Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jsem na rodičovské 4. rokem a nějak to nezvládám. Mám zpoustu koníčků, ráda čtu, zpívám, kreslím, hraji na klavír, chodím ven do přírody, ale nenaplňuje mě to dostatečně. Mám snad pocit, že kdybych si měla s kým dát ráno alespoň kafe, že by mi šlo pak vše lépe. Nerada telefonuji a nechodím na sociální sítě. Měla jsem pocit, že mě to ještě více frustrovalo. Se svou rodinou se vídám 1× za 14 dní. Kamarádky vídam častěji (tj. 1× - 2× do týdne)navíc řeším taky benzín. Kdybych na něj měla, kopnu do vrtule klidně každý den.
Co mám dělat? Dá se naučit žít sama se sebou? Prostě abych nemusela neustále cítit frustraci?
Já jsem taky sama, se dvěma dětmi a poprvé po osmnácti letech nemusím řešit chlapa a je to někdy neskutecne skvělý pocit. Ale já se nezastavim. Mám deti 1,5 a 8 s manželem, co mě opustil a našla jsem si super práci. Nestiham toho moc. Mám kamarády. Chodíme na výlety, sport a nestiham ani třetinu toho, co bych chtěla. Chlapa nepotrebuju. Nemám na to čas a ani chuť investovat city, myšlenky atd. a mít pak akorát zlomené srdce.. to mi za to teď momentálně vubec nestojí ![]()
Našla bych si brigádu v době, kdy mám doma muze nebi nějaké hlídání. Zabijes své mouchy jednou ranou, dostaneš se mezi lidi a nebudeš muset řešit peníze na benzin
jinak to jako ty nemám, mě ta samota vyhovuje, vidět někoho každý týden by mě unavovalo a ještě častěji by mě asi zabilo
s kamarádkami se sejdu tak jednou za ctvrt roku ![]()
@Little Mouse Určitě dá. Z toho co popisuješ, tak sociální kontakt máš, byť podle Tvé potřeby nedostatečný.
Možná bych zkusil domluvit někoho z blízkého okolí na společné vycházky, nebo zkusil (pokud v obci máte) nějaký dětský/rodičovský klub, spolek, tam se často lidé přirozeně scházejí.
A chystáš se do práce? Mně hodně dlouho pomáhala právě práce. Do 2,5r malé jsem pracovala, sice doma u pc, občas nějaký telefonát, jinak spíše maily, ale i tak to bylo velmi pozitivní změna ![]()
To se vidis s kamaradkama casto a konicku mas taky dost. Asi potrebujes toho kontaktu vic. Tak proste jit do prace.
Taky bych rekla ta prace…protoze az budes chodit pravidelne, budes pak sakra rada, az prijdes domu a budes mit klid, to mi ver
A staci pro zacatek jen obcas, nejaka brigada, i to hodne pomuze.
Děkuji všem. Manžel mi hlídá často, ale jen odpoledne po práci občas si říkám, že spolu trávíme málo času, ale dá se to. Brigádu mám taky a to 2-3 hodiny. Jak to dělají maminky co jsou doma a nevytáhnou paty? Co běžně dělají? Já jsem dva dny v kuse doma a už mi totálně hrabe..
I když makám apod.. štve mě že jsem sama. Mluvím sama se sebou. To sakra není normální! ![]()
Mám před sebou ještě rok a půl rodičovské a ryda bych si to nějak užila. Jenže to bych musela změnit asi své myšlení osobnost, abych nemusela být tolik závislá na tom, že musím být pořád s někým v kontaktu. Nevím jak ![]()
@Little Mouse píše:
Děkuji všem. Manžel mi hlídá často, ale jen odpoledne po práci občas si říkám, že spolu trávíme málo času, ale dá se to. Brigádu mám taky a to 2-3 hodiny. Jak to dělají maminky co jsou doma a nevytáhnou paty? Co běžně dělají? Já jsem dva dny v kuse doma a už mi totálně hrabe..
I když makám apod.. štve mě že jsem sama. Mluvím sama se sebou. To sakra není normální!
Mám před sebou ještě rok a půl rodičovské a ryda bych si to nějak užila. Jenže to bych musela změnit asi své myšlení osobnost, abych nemusela být tolik závislá na tom, že musím být pořád s někým v kontaktu. Nevím jak
Hele tak ale maminky nejsou doma a nevytahnou paty
my chodime kazde dopoledne na cviceni nebo do hernicky, odpoledne pak na pisek, na odrazedlo, projit se do parku, tam vzdycky prece nekoho na pokec potkas. Sedet doma neni potreba.