Jak se naučit žít "sama"

z92
319
5.11.17 14:33

Jak se naučit žít "sama"

Ahoj holky, jdu si pro radu, nebo se možná jen tak vypovídat, nevím… Každopádně, manžel je hodně pracovně vytížený a veškerý volný čas věnuje svým koníčkům, takže buď není doma vůbec a když ano, tak se stejně zavře ve své pracovně a nevíme o něm. Máme roční holčičku a i přesto, že tady bydlím celý rok,( odstěhovala jsem se přes půl republiky za manželem), tak tady stále nikoho moc neznám, takže jsem s malou pořád sama. Je to s ní všechno úžasné, prosperuje jak má, je hodná atd. jen mě ten stereotyp a „samota“ občas vůbec nenaplňuje a jsem zoufalá, protože se neumím naučit žít jen sama s ní. Ráda bych si tady našla kamarádku, ale žádné klubíky nebo centra pro děti tu nejsou, na hřišti kdykoli jsme tam přišly, tak nikde ani noha, obecně tu moc dětí není čímž se snižuje i možnost seznámení s nějakou maminkou… Téměř denně se zaobírám myšlenkou, jestli tohle jsem schopná zvládnout, jestli by mi jednoduše nebylo lépe doma, kde mám rodinu a všechny své přátele a blízké a možná by to byl i impuls pro manžela, ale nechci hned utíkat, chtěla bych se naučit žít samostatně, jen nevím jak :nevim: Vím že vás, které na tom jste podobně, tady bude povícero, poraďte mi prosím, jak si užívat život s malou a přitom se nesžírat osamělostí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
blabla123
5.11.17 14:35

Tohle není žádný vztah, promluvte si. Protože on si jede na sebe a ty s dcerou ho nezajímáte.
Můžeš zkusit napsat odkud jsi, třeba se ti sem někdo z okolí ozve :-).

• Citovat
  • Upravit
blabla123
5.11.17 14:36

To je nějaké malé město/vesnice?

• Citovat
  • Upravit
3145
5.11.17 14:40

Jak může chlap veškerý volný čas věnovat koníčkům, když má rodinu?
Jinak snaž se využít toho, že nejsi uvázaná na denní chození do práce, školky. Však se můžeš sebrat a odjet třeba na týden k rodičům, oni ti pohlidaji, ty si obejdes kamarádky a ten tvůj se třeba doma zatím chytne za nos, že to není úplně super vracet se do prázdného bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
z92
319
5.11.17 14:44

@blabla123 Též mám ten pocit, že ho moc nezajímáme… Bydlíme v menším městečku u Opavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
z92
319
5.11.17 14:47

@Helileli K našim jezdím na týden i déle, když spolu nejsme chybíme si, ale když se vrátíme, euforie opadne velmi brzy a ještě ten den je vše jako bylo před odjezdem. Jenže spíš mám pocit, když ho tady nechám samotného, že si tím ještě víc zvyká na tu svou pohodu a klid a pak má pocit, že ho omezuju, když po něm chci, aby se chvilku věnoval malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
5.11.17 14:56

Je rozdíl být samostatná a sama. Důrazně bych si s manželem promluvila. Proč má rodinu, když se o ní nezajímá? Protože je to společenská norma? Jestli tohle dáš, máš můj obdiv, já bych teda svůj život sobci neobětovala, on je totiž je jeden a dost krátkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
5.11.17 15:04

Najdi si koníčka a tam si udělej známé.
Třeba na cvičení s dítětem…
Ale upozorňuji tě, že se s manželem dřív nebo později se s manželem odcizíte.
To, co on dělá, totiž nemá s funkčním pojetím vztahu nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
5.11.17 15:21

Teda toho tvyho bych chtela mit doma. Presne jak je psano vyse. Sbal se a odjed jednou za cas k rodicum na vikend. Ten tvuj si toho ani nevsimne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
5.11.17 15:48

Škoda že jsi daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.11.17 16:03

Tohle je o povaze. Mam to doma podobne, s dospělými se vlastně bavím jen po netu :lol: jenže mne to vyhovuje. Pokud jsi společensky založena, tak te to časem ubije. Co se vrátit ma částečný úvazek do práce? Budeš mezi lidmi, seznamis se a na klid doma se budeš těšit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
5.11.17 16:06

@z92 Proc si nezajedes do Opavy? Byla jsem tam kdysi na dovolené a v okoli jsou krásné parky, zamky. Kdyby jsi napsala, ze hledáš maminku z okolí Opavy, určitě se ti jich ozve spousta. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
5.11.17 16:49
@z92 píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu, nebo se možná jen tak vypovídat, nevím… Každopádně, manžel je hodně pracovně vytížený a veškerý volný čas věnuje svým koníčkům, takže buď není doma vůbec a když ano, tak se stejně zavře ve své pracovně a nevíme o něm. Máme roční holčičku a i přesto, že tady bydlím celý rok,( odstěhovala jsem se přes půl republiky za manželem), tak tady stále nikoho moc neznám, takže jsem s malou pořád sama. Je to s ní všechno úžasné, prosperuje jak má, je hodná atd. jen mě ten stereotyp a „samota“ občas vůbec nenaplňuje a jsem zoufalá, protože se neumím naučit žít jen sama s ní. Ráda bych si tady našla kamarádku, ale žádné klubíky nebo centra pro děti tu nejsou, na hřišti kdykoli jsme tam přišly, tak nikde ani noha, obecně tu moc dětí není čímž se snižuje i možnost seznámení s nějakou maminkou… Téměř denně se zaobírám myšlenkou, jestli tohle jsem schopná zvládnout, jestli by mi jednoduše nebylo lépe doma, kde mám rodinu a všechny své přátele a blízké a možná by to byl i impuls pro manžela, ale nechci hned utíkat, chtěla bych se naučit žít samostatně, jen nevím jak :nevim: Vím že vás, které na tom jste podobně, tady bude povícero, poraďte mi prosím, jak si užívat život s malou a přitom se nesžírat osamělostí :,(

Je smutné, pokud máš manžela, že se chceš naučit být sama. Pokud by jsi chtěla být sama, tak by ses nevdávala, a nestěhovala půlku republiky za někým, kdo se ti nevěnuje, ani dítěti, pěstuje svoje koníčky, je pracovně vytížený, a pokud je doma, zavírá se v pracovně. V klidu, ale důrazně bych si s ním promluvila. Pokud by se to nezlepšilo, pak bych od něj odešla i s dítětem. K čemu je takový vztah? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
5.11.17 17:17
@z92 píše:
@blabla123 Též mám ten pocit, že ho moc nezajímáme… Bydlíme v menším městečku u Opavy.

A jezdis do Opavy? Treba do detskeho centra na plavani, cviceni apod.? Pokud jsi motorizovana, nemel by byt problem se tam seznamit.
Kdyz jsem byla tehule, tak jsem se na emimi seznamila se dvema Zuzkama z Opavska a pak jsme se schazely s detma prave na tom plavani v Opave. Kazda jsme dojizdela odjinud, ale plavani bylo prijemnejsi nez s uplne cizima maminama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
5.11.17 19:27

To je smutné :-( Ten muž stojí v tom případě za starou bačkoru. Škoda, že jsi až od Opavy. Jsem z Ostravy a momentálně jsem furt zavřená doma na nemocensk, jelikož čekáme druhé mimi. A jelikož jsem do teď byla dost pracovně vytížená, tak také nevím co ze sebou, když je manžel v práci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí