Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ketris píše:
Já vím že to zní šíleně, ale já jsem pověrčivá, bohužel!![]()
Pokud jsi pověrčivá, tak tam prcka neber.
![]()
Já svoje děti na hřbitov beru od mala, ale respektuji, pokud to má někdo jinak. reakce typu: „vtip roku“ zase pobavily mě…
@xiaxxx píše:Neberte to zle, ale pokud byste tuto pověru neznaly, šly byste na hřbitov?
Já jsem pověrčivá a s malým dítětem se prý do roka na hřbitov chodit nemá, takže já bych nešla…
@bublinek I kdybych tuto pověru neznala, tak bych opravdu nešla, řídím se podle svého pocitu..
@bublinek píše:
Neberte to zle, ale pokud byste tuto pověru neznaly, šly byste na hřbitov?
Pokud bych o té pověře nevěděla, tak bych šla. ![]()
Se starším až po roce. S mladším teď v 8mi měsících-nějak sem na to zapoměla no..hele nejméně duší je na hřbitovech..kolem nás jich je mnohem víc. Dej na svůj pocit!! ![]()
@Ketris píše:
@radúna Jsem ráda, že tu je někdo i rozumný
Tak chtělas něco vědět, tak ses zeptala… A kdo chtěl odpovědět, tak odepsal. Já nechápu, že má třeba inakřivak potřebu to zesměšňovat… Každý si může přece napsat co ho zajímá a nikoho nenutí, aby na to reagoval… Já přiznávám, že pověrčivá jsem. A dítě jsem do roka na hřbitov nevzala.
@Ketris me tchyne strasila, ze do roka dite nesmi na hrbitov, ze pry jako dite umre. Takze te chapu. Nemyslim, ze na 2.listopadu je neco zvlastniho.
@Ketris Taky znam poveru, do roka na hrbirtov ne a ja teda nechodila ani s jednim. Ale zalezi na kazdem, no ![]()
Rika se, ze do roka s ditetem na hrbitov ne. Vzniklo to v drivejsich dobach, ze deti umiraly, nebot je na hrbitovech plno bacilu a viru z pohrbenych tel…
@Hvězdinka Ano, ale infekce nehrozila až tak od těch už pohřbených, ale od těl „čekajících“ v márnici, která často byla přímo na hřbitově…
K tomu úroveň hygieny a dostupnost léčiv - je jasné, že menší risk bylo prostě tam s prckama nechodit.
V dnešní době to nemá význam ![]()
Děcku do roka je podle mě stejně úplně šumák, jestli tam jde nebo je na chvíli někde na hlídání.
Ta pověra má racionální základ (jako mnoho pověr, třeba pro nemít svatbu v květnu), ale dneska už není aktuální. Každopádně jestli bys z toho měla špatný pocit, proč to dělat?
@xiaxxx No a já odpovídám podle svého názoru - že je to prostě vtipné. Klidně bych je vzala a nikdy by mne něco takového nenapadlo. jako třeba bydlím v domě, kde mi zemřela maminka a v pokojíčku klidně přespím - i návštěvy i vnoučata - a zatím z toho nikdo neměl nějaké mruky.