Dušičky, s dítětem na hřbitov?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12177
2.11.17 11:18

Dušičky, s dítětem na hřbitov?

Zdravím vás.
Holky, chtěla bych se zeptat, myslíte, že je vhodné jít s malým dítětem večer na hřvitov, ještě když jsou dneska dušičky? Malá má 8 měsíců, ale četla jsem, že prý se na ní může přilepit nějaká mrtvá duše a jí se o tom zdát nebo mít nějaké vidiny. Navíc letos jsme měli už pohřeb, ale tam jsem samozřejmě malou nebrala, to mi příjde nevhodné… Co si o tom myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9022
2.11.17 11:23

S dětmi běžně na hřbitov chodím, od útlého dětství. Dcera byla i na pohřbu dědečka, když jí byly ani ne 3 měsíce. Mrtvé duše na ně nelepí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.11.17 11:23

Klidně bych šla. Taky chodím s dětmi. Těžko je nechám u plotu (i když je to občas lákavé :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
2.11.17 11:25

No ty kraaaso. To pobavilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12177
2.11.17 11:27

@Elephantka Já vím že to zní šíleně, ale já jsem pověrčivá, bohužel! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.17 11:33

Duse jsou vsude kolem vas - ne jen na hrbitove :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.11.17 11:34

Bude mít zážitek, světýlka a nazdobené hroby. Šla bych, ale já na nalepení duší nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
2.11.17 11:39

@Ketris
určitě ano, moje děti i já milujeme hřbitovy na dušičky. Vnímají to jako slavnost a když byly starší tak jako úctu k předkům. Hodně pak chtěly vyprávět o babičkách, prababičkách apod. Mně prarodiče taky brali od malička na hřbitovy. Nic se na mě nenalepilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
2.11.17 11:41
@Ketris píše:
Zdravím vás.
Holky, chtěla bych se zeptat, myslíte, že je vhodné jít s malým dítětem večer na hřvitov, ještě když jsou dneska dušičky? Malá má 8 měsíců, ale četla jsem, že prý se na ní může přilepit nějaká mrtvá duše a jí se o tom zdát nebo mít nějaké vidiny. Navíc letos jsme měli už pohřeb, ale tam jsem samozřejmě malou nebrala, to mi příjde nevhodné… Co si o tom myslíte vy?

Myslím že se s dětmi chodí na hřbitov odjakživa v jakémkoliv věku, brala jsem i v šestinedělí :think: Normálně jdi a nepřipouštěj si duchy a pod, ber to tak, že se to stát nemůže :nevim: Ať sama něco nepřivoláš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.11.17 11:42

No, jasně, děláme svíčky s obrázky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
2.11.17 11:48

Nejsem extra pověrčivá, ale říkává se, že do 1 roka věku by dítě na hřbitov nemělo (ale neptejte se mě proč, jen jsem to slyšela od jedné známé ;-) )
Ale vím, že to spousta lidí nedrží, je to jen na každé mamině ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
2.11.17 11:50

Rozhodně bych s ni šla, od mala jsem také jako dítě tam chodila, vždy to ve mě vyvolávalo takové tajemno a to mám navíc dnes ještě narozeniny. A myslím, že se na mě nic nepřilepilo a jsem normální. Své děti tam také beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79818
2.11.17 11:52
@Ketris píše:
Zdravím vás.
Holky, chtěla bych se zeptat, myslíte, že je vhodné jít s malým dítětem večer na hřvitov, ještě když jsou dneska dušičky? Malá má 8 měsíců, ale četla jsem, že prý se na ní může přilepit nějaká mrtvá duše a jí se o tom zdát nebo mít nějaké vidiny. Navíc letos jsme měli už pohřeb, ale tam jsem samozřejmě malou nebrala, to mi příjde nevhodné… Co si o tom myslíte vy?

Dostáváš cenu za vtip roku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.11.17 11:53

Nebyla jsem ani s jedním synem na hřbitově do roka. Stejně jako jsem doma neměla kočárek před porodem atd. Jsem trošku pověrčivá :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14521
2.11.17 11:57

Já jsem pověrčivá a s malým dítětem se prý do roka na hřbitov chodit nemá, takže já bych nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová