Sama s třemi dětmi - zkušenosti

Anonymní
25.10.17 20:30

Sama s třema detma??

Dobrý den, je tu nějaká maminka se tréma detma co je samozivitelkou?? Jak to zvládáte?? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30628
25.10.17 20:37

Před 8 lety jsem zůstala sama s tříměsíčním miminem a kluci měli 15 a 19, oba byli ve škole.
Alimenty otec nejmladšího dítěte neplatí, klidně si nechal už dvakrát napařit podmínku.
Není to lehké, ale jde to.
Oba synové už pracují, starší s námi už dlouho nebydlí, mladší vloni maturoval na nástavbě. Doteď brigádničil, 1. listopadu nastupuje na HPP.
Musím sice počítat každou korunu, ale za ten klid doma to stojí.
Já mám práci, která mě baví, ovšem mizerně placenou, ale s příspěvkem na bydlení se to dalo zvládnout.
Měla jsem našetřené nějaké peníze z lepších časů, ty se ovšem postupem let rozplynuly, byla jsem nějakou dobu bez práce, pak dělala za almužnu. Teď to je sice taky za málo, ale postupně to půjde nahoru.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.17 20:49

Zůstala jsem sama s dětmi 3, 1 a těhotná. Žádná hitparáda to nebyla, ale zvládnout se to dá.

• Citovat
  • Upravit
676
25.10.17 21:09

Nesmírně tě obdivuji. Teď už zvládneš v životě všechno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
25.10.17 21:32

Ja obdivuju kazdou matku samozitivelku… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.17 23:05

Ahoj, taky jsem sama se třemi dětmi - 5, 3 a 1 rok. Mám rodičák, dvě práce na doma…hitparáda to není, zvládnout se to zatím dá. Spíš se bojím budoucna, až budou větší nároky na všechno, škola atd., to bude horší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.17 23:24

My máme dva a půl roku, rok a půl a teď čerstvě měsíc :/ dvě děti ale nejsou jeho :/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.17 09:46

No drž se, takoví prťousci :( Zvládneš to, musíš ostatně :kytka:
Anonymní z 23,05

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.17 11:27

Ahoj holky,
Já mám tři deti. 10 let, 7 let a a 4 roky.
Nebylo to lehké, ale zvládnout se to da. A proč? Kvůli dětem. My ženy zvládneme vše.
Sama jsem byla přes tři roky a nedoufala, že se třemi dětmi někoho ještě budu mit.
A světe div se i se třemi dětmi jsem si našla nebo on mě báječného chlapa.
Všem maminkám, co jste samy přeji štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
26.10.17 20:58
@Anonymní píše:
My máme dva a půl roku, rok a půl a teď čerstvě měsíc :/ dvě děti ale nejsou jeho :/

To je strašný, tak maličké děti. Máš aspoň někoho, kdo by Ti pomohl? :hug:

• Citovat
  • Upravit
23966
26.10.17 21:37
@Anonymní píše:
My máme dva a půl roku, rok a půl a teď čerstvě měsíc :/ dvě děti ale nejsou jeho :/

A platí aspoň tatínci, když si tak hezky zadělali a zdrhli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.17 05:49

Jo naštěstí platí :) otec dvouch děti se sice zdrahal a půl roku neplatil a ani se nestaral ale po soudu si to už nedovolí a hraje si na strašného „tatínka“ :pocitac: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
27.10.17 07:21
@Anonymní píše:
Jo naštěstí platí :) otec dvouch děti se sice zdrahal a půl roku neplatil a ani se nestaral ale po soudu si to už nedovolí a hraje si na strašného „tatínka“ :pocitac: :poblion:

Jestli si děti bere, tak ho nech, ať máš trošku volna (i když Ti ten nejmenší zůstává pořád doma). Potřebuješ si taky trochu orazit.

• Citovat
  • Upravit
19388
27.10.17 07:29

Dá seto zvládnout fajn je, když deti odrostou a můžeš do práce, která tě baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.18 19:09

Jsem sama se třemi dětmi

Ahoj. Pročítala jsem si příspěvky na toto téma, ale uz jsou staré. Je to 4 měsíce, co mě opustil manžel a uz jsme i rozvedení. Zůstala jsem sama na tři kluky. Nejstaršímu je 12 let, mladšímu je 8 let a nejmenšímu jsou 2. Dva starší mám s prvnim manželem od kterého jsem odesla ke svému druhému manželovi. Ten už mel samozdřejmě zadní vrátka a pro me to bylo jak blesk z čistého nebe. Obdobi, kdy jsem čekala, ze se vrátí mam za sebou, co me ted nejvíc trápí je osamění. Ne samota jako takova. Mam tri deti, sama nejsem. Ale pocit osamění. Strach z budoucna. Strach, ze uz nikdy nenajdu partnera. Bude mi 40. Tri deti, další uz nechci. Mam deprese, chodim k psychologovi, ale nepomaha to. Vubec nevim, jak se s tim mam srovnat, vyrovnat, smířit. Zvyknout si, ze uz me nikdo neobejme, nepomůže v těžkých chvílích. Nevidim světlo na konci tunelu. Děkuju za názory jak se nad to vsechno povznést. Nic me totiz v životě netěší. Akce s detma delam jen ze setrvačnosti, aby neviděli doma zhroucenou mámu, co neví kudy kam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí