak je víc teplo a suchý vzduch, tak se v novi budí na pití, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
26.8.14 22:45

Dcera - tři roky, v noci nespí stále. Obvykle vstáváme (už jen) 2×, ale třeba včerejší noc 6×. Spí cca 7,5 hodin, přes den dávno ne. V noci už samozřejmě nejí, nepomohlo přestěhování postele, spát u nás v posteli, vlastní pokoj, stěhování, dudlík, dát spát dříve, později, noční světýlko, homeopatika… zkrátka nic. Takže radu nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí