Dušičky, s dítětem na hřbitov?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12237
2.11.17 11:58

@Lishaa Jsem ráda, že v tom nejsem sama 8)  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.11.17 12:03
@Ketris píše:
Já vím že to zní šíleně, ale já jsem pověrčivá, bohužel! :lol: :lol:

Pokud jsi pověrčivá, tak tam prcka neber.
:kytka:
Já svoje děti na hřbitov beru od mala, ale respektuji, pokud to má někdo jinak. reakce typu: „vtip roku“ zase pobavily mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.11.17 12:06
@xiaxxx píše:
Já jsem pověrčivá a s malým dítětem se prý do roka na hřbitov chodit nemá, takže já bych nešla…
Neberte to zle, ale pokud byste tuto pověru neznaly, šly byste na hřbitov?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
2.11.17 12:15

@bublinek I kdybych tuto pověru neznala, tak bych opravdu nešla, řídím se podle svého pocitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
2.11.17 12:15

@radúna Jsem ráda, že tu je někdo i rozumný  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14964
2.11.17 12:17
@bublinek píše:
Neberte to zle, ale pokud byste tuto pověru neznaly, šly byste na hřbitov?

Pokud bych o té pověře nevěděla, tak bych šla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
2.11.17 12:19

Se starším až po roce. S mladším teď v 8mi měsících-nějak sem na to zapoměla no..hele nejméně duší je na hřbitovech..kolem nás jich je mnohem víc. Dej na svůj pocit!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14964
2.11.17 12:23
@Ketris píše:
@radúna Jsem ráda, že tu je někdo i rozumný :palec:

Tak chtělas něco vědět, tak ses zeptala… A kdo chtěl odpovědět, tak odepsal. Já nechápu, že má třeba inakřivak potřebu to zesměšňovat… Každý si může přece napsat co ho zajímá a nikoho nenutí, aby na to reagoval… Já přiznávám, že pověrčivá jsem. A dítě jsem do roka na hřbitov nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
2.11.17 12:25

@Ketris me tchyne strasila, ze do roka dite nesmi na hrbitov, ze pry jako dite umre. Takze te chapu. Nemyslim, ze na 2.listopadu je neco zvlastniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.11.17 12:28

@Ketris Taky znam poveru, do roka na hrbirtov ne a ja teda nechodila ani s jednim. Ale zalezi na kazdem, no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katkafaj
2.11.17 12:31

@inkakřivák to samé mi předevčírem říkala i moje sestra

• Citovat
  • Upravit
1949
2.11.17 12:46

Rika se, ze do roka s ditetem na hrbitov ne. Vzniklo to v drivejsich dobach, ze deti umiraly, nebot je na hrbitovech plno bacilu a viru z pohrbenych tel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.17 13:22

@Hvězdinka Ano, ale infekce nehrozila až tak od těch už pohřbených, ale od těl „čekajících“ v márnici, která často byla přímo na hřbitově…
K tomu úroveň hygieny a dostupnost léčiv - je jasné, že menší risk bylo prostě tam s prckama nechodit.
V dnešní době to nemá význam :nevim:
Děcku do roka je podle mě stejně úplně šumák, jestli tam jde nebo je na chvíli někde na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
2.11.17 15:31

Ta pověra má racionální základ (jako mnoho pověr, třeba pro nemít svatbu v květnu), ale dneska už není aktuální. Každopádně jestli bys z toho měla špatný pocit, proč to dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
2.11.17 15:38

@xiaxxx No a já odpovídám podle svého názoru - že je to prostě vtipné. Klidně bych je vzala a nikdy by mne něco takového nenapadlo. jako třeba bydlím v domě, kde mi zemřela maminka a v pokojíčku klidně přespím - i návštěvy i vnoučata - a zatím z toho nikdo neměl nějaké mruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová