Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím Vás a prosím o radu/zkušenost
Při 2. dítěti (2m) bych ráda chodila 3× v týdnu do práce na pár hodin cca 9:00-14:00, hlídání mám.
Lze přes oběd dát UM místo toho jednoho kojení, abych nemusela odjíždět z kanceláře?
(Na odsávání, uchovávání v lednici a následnou manipulaci někde na procházce pro hlídající jsem líná, popravdě)
Děkuji, prosím jen komentáře k tématu. Díky, hezký víkend ![]()
@Lenka.hibs píše:
Zdravím Vás a prosím o radu/zkušenostPři 2. dítěti (2m) bych ráda chodila 3× v týdnu do práce na pár hodin cca 9:00-14:00, hlídání mám.
Lze přes oběd dát UM místo toho jednoho kojení, abych nemusela odjíždět z kanceláře?
(Na odsávání, uchovávání v lednici a následnou manipulaci někde na procházce pro hlídající jsem líná, popravdě)
Děkuji, prosím jen komentáře k tématu. Díky, hezký víkend
Jde to, proc ne. Jsou deti, co jsou dokrmovane UM. Ale muze se stat, ze brzo skonci na umelem uplne.
Jde to, akorát bych pečlivě vybrala způsob podávání toho um, protože z klasické láhve to půjde snadno a mimca už se pak nechtějí kojit, když zjistí, že z láhve je to pohodlnější ![]()
Jo, jde to, proč by ne…ovšem je možné že pak nebude už chtít pít z prsu když bude mít láhev, nebo naopak nebude chtít pít z láhve a bude chtít jen prso…ale taky to může být úplně v pohodě…
@vokishka píše:
Jde to, proc ne. Jsou deti, co jsou dokrmovane UM. Ale muze se stat, ze brzo skonci na umelem uplne.
Toho se prave bojim, abych neprisla o kojeni-proto se hlavne ptam.
Bohuzel velmi se nam hodi zlepsit financni stranku domacnosti mym privydelkem, ale zas nechci na ukor kojeni
@Kriss Tina medela má myslím speciální savičkou pro kojené děti? Ale zkušenost nemám…
@Kriss Tina píše:
Jde to, akorát bych pečlivě vybrala způsob podávání toho um, protože z klasické láhve to půjde snadno a mimca už se pak nechtějí kojit, když zjistí, že z láhve je to pohodlnější
Takze nejakoj tu slozitejsi savicku na lahvi? Ze ktere se to namahaveji pije?
@Lenka.hibs jojo sehnat speciální lahvičku pro kojene děti. Konkrétně neporadím, já měla spíš opačný problém, když jsem chtěla odstavit, tak syn láhev vůbec nepřijal, zkusila sem několik druhů a odmítal z toho pít.
Vozit na kojení by nešlo? Při nějakém úvazku by ti to měl i zaměstnavatel umožnit.
Co vozit na kojeni..?
Je riziko, ze mimco ti bud UM bude odmitat, nebo se naopak chyti flasky a prso bude odmitat.
To nejde rict dopredu.
Da se krmit treba strikackou pres malicek, no.
Ale teda nekojit 9-14, prasknou mi prsa. Stejne budes muset zrejme odsavat.
Obě děti mi UM odmítaly. Dcera nechtěla ani odstříkané, u syna jsem nikdy nic neodstřìkala, tak tam nevím. Takže dcera radši byla třeba půl dne bez jídla než aby si vzala jakoukoliv jinou náhradu (odstříkané nebo UM). Zkoušeli jsme po lžičkách, z kalíšku, stříkačkou, z kelímku, lahvičky. Mimochodem odpor k UM u mých dětí přetrvával celé kojící období. Měla jsem doma hodně vzorků a chtěla jsem to upotřebovat a akorát jsem to vždy vylila. Pak ani kaše z UM jim moc nejely. Než někomu slíbíš, že nastoupíš do práce, tak to nejdřív radši vyzkoušej.
Pravda to je, že se mimina odnaučí, ale není to taky vždy pravidlo. Já dokrmuji pouze večer, tedy jedno kojení vynechám. A naprosto v pohodě, nic mi neodmítá. Jedno kojení je ok si myslím.
Ono mimino rádo ucítí mamču až přijde, takže si myslím, že si rádo cvakne z prsa. Řekla bych, že problém je přijmutí toho mléka, hodně prcků odmítne, další vybrat dobré mléko.
Ja dokrmovala UM a ted obcas take dam a jedeme v pohode s lahvickami od Aventu, musi to byt ta savicka Natural, pripomina prso. Ale i tak to z toho tece lip, malymu je to vsak jedno, neodmita ani prso.
Od narození máme kombinaci kojení +UM. Pokud jsme někde na návštěvě má jenom flašku. Osobně nejsem zastáncem kojení na veřejnosti. Takže proč by to nešlo
Mám dvouměsíční dceru, od 1m dokrmujeme po večerech UM, protože malá málo přibírala a po večerním kojení měla ještě hlad. Používáme láhev od MAM Anticolic a kojení mi to nenarušilo. Upřímně jsem neměla nervy na dokrmování cévkou nebo stříkačkou, tak jsem riskla láhev a dobrý. Je to ale individuální, každé dítě může zareagovat jinak.