Šťastná sama s batoletem, jsem jediná ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Moc Ti tvoje stesti a spokojenost preju, vetsina zen by na Tvem miste moc nejasala. Tak snad vas je co nejvic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc Ti to preji, ze jsi stastna
. Ale samozivitelky jsou k politovani, protoze vetsina lidi si pod pojmem stastna rodina predstavi maminku, tatinka a dite. Me osobne by mrzelo, kdybych byla na ditko sama a nebyla bych stastna. Ale chapu, ze kazdy to na jinak. Ve finale jsou v zivote opravdu dulezitejsi veci nez uplna rodina, treba zdravi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamarádku, která je sama s dítětem, a myslím, že je také spokojená. Malou si užívá, peníze jí také výrazně nechybí, protože je šikovná a finančně se zabezpečila, než si pořídila dítě. I když to samozřejmě musí být náročné, když je člověk na dítě sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také mám známou, co spokojená samoživitelka. Ex jí posílá na dítě 15 tis, hlídá kdykoliv ona potřebuje i 5× týdně, když na to přijde. To samé jeho rodiče, které má 5 minut chůze od domu. Jsou v důchodu a kdykoliv přijdou pomoci. Dítě vídá neustále oba rodiče. Jen nebydlí spolu. Ona chodí do práce na poloviční úvazek, aby měla dost času věnovat se dítku. Jak říká, nedokáže si představit, že by chtěla někam večer jít a nemohla, protože by neměla hlídání nebo finance. A nějakého přítele na radovánky taky má, ale do rodiny ho netahá.
- Citovat
- Upravit
Občas mám pocit že bych také s malým sama byla šťastnější, ale přiznám se že „výhody“ plynoucí z manželství, plus to že mám manžela pořád ráda i když nám to dost neklape, mě v tom svazku drží…
Samoživitelky bych řekla že jsou pro okolí k politování mnohdy díky tomu jak je stát a jejich bývalý partner a otec dětí dokáže mnohdy „ojebat“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se pridavam ke stastnym samozivitelkam
mam 2 super zdrave deti, financne taky, vlastnim pricinenim, nestradame, to, ze se obcas na matky samozivitelky diva soucitne, to mohu potvrdit, prestoze mnohdy neni duvod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem také sama se dvěma dětmi na ZŠ. Ze začátku to bylo hodně těžké, finančně jsme na tom nebyli moc dobře, ale jak jsem začala chodit do práce, tak se postupně naše finanční situace začala lepšit.
Máme se líp jak mnohé kompletní rodiny. Něco je těžší, ale jinak si fakt nemůžeme stěžovat.
Je to asi i o osobním nastavení každé z nás. Já jsem pozitivní a i když mě občas něco láme, dokážu si na všem vybrat to dobré.
J.
- Citovat
- Upravit
Ahoj určite nejsi jediná:-) ja jsem sama dalo by se říct dobrovolne se 2 detma (8 mesicu a 5 let) s tatkou jsme v pohodě, nic se mezi nama nestalo. On tak 1× týdne synka má, občas i zajdem na kafe ale nežijeme spolu - ja žiju naplno - trochu podnikam, k tomu ty 2 deti..mam i dost konicku (na ty ted nemam cas) ale na chlapa ten cas nemam určitě
take mi nic nechybí a naopak mě je kolikrát líto kamarádek že jim chlap dost určuje život.. já se rozhodnu že pojedu tam či tam a jedu. nemusím to s nikým konzultovat apod
- Citovat
- Upravit
@Tess 85 píše:
Občas mám pocit že bych také s malým sama byla šťastnější, ale přiznám se že „výhody“ plynoucí z manželství, plus to že mám manžela pořád ráda i když nám to dost neklape, mě v tom svazku drží…
Samoživitelky bych řekla že jsou pro okolí k politování mnohdy díky tomu jak je stát a jejich bývalý partner a otec dětí dokáže mnohdy „ojebat“.
jak je ojebává stát? Se státem si dítě nepořídily. Jen s blbem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa nejsem v té situaci, nemám osobní zkušenost, ale myslím si že pokud se maminky samoživitelky dostanou do ekonomicky špatné situace, tak to nemají vůbec jednoduché a od státu dostat nějakou pomoc je dost složité. Třeba jen obíhání úřadů, podávání žádostí a co když má malé děti a nemá hlídání nebo podporu rodiny a jsou úplně samy… musí to být mazec. Nebo když chlap se chce soudit, tak sehnat a zaplatit právníka nebude pro takovou maminku úplně easy. Nebo pokud byla dlouho s dětmi doma, tak třeba jen problém sehnat slušně placenou stabilní práci…
Třeba když chlap oficiálně bere minimum a zbytek peněz dostává bokem, tak si myslím že pro maminku je strašně těžký dokázat kolik ve skutečnosti jsou jeho příjmy a z reálných příjmů dostat odpovídající výživné a ne jen nějakou almužnu… A musí to nějak složitě dokazovat maminka, pochybuju že by ji státní orgány v tom dokazování mužových příjmů nějak výrazně pomohly.
A nevím, ale určitě v mnoha případech se chlap jako absolutní blb a hajl projeví až po rozvodu při „bitvě“ o děti, majetek atd… (osobní zkušenost s bývalým přítelem, fajn chlap, rozchod proběhl úplně v klidu a dospěle a půl roku po rozchodu se choval jako zhrzenej idit…)
Edit: omylem jsem zveřejnila nedopsaný příspěvek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že většinou je to finanční problém, a velký, ale stejně - trochu mi vadí, jak je „samoživitelka“ skoro už automaticky k politování. Otec dítěte už mě nechtěl, ale táta je dobrý, malého miluje. Je mi to líto kvůli synovi, ale myslím, že si snad s jeho tátou vztah nějak vybudují. Jinak jsem šťastná a nic mi nechybí, je nás tu víc takových? Máme se synem pohodový krásný život.