Jak se u vašeho mimča projevoval spurt?

178
6.4.22 15:29

Jak se u vašeho mimča projevoval spurt?

Zdravím maminy,

chtěla jsem se v rychlosti zeptat, jak se u vašich drobků projevoval spurt? Já mám teď skoro třitýdenní holčičku a poslední týden má takové okna v průběhu dne, kdy vyžaduje téměř neustálé kojení (cca 4-5 hodin). Nevím, jestli se jedná jen o spurt anebo jestli to takhle bude mít ve zvyku už pořád (to by bylo dost náročné :D). Občas to přijde v noci, občas dopoledne, jindy odpoledne. Každopádně se ale nedokáže zasytit, zlobí se, odtrhuje se pak i od prsu apod. Pak se ale třeba po těch 4 hoďkách tak nějak zklidní a zase jí stačí kojení tak co ty 3 hoďky cca, jak by ji někdo vyměnil. :D Měli jste to někdo taky tak? A ustabilizovalo se to nějak? Mě vždycky ty její epizody úplně vyšťaví. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.4.22 16:18

Náš spurt byl s intervalem mezi kojením tak 40 minut, případně bez odpojení! Byla jsem jak zombice. Výhoda byla, že jsem lehla na gauč k televizi, mimčo hodila na prso a tak prakticky proklimbala celé dopoledne. Spurtů bylo několik, odhadem tak 3. Podle mě je to přirozené a je to pohoda oproti bojkotu, který jsem zažila s druhým. Zlatý spurt. Vydrž, přejde to.

• Citovat
  • Upravit
178
7.4.22 23:52

No já právě vlastně nevím, jestli je to spurt nebo co to vlastně je. :D Malá má prostě každý den (už to bude víc jak týden) v určitou dobu takovou vzteklavou náladu a pořád se k tomu prsu tlačí, ale zároveň se pořád odtrhává, škube hlavou, vrtí se celá (takže vlastně to vypadá taky na takový určitý bojkot :D).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.22 08:04

Jestli se přisává, odtrhává a vzteká, tak třeba se jí může chtít kakat anebo to může být začínající bojkot. U toho jsou děti vzteklé, údajně kvůli toku mléka, který se v tuto dobu skutečně ustaluje. Jima vadí když to teče hodně/málo, napřed málo, potom hodně a pak už jim vadí úplně vše. Neustále se přisávají a zase odtrhávají, vztekají se, pak začnou u kojení brečet, naruší se spánkový cyklus a už to jede. Můžeš si zkusit objednat laktační poradkyni, asi nejví se doporučuje s kurzem mamila. Projeď napřed recenze. Já asi bych to i doporučila, protože když se pak bojkot rozjede, může to být peklo na několik měsíců. Ty děti pak klidně bojkotují i lahev, takže z toho není úplně snadná cesta ven. Ale to tě nechci strašit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová