Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je mi 14 a chtěla bych se zeptat, jestli je v tomto věku možná změna jména ( za doprovodu zákonného zástupce ) případně od jakého věku to možné je? ![]()
@janina288 Zajdi si na nejbližší matriku a poptej se přímo tam.
@ka2ka Normálně jsem Nikola, ale chtěla bych být Nikol. Má to několik důvodů, pro mně důležitých
Příspěvek mi připomněl jeden vtip: Nějaký muž se dá venku do řeči s jiným mužem a říká: S mým jménem se nedá žít, nechám se přejmenovat. Onen jiný muž se soucitně ptá: A jakpak se jmenujete? Muž odpovídá: Gustav Prd. l. Onen muž pokyvuje a říká: To je opravdu zlé. A jakpak byste se chtěl jmenovat? Muž odpovídá: Josef Prd. l.
![]()
@janina288 píše:
@ka2ka Normálně jsem Nikola, ale chtěla bych být Nikol. Má to několik důvodů, pro mně důležitých
Nevím, co může být tak důležitého na jednom písmenu
, co na to říkají rodiče?
@pikola právě jsem se trochu bála to jsem dát
Jak jsem napsala, mám k tomu své důvody, o kterých rodiče ví a právě kvůli tomu schvalují ![]()
@pikola píše:
Nevím, co může být tak důležitého na jednom písmenu, co na to říkají rodiče?
Třeba že Nikola je mužské jméno? Taky by mi to vadilo.
@Karleon píše:
Třeba že Nikola je mužské jméno? Taky by mi to vadilo.
@janina288 píše:
Ahoj, je mi 14 a chtěla bych se zeptat, jestli je v tomto věku možná změna jména ( za doprovodu zákonného zástupce ) případně od jakého věku to možné je?
je to mozne stoji to 1000 kc a vyrizuje to matrika jen nevim zda je k tomu treba rodic v tvem veku nebo si muzes zadadat ty sama ale jde to ![]()
Tvi rodice souhlasi se zmenou a ty se zde dozadujes odpovedi? Rodice jeste za tebe maji zodpovednost = at si to pozjistuji oni, jeden telefonat na matriku a je to. ![]()
@kve-tinka píše:
Tvi rodice souhlasi se zmenou a ty se zde dozadujes odpovedi? Rodice jeste za tebe maji zodpovednost = at si to pozjistuji oni, jeden telefonat na matriku a je to.
Proc do ni sijes? Spousta lidi se tu pta na veci, ktere si muzou zjistit na urade. Nechces odpovedet? Tak nechod do tematu. Neni potreba zvysovat si sebevedomi na 14 lete holce…
My to tak v rodině máme. Sestra je rozená Radana, ale jako malá měla problémy s mluvením a místo Rada si říkala Áda, zůstalo ji to. V 15 si do občanky nechala zapsat jméno Adéla. Máma tehdy musela psát žádost s průvodním dopisem, kde všechno vysvětlila a popsala. Ze zkomolením jména a špatné výslovnosti se jí odjakživa říká Áda, všichni
přátelé ji tak oslovují, ona se tak i představuje atp. U uřadu ok, zaplatila tuším tehdy 250,– a segre přišla už občanka s,,novým jménem". Dneska už jen rodina ví, že se jako Adélka nenarodila, všichni ji mají zafixovanou od dětství jako Aďu. Jen pak byla sranda se socialkou, normálně nám přišla kontrola, že prý podle průzkumu si jména většinou mění sexuálně zneužívané děti apod.
Takže strašný kolotoč, tehdy jsme vyfasovali nějakou pindu která rypala i do nás a snažila se vydolovat z nás bůhví co a,,vyhrožovala" jak prý ještě možná budeme vyzváni k vysvětlení na PČR
samozřejmě nic. Už jsme o n v životě neslyšeli ![]()