Odstavení od kojení

12
3.4.22 20:41

Odstavení od kojení

Ahoj,
chci se zeptat na Váš názor co by jste dělali v mé situaci.
Malý 8 týdnů kojený, ale mé mléko mu nestačí (kojím 30min a když ho sundám s prsu tak hrozně pláče)plus tedy dokrmuji UM a k tomu dostává ještě heřmánkový čaj. Po každém jídle zvrací drcky. Nevím jestli se to moc nemíchá UM+MM+čaj. Zvrací klidně i po hodině od jezení. U prsu kolikrát sebou hrozně hází a prso několikrát i vyplivne. Když s prsa pije tak se kolikrát odpojí a hned mě pozvrací.
Přemýšlím že přestanu kojit.
Co myslíte? Plus teda ještě dodám že čekáme na výsledky ohledně intolerance laktózy jestli nemá po mě, ale ty budou až za měsíc. A ještě nekaká. Doktor říká že kojené dítě nemusí kakat i 20 dní, ale on není jen kojený. Omlouvám se za dlouhý článek a děkuji za každou radu ❤️️ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
758
3.4.22 20:44

A ten čaj je jako k čemu? To by nedal ani dospělý čaj po mliku… Nehledě na to, proč by ho mít ani neměl /nemusel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
3.4.22 20:47

Tak kdyz pije z prsu s pozvraci te, tak se asi napil dostatecne ne? Jinak by nemel co zvracet. Moc nechapu proc dokrmujes, ze je osmitydenni mimco nonstop na prsu je normalni :think: mozna ma jen reflux, maly byl taky poblion dokud se nezacal prikrmovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
3.4.22 20:55

Pokud nekaká, tak ho spíše bolí bříško než že by mělo hlad. Já osobně bych nečekala na žádné výsledky testů a najela bych na dietu hned plus lepek, soja a vejce. Mě dcera zbytečně trpěla do 4. měsíce. Nasaď sobě probiotika + kefír tibetský. Samozřejmě opatrně.
Vynech UM a čaj, pokud přibývá. Koj podle potřeby, pokud mimčo bolí bříško, tak se mu kojení uleví - rozhýbou se mu většinou střeva.
Zkusila bych i opatrně rektální rourku, jestli se nevyprdí a nevykaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
3.4.22 21:03

Proč mu dáváš ten čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
3.4.22 21:09

Taky nechápu ten čaj…k čemu? Ublinkavaní je běžný, pokud nehází oblouky. Mě holky zvracely fest. Pořád jsem prala látkové pleny. To míchání um/mm, asi taky není ideal. Kroutí se u prsu, protože to neteče jako z lahve. Rozhodni se, zda chceš kojit (pak si pozvi laktační poradkyni) nebo dej jen UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
3.4.22 21:16

Jediné co mě napadá je spousta otázek proč? Proč ten čaj? Proč dokrm? Proč už nemáš doma dávno laktační poradkyni? Myslím, že jsi udělala hodně chyb a je škoda, že jsi nezjišťovala informace dřív. Z tvého příspěvku mám i pocit, že o kojení moc nestojíš, to si ale musíš přiznat sama sobě narovinu a podle toho se zařídit. Nemá problémy po tom čaji? Neznám nikoho kdo by dával miminku čaj. Ještě ke všemu kojenému. To by byla první věc, kterou bych vysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
3.4.22 21:18

Čaj je úplně zbytečný. Zaplácne mu žaludek, nic z něj nemá a je pak brzo hladový. Pokud mu dáš po kojení a UM ještě čaj, tak se nedivím, že blije.
Pokud se ti od prsa odpojuje a blije, tak bych řekla, že toho vypije dost. To, že dítě brečí nemusí nutně znamenat, že má hlad. Ale může ho bolet břicho, prdy…

Pak je tady taky problém: mateřské mléko se tráví snadno, rychle, beze zbytků a dítě se tak může kojit třeba 6× za hodinu. Je to jedno.
Ale UM MUSÍ mít rozestupy minimálně 1 hodinu - a to už docela riskuješ, že ho bude bolet břicho.
Míchat MM a UM je tak pro žaludek dítěte docela záhul. Pokud dostane dávku MM, pak UM, za hodinu další MM. A dítě se pak svíjí v bolestech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.4.22 21:21

Mě ten dotaz připadá, že ani nemůže být pravdivý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.4.22 21:40

Zrusila bych prikrm a caj (hermanek muze byt alergen), pouze bych kojila a vysadila ze sve stravy kravske mleko a produkty z nej.

Casto na prsu je v 8 tydnech normalni, bliti do urcite miry taky, neklid muze byt z boleni bricha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.4.22 22:14

Suhlasim s vacsinou, caj je zbytocny.
Zvraci obloukem nebo ublinkava? Moze mat reflux, to je celkom bezne. To potom ublinkava docela hodne, ale vacsinou sa to upravi casom samo.

Kojenie alebo um si vyries sama so sebou, vsetko ma svoje pre a proti.

Osobne mam skusenost, ked som kojila a dokrmovala. Maly zvladol striedat flasku s prsom a nerobilo mu to problem. MM sa lakho travi, mozes kojit co chvilu. UM odporucam najskor 3 hodiny po poslednej davke, to sa travi dlhsie a moze narobit problemy v brusku. Miesanie MM a UM uz zase velku paseku nenarobi (pokial nie su nejake alergie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
4.4.22 07:49

Dítě pláče po odpojení z prsu i z jiných důvodů, než že by mělo hlad. Odpojením přijde o zdroj tepla, o libé pocity, sání mu ulevuje, pokud ho bolí bříško. Může mít růstový spurt, kdy miminka chtějí být u prsu vlastně pořád.

Není možné, aby mu tvoje mléko nestačilo složením. Evidentně toho mléka máš dost, když po odpojení od prsu zvrací. Podle popisu mi přijde, že ho prostě přecpáváš, navíc do něj cpeš navíc ještě nějaký čaj, který je mu k ničemu. Plus tedy ho asi trápí bříško, což tím nesmyslným dokrmem (UM mu může nesednout) a čajem ještě zhoršuješ. Svědčí pro to i fakt, že méně často kaká i jako neplně kojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.22 20:02

Odbourávání kojení

Dcera 16m je velmi zavisla na prsu. Dokaze na nem vyset co kazdou hodinu. A kvuli tomu mi vetsinou odmita normalni jidlo.
Uz od narozeni je takova pijavicka. Je zvykla vse resit kojenim. Hlad, bolest, spatnou naladu, mazleni. Proste cokoliv. Staci ze si k ni pouze lehnu ze budeme koukat spolu pohadku hned se po me sape a chce furt pit. Nejak nevim jestli ji v tom branit nebo ne? Je to prvni dite a kazdy rika neco jineho( bud ze uz je na prso dost velka a nemela mit ho pres den tak casto jako ma a nebo jim ji je lito a reknou mi tak ji dej) nevim :nevim: pouze me spis trapi to ze kvuli tomu ze se takhle nacucava tak neji moc coz si myslim ze by prave mela v tomto veku. Napadlo me jedtli uz neni cas pomalu to denni kojeni odbouravat ale zase ji nechci nejak trapit pokud je na to jeste treba brzy. Rada si vyslechnu vase nazory. Predem vam dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.4.22 01:32

@petulenka1998
Podle me to chce nejakou unosnou miru.
Dokud je kojeni na hlad, na usnuti, pri krizi na uklidneni, tak dobry.
Ale jakmile se z toho stane berlicka na cokoliv, zdroj scen, vynucovacek, nepretrzity dudlik… Tak uz je to moc a dost bych to usmernila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.4.22 07:45

@petulenka1998 Resim to stejné, akorát dceři už je 18mesicu, prso chce furt a normálnímu jídlu moc nedá 🤦🏼‍♀️ Do toho rostou zuby a moc nespi, prso je jedine, co ji uklidní. Ale ja už nějak nemám sílu na to kojení, ani na ty kecy okolí 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová