Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam syna ADHD s agresivitou a zaroven spatne pracuje s emocemi a s extremni unavou ze skoly, bude mu 7 let a je teda docela videt, ze je jiny. Nicmene uz jsem se s tim srovnala a taky jsem z toho byla dost spatna, dokonce jsem se stydela, protoze „nalepka adhd“ se nesetkava moc s pochopenim. Beru ho ted takovyho, jaky je. Hodne se mi venuju, resime vsechno, co se pres den stalo, pripravujeme se na dalsi dny. Kdyz nastane nejaky prusvih, tak to s nim resim a rikam mu, jak bych to udelala ja. Snazim se nenadavat, ale nekdy uz to nedam. Prcek posledni dobou zacal trochu vnimat, co mu rikam a snazi se drzet mych rad a jeho chovani se zlepsilo. Je to fakt o tom, to nevzdat a pracovat s nim. On to urcite zvladne a bude zit plnohodnotny zivot, protoze jeho „jinakost“ neni tal zavazna.
Strašně moc všem děkuju za slova podpory.. Moc mi to pomohlo a nakoplo mě to jít dál. Malého mám tak strašně ráda
Nedávno se mi narodil druhý syn (vlastně jsem ještě v šestinedělí) možná proto mě to tolik zasáhlo.. Budem prostě bojovat a snažit se, aby ten život prožil nejlíp jak to půjde. Ještě jednou všem moc děkuju ![]()
Je dobre,ze mas druhe dite,az bude vetsi bude pro synka motivaci a motorem. Chtela bych te podporit,mam kamaradku a jeji mladsi dcera stejny problem jako tvuj syn. Doktori rikali,ze nezvladne skolku, chodila do specialni ale zvladla,pak doktori rikali,ze musi do specialni skoly,dali ji do bezne,prvni stupen zvladla,pak sla do specialni, udelala i ucnak. Jeji mamka se mnou casto brecela,ze ji zustane na krku a co s ni bude az se o ni nebude moct postarat. Dneska je holce 27 ma pritele,praci,ziji spolu a jsou pry spokojeni. Pritom by to nikdo drive nerekl. Je tedy fakt,ze moje kamaradka se odmitla poddat stanoviskum lekaru. Byla na dceru prisna,z meho hlediska hohne,hodne moc prisna. Nekdy jsem brecela,kdxz jsem od nich sla,jak mi te holky bylo lito. Ale je pravda,ze dneska je z ni samostatny clovek,schopny v zasadnich vecech se sam o sebe postarat. Tak drzim palce tobe i tvemu synkovi.