Jak se píše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15459
3.11.17 16:18

Jak se pise

Dneska po mne chtelo me predskolni dítko ukázat, jak se píše 7. Vím, že za nas se to učilo takhle: 7, ale já to později stejně začala psát tak, jak se to psalo předtím, tj. ta svislá čára je přeškrtnuta. Nevím, jestli je to srozumitelně vysvětlené. Nerada bych to ukazovala špatně. Došlo mi, že můžu dělat chyby i v něčem jiném. Jak se to vlastně teď ve skolach učí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
3.11.17 16:26

U nas cista 7
Za nas se delala nahore jeste jakoby vlnka a dcera uz pise rovne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
3.11.17 16:29

U nás ve škole, co jsem viděla, tak takhle ↑, ale ve finále (na SŠ) stejně většina horní linku zvlní :)
Ono si stejně asi nevyberete - každá škola bude mít jiné písanky a bude se to učit trošku jinak. Vidím to na „krát“ - někde se to učí jako „x“ a někde jako „*“, protože to X pak používají pro neznámou… Asi bych učila podle toho, jak píšu sama. Já čárku dělám - ukázala bych s čárkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.11.17 16:34

@Taka Krát je jenom tečka, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
3.11.17 16:36

Doufala jsem, že je to nějak sjednocené a že to není v každé škole jinak. Přece jen se to pak zbytečně přeučuje. Taky dělám tu sedmičku s vlnkou nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
3.11.17 16:36

@Karleon Je. Já nevěděla, jak to líp napsat, tečka jako tečka za větou vypadala divně :mrgreen: „.“… to je prostě divný, jak to není uprostřed. Přišla mi lepší hvězdička :mrgreen: Tak pardon za zmatky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.11.17 17:12

Také píšu 7 s vlnovkou nahoře a přeškrtnutou svislou čárku. Přijde mi to nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
3.11.17 17:50

@Sára 1 Mně to furt nedalo, zvedla jsem mobil a vytočila známou, která je učitelka na prvním stupni :D A určitě se to prý učí rovná linka nahoře a rovná linka svisle doleva dolů. A ta čárka uprostřed jak kde. Takže bych rozhodně ukazovala rovně bez vlnky nahoře a dodala, že někdo tu čárku píše a někdo ne a proč (protože při rychlém psaní může dojít k záměně s 1) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová