Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
tak máš sítě vychovávat, a ne mít předškoláka, co se neumí chovat na hřbitově
a krom vykloubení jinou radu nemáš?
@Tamtama píše:
tak s výchovou jsi měla začít už dávno, protože v tomhle věku už by dávno mělo umět chodit bez řečí za ruku a vědět, jak se chovat na hřbitově. A pokud by tohle zkusilo udělat, tak by dostalo seřezáno a z hřbitovu bych jej úplně v klidu odvlekla za ruku po zemi.
@lucenka píše:
tak s výchovou jsi měla začít už dávno, protože v tomhle věku už by dávno mělo umět chodit bez řečí za ruku a vědět, jak se chovat na hřbitově. A pokud by tohle zkusilo udělat, tak by dostalo seřezáno a z hřbitovu bych jej úplně v klidu odvlekla za ruku po zemi.
seřezáno už dostal několikrát, v podpaží ho tahám pryč odněkud asi od dvou let.. za ruku nechodil snad nikdy ![]()
@Tamtama píše:
seřezáno už dostal několikrát, v podpaží ho tahám pryč odněkud asi od dvou let.. za ruku nechodil snad nikdy
tak bych hodně přemýšlela, kdy jsem ve výchově udělala chybu, kdybych měla takové dítě.
@lucenka píše:
tak bych hodně přemýšlela, kdy jsem ve výchově udělala chybu, kdybych měla takové dítě.
nad tím jsem už přemýšlela, ale když vidím mladšího, tak myslím, že to bude spíš povahou dětí.. mladší je totiž přesný opak staršího
@Tamtama píše:
nad tím jsem už přemýšlela, ale když vidím mladšího, tak myslím, že to bude spíš povahou dětí.. mladší je totiž přesný opak staršího
tak zase pokud je mladší takový andílek, tak nechápu, proč ho musíš vodit na hřbitově za ruku a nemůžeš se plně věnovat staršímu ![]()
@lucenka píše:
Promiň, ale musím se ti smát
Každé dítě je jiné, můžeš vychovávat jak chceš, ale vše to je v povaze s kterou se narodí. Jo a pokud tě tvé dítě poslouchá na slovo a dělá vše, co si TY přeješ, tak má z tebe akorát strach. Což je mnohem horší ![]()
@lucenka píše:
tak zase pokud je mladší takový andílek, tak nechápu, proč ho musíš vodit na hřbitově za ruku a nemůžeš se plně věnovat staršímu
protože bez ruky neudělá ani krok, mohl by přece spadnout ![]()
@Ketris píše:
Promiň, ale musím se ti smátKaždé dítě je jiné, můžeš vychovávat jak chceš, ale vše to je v povaze s kterou se narodí. Jo a pokud tě tvé dítě poslouchá na slovo a dělá vše, co si TY přeješ, tak má z tebe akorát strach. Což je mnohem horší
ne nedělá, vše co chci. Ale rozhodně v době, kdy chodil do školky věděl, jak se máý chovat na hřbitově a neskákal přes náhrobky. A nechápu matku, která takové chování dopustí.
@Tamtama píše:
Jo, pevně chytit za obě ruce, pevně se na něj podívat a slušně a potichu mu vysvětlit, že na hřbitově se nedělají voloviny. A je nejvyšší čas, abys svého předškoláka začala vychovávat ke slušnému chování na veřejnosti.
@inkakřivák píše:
Jo, pevně chytit za obě ruce, pevně se na něj podívat a slušně a potichu mu vysvětlit, že na hřbitově se nedělají voloviny. A je nejvyšší čas, abys svého předškoláka začala vychovávat ke slušnému chování na veřejnosti.
tohle dělám už 4 roky ![]()
A když na to nereaguje, tak ho táhnout za křídlo klidně ven, a vůbec si ho nevšímat. Nebála bych se že si ruku vykloubí. Protože na veřejnosti prostě pravidla respektovat musí. A jestliže to nedělá, tak proto, že ví, že ho necháš. Pokud není nějaký Otík Rákosník a to asi nebude, že ne. A možná by ses divila, že třeba ve školce s ním potíže nemají - protože tam si autoritu zjednají. Asi budeš skutečně ten typ slabé matky. Nemlátila bych ho, to není k ničemu, ale tvrdě bych si prosazovala svoje.
A protože už jsem ho několikrát takhle táhla, tak bych se právě bála
@Tamtama píše:
A protože už jsem ho několikrát takhle táhla, tak bych se právě bála
Klid, já Ti moc dobře rozumím.
Na našeho vzteklouna se dlouhodobě nejlépe osvědčilo vše v klidu, vysvětlovat 10× 100× a úlety časem ustávaly.
Dnes je z něj vzorný školáček s pochvalami.
Přeju pevné nervy a nenech se rozhodit ![]()
@Klanel tohle jsem slyšela v souvislosti, že by dítě mohlo zemřít. Ale je to na každém, jestli to dodržuje a jak to má.