Matka s dětmi v tísni

1403
2.11.17 07:50

S.O.S Azylove domy

Dobré ráno, předem bych chtěla napsat že moje situace to není a dotaz píšu protože se snažím pomoci kamarádce v nouzi. Kamarádka skončila ze třemy detmi uplne sama bez financnich prostředku. Bydlení má do 15.11 a socialka ji chce odebrat děti z duvodu nevyhovujícího bydlení. Je z PRAHY a mě napsadlo že by měli existovat zařízení které by matce s detmi mohli pomoci a to azylové domy ale s pomocí okamžitou a né čekací dobou.. funguje něco takového? Vubec nevim kam volat kde mě přepojí na takové domy a obvolávat všechny je hrozné i když i tak bych to udělala. Děkuji moc za pomoc ( obvolávat to budu já z duvodu že kamarádka už nemá ani na zavolání ) je to situace příšerná. Manžel ji opustil kuli milence a to skoro ze dne na den. Žádost o rozvod je u nich podaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
2.11.17 07:51

Matka s dětmi v tísni

Dobré ráno, předem bych chtěla napsat že moje situace to není a dotaz píšu protože se snažím pomoci kamarádce v nouzi. Kamarádka skončila ze třemy detmi uplne sama bez financnich prostředku. Bydlení má do 15.11 a socialka ji chce odebrat děti z duvodu nevyhovujícího bydlení. Je z PRAHY a mě napsadlo že by měli existovat zařízení které by matce s detmi mohli pomoci a to azylové domy ale s pomocí okamžitou a né čekací dobou.. funguje něco takového? Vubec nevim kam volat kde mě přepojí na takové domy a obvolávat všechny je hrozné i když i tak bych to udělala. Děkuji moc za pomoc ( obvolávat to budu já z duvodu že kamarádka už nemá ani na zavolání ) je to situace příšerná. Manžel ji opustil kuli milence a to skoro ze dne na den. Žádost o rozvod je u nich podaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
2.11.17 07:56

Manžel musí platit alimenty přece, zvlášť pokud je podána žádost o rozvod, měl by ji už něco dávat.
Jinak azylové domy pro matky z dětmi. Zkus trochu zagoglit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
2.11.17 07:59

Nevím jak teď, ale dřív azylové domy zajišťoval právě OSPOD, který měl přehled, mohl obtelefonovat případná místa. Tam bych začala - obrátit se na OSPOD v místě trvalého bydliště. Nebo mě napadá Naděje, ti by mohli také vědět, na koho se obrátit. Před lety fungovala možnost bydlení u Sester Matky Terezy na Letné - nevím zda tam stále jsou. Ale jinak pokud jí opustil manžel - tak kde bydlela s ním doteď? Co je s bytem, kde spolu byli? Proč už není tam? - není to vyzvídání, jenom přepisuji myšlenkové pochody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
2.11.17 07:59

224 815 995 azylový dům v Praze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
2.11.17 08:00

A ta sociálka jí nepomůže? Od toho tam ty ženský jsou - co mám zkušenost, tak jsou to právě ony, co pomáhají matkám v podobných situacích hledat azylové domy a podobně.
tady jen rychlý přehled z google, těch domů je samozřejmě spousta, ale jak je to s obsazeností, těžko říct:
 https://www.google.cz/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
2.11.17 08:01

Dál třeba rodiče, prarodiče, klidně z obou stran, nějací příbuzní - nemohla by tam chvíli být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
2.11.17 08:03

Tady jsem našla jeden, nevím jak s obsazeností - http://praha.charita.cz/…by/adgloria/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75811
2.11.17 08:03

Pokud jí chce děti opravdu vzít socialka, OSPOD už věc evidentně řeší. Náš stát je značně sociální a matku se třemi dětmi ve vlastní péči určitě úplně bez prostředků nenechá a i s azylem má určitě snahu poradit dřív, než začne odebírat.
Tady bude problém řekla bych trošku jinde. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
2.11.17 08:05

@beručka Ahoj, netusim taky jak je to s azyl domy, ale pokud se ji podari situaci nejak vyresit a deti ji neodeberou (moc ji drzim palce), tak by urcite uvitala nejaky veci pro deti- kamaradka by se rada plno veci po diteti „zbavila“ a chce je dat prave jen nejake mamince, ktera je opravdu v nouzi. Jak stary ma deti a jakyho pohlavi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
2.11.17 08:07

Sociálka jí chce odebrat děti kvůli nevyhovujícímu bydlení? no nevím jak v praze mám zkušenost z jiné části republiky a tam opravdu ospod zajistí nějaké sociální bydlení nebo azylák, jen aby nemusely být děti od maminky…
není v tom ještě něco jiného?

• Citovat
  • Upravit
1015
2.11.17 08:07

Ale koukám, že úplně lehké to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
2.11.17 08:28

http://www.azylovedomy.cz/?… tady jsou nějaké domy v Praze, zkuste obvolat kde mají místo, pokud nebudou určitě ještě poradí kam se obrátit na jiný azylák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.11.17 08:31
@beručka píše:
Dobré ráno, předem bych chtěla napsat že moje situace to není a dotaz píšu protože se snažím pomoci kamarádce v nouzi. Kamarádka skončila ze třemy detmi uplne sama bez financnich prostředku. Bydlení má do 15.11 a socialka ji chce odebrat děti z duvodu nevyhovujícího bydlení. Je z PRAHY a mě napsadlo že by měli existovat zařízení které by matce s detmi mohli pomoci a to azylové domy ale s pomocí okamžitou a né čekací dobou.. funguje něco takového? Vubec nevim kam volat kde mě přepojí na takové domy a obvolávat všechny je hrozné i když i tak bych to udělala. Děkuji moc za pomoc ( obvolávat to budu já z duvodu že kamarádka už nemá ani na zavolání ) je to situace příšerná. Manžel ji opustil kuli milence a to skoro ze dne na den. Žádost o rozvod je u nich podaná

K manželovi zpátky nemůže, než si vyřídí své bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.17 08:33

Zkuste se poptat tady, je to výborný azylák v Horních Počernicích, ale platí se tam 70 Kč denně za dospělého a 40 za dítě http://www.skphopo.cz/…i-informace/
Promluv si taky s její sociální pracovnicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí