Zelená stolice + alergie

60
2.4.22 02:47

Zelená stolice + alergie

Zdravím,

Mám na vás otázku, malý (4 mesice) měl zelenou stolici jak žabinec s hlenama - bez krve!, po 2 týdnech bez mléčných výrobků stolice žlutá, řidší ale jinak ukázková takže alergie na mléčnou bílkovinu :potlesk:
Teď nejím mléko ani výrobky z nich 3 týdny a malého jsem začala občas krmit odstřikaným mlékem z lahvičky - včera dostal lahvičku na noc a celý den měl zas zelenou stolici jako by jedl žáby :?
Je možné, že to má vliv? Tím že mléko je v kontaktu se vzduchem, nějakou chvíli v lednici a pak se ohřívá, že mu to dělá neplechu a má po tom zas takhle zelenou stolici? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3495
2.4.22 08:43

S alergii na BKM jsme si neco uzili, ale ze by k priznakum patrila zelena stolice, to si nevybavuju…? Alergii mel syn velmi silnou, ale resili jsme „jen“ hlen a potom i hlen s nitkami krve, barva byla normalni. Taky k tomu patrily krece vzdy vecer a po prechodu na specialni (ale stale nedostacujici pro nas…) UM se zas objevil reflux, ktery do te doby nemel. O zelene stolici se spis rika, ze ma mimi hlad. Kazdopadne s tim, ze mleko bylo odstrikane, bych to nespojovala. Jinak u plne kojenych deti je ABKM celkem vzacna, ale syn ji mel v te situaci taky a dokonce tak silnou, ze dieta bohuzel nestacila, protoze i tak v MM stopove mnozstvi bilkoviny zustava. Pokud tedy myslis, ze stolice ted odpovida stavu pred nasazenim diety, zvazila bych prechod na specialni UM (treba zatim jen docasne, abys videla, zda nastane v te stolici zmena) - v prvni fazi bych zkusila Nutrilon allergy care.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.4.22 09:02

@Magda26
Bohužel, plně kojený a ABKM se projevila..
Hladová stolice jsem našla že je spíš hnědá, navíc malý přibírá od mala naprosto ukázkově, v šestinedělí to bylo i 0,5kg za týden, navíc mám i problémy s tím že mám moc mléka (chronické záněty) takže toho bych se asi nebála :)

Taky jsem nikde nenašla že to patří k příznakům, poradila mi doktorka ať zkusím mléko Vysadit a najednou ji měl dobrou i mu teď po 3 týdnech začaly mizet pupínky na obličeji a konečně nemá opruzeniny, byli jsme před vysazením i na výtěrech a podle testů byl naprosto v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
2.4.22 09:15

No jeste me napada intolerance laktozy, jestli tam nehraje roli barva, ale nevim, jake ma presne priznaky. Jinak jestli je to s pribiranim tak, jak popisujes, mohlo by to byt jakoby obracene - ze on vse stravi opravdu durch. Syn mel hodne tmave zelenou stolici po mleku Neocate, pripominalo to smolku z porodnice. A pry je to normalni, protoze ten Neocate vlastne neni vubec mleko, ale smes aminokyselin jenom, takze i miminko to stravi prakticky kompletne… Asi bych se ridila spis klinickym stavem miminka - pokud nema krece, ve stolici neni hlen a pribira dobre, tak bych to neresila. Zejmena kdyz vidis, ze ustupuji i dalsi problemy (vyrazka). Az pokud by se krome barvy zacaly vracet i ty dalsi priznaky, byl by to duvod se znepokojovat.
Ale naprosto ti rozumim, dobre si pamatuju na ten strach pri kazdem prebalovani, co zase v te pline bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.4.22 20:33

@Magda26 netusis jak dlouho trvá než mléčná Bílkova odejde z mého a jeho organizmu? To je jediné co mě napadá a čím se uklidňuji, že to není tak dlouho co ABKM stravu striktně dodržuju :?
Právě že.. přibírá ukázkově, na koliku netrpí (nejím nic co nadýmá a drazdi), v noci spí ukázkově, přes den taky spí podle režimu, je vysmátej a upovídanej :srdce:
Ale, stolici zase mívá zelenou, někdy víc někdy méně, co se týká hlenu, to je spíš výjimka když ho tam nemá ať je zelená nebo žlutá, bývá to spíš tmavě žlutý sliz, a od mala ji má řidší, někdy tolik že je to skoro až voda a cela se nasaje do pleny :zed: což.. už jsem v panice googlila a není to prý nic dobrého
Už nevím co, doktorce jsem to říkala ale tím že jinak ukazkove prospívá, tak chápu že nemá takovou potřebu to řešit a zbytečně panikařit, ale máme mít další očkování a nechci ho nechat už očkovat dokud nebudu vědět co se děje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
2.4.22 21:36

No, už je to 10 let, co jsem to já osobně řešila, ale mám dojem, že to bylo v řádu dní, ta dieta. Na ABKM jsem měla podezření už delší dobu, ale řešili jsme i jiné zdravotní problémy, takže definitivně mě vyburcoval až hlen s nitkami krve, takže jsem kluka okamžitě odstavila a skočila do lékárny pro ten Nutrilon allergy care, já zároveň nasadila dietu a 2 dny odstrikavala. Stolice pokud vím se upravila okamžitě, po těch dvou dnech jsem zkusila znovu kojit a laborovala jsem s tím asi 14 dní, ale křeče, hlen a nepribirani se vrátily, i když jsem byla na dietě, takže nakonec jsme zůstali už na UM. Kluk mi přibral za týden kilo! Ale asi po třech týdnech zase křeče a hlen, tak jsme skončili nakonec až na tom Neocate, což už bylo v pohodě. Kluk na tom byl až do dvou let a pak najednou jak mávnutím kouzelného proutku ta alergie úplně zmizela a prakticky ze dne na den mohl jist z mléčných výrobků úplně všechno. U nás největší projev byl ten hlen a nepribirani, a to se po nasazení diety, resp. speciálního UM upravilo opravdu ihned, během jednoho dne (vážila jsem kluka po každém kojeni/krmení a kontrolne vždy ještě kazdy vecer), kožní projevy jsme neměli.
Jestli má ve stolici trvale hlen, dobře to není, znamená to zánět ve střevech. Ale pokud pribírá dobře, asi bych to zkonzultovala s nějakým doktorem, co tomu opravdu rozumi, ať to posoudí. Mě tenkrát moc pomohl dr. Honzík z VFN, tam se na to specializuji (tým doc. Frühaufa), řešila jsem to s ním přes internetovou poradnu na porodnice.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
2.4.22 21:53

Ještě by bylo dobré zamyslet se nad tím, jak k té alergii vůbec přišel, když je plně kojenej. U takových děti je to totiž opravdu hodně vzácné, tak jestli není ve hře spíš ještě nějaká jiná diagnóza. U nás to bylo tak, že kluk se narodil akutním císařem a i když to bylo v termínu, vážil jen 2,78kg. V porodnici jsem ho první dvě noci neměla u sebe a i když byl hodně spavej a určitě jim tam nerval, tak zřejmě kvůli té váze, aby nezhubnul pod 2,5kg do něj prostě bez mého vědomí naprali UM, i když mléko jsem měla hned (porod totiž začal normálně spontánně, císařem to skončilo kvůli KP). Dnes už by si to asi nedovolili, ale je to fakt už 10 let a já byla prvorodicka a o ABKM jsem v životě neslyšela, takže mě ani nenapadlo tam dělat tlaky, že mu nesmej UM vůbec dát nebo tak něco. A to UM v porodnici ho zřejmě jakoby sensitivizovalo, takže v prvních týdnech pribíral sice ukázkove, resp. dokonce výrazně přes normu a stolici měl normalni, ale časem pak začal reagovat i na to malé množství BKM, které je i v MM. Ten dr. Honzík říkal, že to, jak to vzniklo u nás, je pro ABKM u plně kojenych děti naprosto typické. Téměř žádné dítě tím totiž netrpí, pokud opravdu vůbec nikdy nedostalo UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.4.22 01:17

Na stránku kouknu a zkusím se na ně také obrátit, děkuju :)

Jinak zajímavá myšlenka ohledně toho vzniku, je pravda že cca.. 2, 3 týdny byla stolice naprosto v normě, krom toho ze ji má od začátku řidší. Až postupně začala zelenat víc a víc.. ale UM to určitě nebude, malý byl spontánně, příchytil se ještě na sále, vzali na koupání a vrátili mi ho relativně rychle a už v porodnici jsem řešila velké přebytky mleka.
Napadlo mě jen, zda by to mohla způsobit naopak velká konzumace mléčných výrobků. Jedla jsem je docela dost ještě před těhotenstvím a během a po porodu možná ještě víc.
Každopádně díky za tip, rozhodně budu pátrat co mohl být spouštěč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna