Jak se rychle naučit jazyk

91
14.10.22 11:11

Jak se rychle naučit jazyk

Ahoj holky, mela bych dotaz…s manzelem zijeme v Nemecku ja na rodičovské dovolene…chtela bych se dokopat k tomu naucit se Nemecky poradne, umim par slovicek a frází…

Jde o to, ze umím anglicky a proste me to nenuti i kdyz je pravda ze ty nemci ne fakt vsude mluví anglicky…a je mi to blby proste kdyz tu zijeme neposnazit se…jenze mi je uz 30 a proste lenost hraje taky velkou roli😂 🙈 zajima me pomohl Vam nejaky figl jak si to natlouct do hlavy? Nebo nejaka appka? Pomuze mi kdyz se treba nasprtam 300slovicek a pak to nejak rozmluvim???😂

Dekuju za kazdou radu ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.10.22 11:18

1. začni používat duoligno.
2. zapiš se do kurzů němčiny a začni tam chodit - zcela zaručeně někde ve tvém okolí se nabízí kurzy němčiny pro cizince.
3. filmy na které se koukáte si pouštějte německy s německými titulky.
4. najdi si německou kamarádku a mluvte spolu německy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
14.10.22 11:20

@73Nica73 žiješ v Neměcku, ideálně mluv všude německy, seznam se s nějakou kamarádkou a půjde to samo. Slovíčka ti určitě pomůžou. Já nedávno oprášila němčinu ze školy, což je hodně let, ale když musíš mluvit, tak do toho člověk přijde poměrně rychle. A taky mě u některých Němců překvapilo, že když jsem do němčiny hodila sem tam angličtinu, tak na mě koukali, že vůbec nevědí, o čem je řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
14.10.22 11:26

@Adaneli právě ja byla treba dneska se synem na koznim a taky vubec nevedeli kdyz jsem se zeptala jestli mluvi anglicky🙈takze me to proste nuti…nevyhoda je ze na nejaky kurz jeste uplne od syna nemuzu, ta kamaradka no to bych mozna zkusit mohla s nejakou na hristi zacit komunikovat😂ja si v tomhle prijdu uprimne jak slon v porcelanu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
14.10.22 11:30

Co běžně děláš doma v češtině, dělej v němčině

sledování pořadů v televizi nebo na YouTube, čtení článků, blogů a kravin na netu
diskusní fórum v němčině

Aby tě to doopravdy bavilo.

A můj tajný tip - najdi si německého ctitele (samozřejmě ve vší počestnosti) :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
14.10.22 11:33

@Sedmnactnulajedna to by asi manzel koukal😂jinak dekuju za doporuceni…s tema serialama jsem to tam delala i v ajine akorat ta se proste lip posloucha…ale zkusim protoze s tim musim hnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
14.10.22 11:33

Už jen ten název diskuze, že se chceš jazyk naučit rychle, vypovídá o tom, že to chceš hned a nejlépe bez práce. Chybí ti motivace, musíš chtít ty sama. A v tom ti nepomůže ani duolingo, ani kurzy, ani kamarádka, protože tě nadšení brzy přejde a převládne lenost, o které píšeš. Takže za mě je nejlepší s jazykem začínat, až když opravdu vnitřně chceš. Snad k tomu dozraješ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
14.10.22 11:35

@Thomassss jako nemusi to byt hned ze jo ale proste nejaky vysledky bych chtela brzy…zkusim se zamerit na to sledovani vseho v nemcine a ucit se slovicka snad prijde nejaky zlepseni aspon trosku🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.10.22 11:35
@73Nica73 píše:
@Adaneli právě ja byla treba dneska se synem na koznim a taky vubec nevedeli kdyz jsem se zeptala jestli mluvi anglicky🙈takze me to proste nuti…nevyhoda je ze na nejaky kurz jeste uplne od syna nemuzu, ta kamaradka no to bych mozna zkusit mohla s nejakou na hristi zacit komunikovat😂ja si v tomhle prijdu uprimne jak slon v porcelanu… :D

ty kurzy němčiny pro cizince v rámci nějakého integračního centra nejspíš budou mít i zajištěné hlídání dětí. A jinak jaksi ať proboha se do péče o dítě zapojí pan otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
14.10.22 11:42

@Ou otec se samozrejme zapojuje ale pracuje, jeste nema kazdy den uplne stejny ohledne casoveho rozvrhu, hodne se pripusobujeme my se synem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
14.10.22 12:06

Hlidej nejake nemecke zname deti (nebo pozvi kamaradku s ditetem k vam). Od deti se naucis nejrychleji (zkusenost jako aupair).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
14.10.22 12:50
@73Nica73 píše:
@Adaneli právě ja byla treba dneska se synem na koznim a taky vubec nevedeli kdyz jsem se zeptala jestli mluvi anglicky🙈takze me to proste nuti…nevyhoda je ze na nejaky kurz jeste uplne od syna nemuzu, ta kamaradka no to bych mozna zkusit mohla s nejakou na hristi zacit komunikovat😂ja si v tomhle prijdu uprimne jak slon v porcelanu… :D

Když v tom prostředí zijes, tak to jde samo - naposlouchavej tempo a barvu reci (radio, telka), při nakupu si všímej, co se jak jmenuje, přepni si telefon do nemciny, kup si konverzační slovník. Normálně bych zacala i se samostudiem - na YouTube je toho plno, k tomu podcasty v němčině pro začátečníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
14.10.22 12:50

Mne vyhovovala appka Mondly, rada bych se k ni někdy vratila. To ten jazyk natluce snad do každého :lol: jinak doporučuji si tu angličtinu proste zakázat, jednou jseš v Německu, tak proste mluv německy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: můžeš se třeba i na situace pokusit připravit predem, například vis, ze jdeš pro maso do reznictvi, tak si postudujes a pripravis, jak se co řekne. Vyhybej se velkým supermarketum, kde mluvit nemusíš. Pak zase můžeš jít do nějaké prodejny pro děti, připravit se a konverzovat tam :mrgreen: a tak dále. Nebo do zeleniny… papírnictví… restaurace… no kamkoliv, kam se dá. Jako druhy level bych zkusila navštívit nějaký dětský klub a domluvit se, ze se chceš účastnit nejakeho kroužku, cvičení s ditetem :lol:

S toukamaradkou je to sice fajn, ale dost osidne, kdo by se chtěl stýkat s cizím člověkem, kteremu ani skoro nerozumí?

Pak mne osobně pomáhaly písničky (s angličtinou), naučit se jejich texty nazpaměť. Pak se ti to občas vybaví.

A německé fórum je taky fajn, koukej se odhlasit odtud :P

Příspěvek upraven 14.10.22 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35786
14.10.22 12:52

Bez na integrační kurz, jsou i s dětma. Pokud je dítě starší roku tak může do školky a ty hurá do školy. Znám to osobně, neuměla jsem ani slovo a jediný ten kurz mě donutil, chodila jsem každý den skoro roky holka už byla ve školce. Hledej VHS, jsou i kurzy večer atd.

Příspěvek upraven 14.10.22 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
14.10.22 12:53
@hani28 píše:
Hlidej nejake nemecke zname deti (nebo pozvi kamaradku s ditetem k vam). Od deti se naucis nejrychleji (zkusenost jako aupair).

Jako mít slovní zásobu typu “mám hlad” fakt nechces :mrgreen: Já byla jako aupair taky, ale u děti mi maximálně pomohlo, ze jsem se naučila bez přemýšlení gramatiku (jako ze se nerekne Did you brush your teeth ale Have you brushed youe teeth), největší rozvoj byl samozřejmě díky mluvení s dospelyma, kamaradama, v rámci řešení různých situaci, párty atd, znát slova jako peekaboo nebo germs jsou vcelku nanic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová