Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soustřed se na běžný provoz, abys zvládala
domácnost, děti..vem si něco na uklidnění, odreaguj se něčím. Ale taky nezoufej z toho, že si zoufalá, no tak tě ta informace rozhodila, vždyť nejsi bez citu, vybreč se…
@Anonymní píše: Více
Tak to je dlouhá doba, nejde to hned jít dál. Každopádně víš, že vztah nefungoval, proto buď rada, že skončil a můžete se posunout dál. Soustred se teď na sebe a děti, chce to čas ![]()
Jestli ti to brání v normálním fungování, zavolej na krizovou linku, případně zvaž terapii (jde i online). Byla jsem v podobném stavu, když mi umírala máma, a hodinový rozhovor s křížovou terapeutkou udělal ne zázrak, ale posunul mě hodně. Držím palce. ![]()
@Anonymní píše: Více
Vyhledala bych odbornou pomoc. Tvé pocity jsou pochopitelné, ale pokud nezvládáš normálně fungovat a myslíš jen na něj, i když vám vztah nefungoval a jste již půl roku od sebe, nejspíš to prostě sama nezvládneš překonat.
Ahoj zakladatelko,
verim, ze pokud jste se rozesli i presto, ze mate spolu deti, musel to byt vazne duvod. Rozesli jste se, protoze jste se hadali… z meho pohledu pokud to doslo tak daleko, ze jste se rozesli, bylo by lepsi kdyby to takhle nadale zustalo. Je to urcite lepsi jak pro Vas, tak pro deti.. nevim. Mozna na Tebe prisla obycejna zarlivost, kdyz jsi zjistila, ze manzel nekoho ma. A pokud on nekoho ma, nema pravdepodobne zajem o Tebe. Zkus se zamerit sama na sebe a na deti. Taky me opustil manzel, myslela jsem, ze to nezvladnu a ted mi je lip nez s nim… Nakonec jsem stastna, ze odesel. Drz se a hledej si spoustu hezkych veci. Prochazky, divadlo, deti… nauc se byt stastna sama a uvidis, ze pak potkas toho praveho… ![]()
Je těžké se s tim smířit, obzvlášt to první zjištění bolí. Časem to trochu přebolí, ale pořád to tam bude. Nezbývá než se s tím smířit a žít tak aby si třeba i váš bývalý partner řekl, že mu chybíte a nebo i díky tomu si někdo nový našel cestu k Vám.
Teď je to těžký, to je samozřejmé. Ale jedno vím stoprocentně, kdyby ste se dali zase dohromady, tak byste zase spadli do hádek.
Takže si řekni, má to cenu?! Mluvím z praxe.. ![]()
Čas, čas, čas…
i když bych řekla, že zbytečně trápíš sama sebe tím, že o tom moc přemýšlíš…
prostě něco dělej, cokoliv a nečekej, že to bude hned „wau, vše je plný duhy a jednorožců“, ale prostě se zaměstnej, zabav, odveď si myšlenky… bude lépe ![]()
To prejde. Preboli to a najdeš si jiného, lepšího. Pak už ti to bude jedno. Věř mi. Teď se z deti, čehokoliv. Však jemu to nemusí vydržet a kdo ví jak on dopadne. Můj bývalý mě podváděl, hned po rozchodu se s ní vytasil a když se s ním rozešla protože ji opět podvedl, střídá jednu za druhou a nemůže se usadit. Kdezto já se znovu vdala a mám syna.
Ahoj. Máme s ex spolu 2 deti. Jsme od sebe pul roku a prave jsem zjistila, ze uz nekoho ma. Jsem uplne v koncích. Nemuzu jist, nemuzu spat. Nezvladam se starat o dite(druhé mame ve stridavce), ted je u nej. Doslo mi, ze ho stále miluju. Jak se z toho dostat? Myšlenka na jinyho chlapa neexistuje. Je mi zle z pomyšlení, ze se liba a spi s jinou. Jen cely dny brecim s nezvladam to.