Jak se přestěhovat do USA?

Anonymní
8.11.22 13:41

Jak se přestěhovat do USA?

Jde se vůbec přestěhovat do USA jako evropan, normálně tam žít, pracovat atd? Nebo vás po nějakém čase pošlou domů a sbohem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35944
8.11.22 13:44

Najít si tam práci na kterou ti dají visa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
8.11.22 13:44
@Anonymní píše:
Jde se vůbec přestěhovat do USA jako evropan, normálně tam žít, pracovat atd? Nebo vás po nějakém čase pošlou domů a sbohem?

Pokud to ještě probíhá, dá se vyhrát loterie o zelenou kartu… máš zhruba stejně vysoké šance jako na výhru Sportky.
Good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
8.11.22 13:48
@pikola píše:
Najít si tam práci na kterou ti dají visa :nevim:

To není tak jednoduché, musela by se na ta víza i kvalifikovat a to chce minimálně Mgr/Ing vzdělání, doložitelnou praxi a firma která by jí sponzorovala musí prokázat že na to místo nemůžou najít nikoho kdo už v USA je. Plus je pracovních víz hodně omezený počet. Co vím, loni se na cca 80k pracovních víz hlásilo čtvrt milionu lidí. Všichni měli za zady firmu ochotnou je sponzorovat.
Dostat se do USA není taková sranda jak si hodně lidí myslí. A než žít v USA za peníze z méně kvalifikovaných zaměstnání, to být radši tady. Pokud nemáš dobré příjmy a zaměstnání s dobrým health insurance, život tam umí být sakra těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.11.22 14:04

Je to těžký, přesně jak píše @Gracetheworld
Mám dvě kamarádky, velmi cílevědomé dámy, kterým se to nakonec povedlo, ale z velké části díky partnerům, které si tam našly a provdaly se.
Já strávila v USA pracovně půl roku a to mi bohatě stačilo na to, abych se ještě ráda vrátila k nám na hroudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
8.11.22 14:14

No pokud ziskas americke obcanstvi, tak te nikdo nevykopne. :mrgreen: To ma muj sourozenec (ma dvoji obcanstvi). Jinak podle stylu napsani zakladajiciho prispevku to vypada, ze vlastne ani nevis, o co jde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
8.11.22 14:18

Pokud jsi ještě mladá, svobodná, bezdětná a máš maturitu, můžeš zkusit jet jako aupairka. Josu to pak super 2 roky života v USA a třeba si tam najdeš ženicha :nevim:
Já byla 2 roky aupair, pak sem tm studovala a rok pracovala, teď jsem velice ráda zpět v ČR a jsem tu spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
8.11.22 14:18
@Gracetheworld píše:
Pokud to ještě probíhá, dá se vyhrát loterie o zelenou kartu… máš zhruba stejně vysoké šance jako na výhru Sportky.
Good luck.

Stejně vysoké určitě ne, protože znam osobně tři lidi, co zelenou kartu vyhráli. A tuším Belohorcova nebo někdo známější taky. Akorát to tedy je vše už par let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
8.11.22 14:19

Jinak na J1 víza pořad platí Cultural Care program ne? Žila jsem takto jako aupair v New Yorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
8.11.22 14:28

@Prosimklid Já teda nikoho kdo GC lottery vyhrál neznám, ani nevím jestli ten program pořád běží a byla jsem líná si to teď googlit. Vím že Trump to snad chtěl rušit, ale nevím jestli to zrušili, nebo ne.

Jinak aupair je pořád na J1 víza, tam snad žádná změna nebyla. Já aupairkovala v TX, ale už je to hodně dlouho. Fakt super zkušenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
8.11.22 15:00
@Prosimklid píše:
Stejně vysoké určitě ne, protože znam osobně tři lidi, co zelenou kartu vyhráli. A tuším Belohorcova nebo někdo známější taky. Akorát to tedy je vše už par let.

Dcera me známé pred par lety taky vyhrala s manzelem zelenou kartu, takze se to deje. Zili tam par let, uplne je to nenadchlo a ted ziji v Evrope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.11.22 17:01

Pro běžného Evropana je skoro nemožné se do USA přestěhovat a žít tam.
Jsou legální i nelegální cesty.
Legální:
Pracovní vízum (US firma)
Rodinné vízum ( US občan-manžel/ka..)
Loterijní vízum ( vyhrát zelenou kartu )
Milionářské investiční vízum ( pokud disponujete majetkem několika miliónů dolarů )

Ty ostatní víza pro západní Evropany nejsou:
Uprchlíci, azyl, zvláštní víza z válečných a poválečných zemí…

Ty legální jsou více méně pro ty co jsou nějak v něčem výjimeční, mají amerického firemního sponzora (jak už zde bylo psáno), nebo si najdou američana/ku a vezmou se.

Nelegální:
Těch co jedou do US a zůstanou tam po vypršení cestovatelských víz a žijí tam, tak ti to budou mít docela těžký, a přejít hranice ze severu nebo z jihu je možná ještě horší, než překročení délky pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.11.22 17:10

Myslím si že většina čechů žijících v Americe je těch, co si našli někoho kdo je americkým občanem.
Nepočítám ty co uprchli za minulého režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
8.11.22 17:19

My jsme tu uz 14 let, prisli jsme na J1 vizum, a pres work authorization jsme ted na zelene karte a zahajujem proces americkeho obcantsvi.
Mam tady i znamou, ktera dela zminovanou nekvalifikovanou praci a ma se myslim velice dobre.
Spis bych rekla, lide pracoviti se tu maji fajn, lide nejak talentovani a pracoviti se tu maji sakra dobre, tem co se moc pracovat nechce, at sem nejdou, budou se tu mit fakt bidne.

Americana za muze nemam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.11.22 17:28
@Lenka_Hal píše:
My jsme tu uz 14 let, prisli jsme na J1 vizum, a pres work authorization jsme ted na zelene karte a zahajujem proces americkeho obcantsvi.
Mam tady i znamou, ktera dela zminovanou nekvalifikovanou praci a ma se myslim velice dobre.
Spis bych rekla, lide pracoviti se tu maji fajn, lide nejak talentovani a pracoviti se tu maji sakra dobre, tem co se moc pracovat nechce, at sem nejdou, budou se tu mit fakt bidne.Americana za muze nemam. :)

To jsou ty pracovní víza, vy jste ovšem žádali v Americe, při studentském vízum, když jste si našli práci přes amerického sponzora.
Jestli se nemýlím, tak vám stačilo (nevím jestli je to váš případ), aby nej jeden z vás to pracovní povolení dostal a tím pádem se i partner sveze a dostane zelenou kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová