Jak se učit angličtinu

267
14.9.16 23:17

Jak se učit angličtinu

Dobrý večer,
chtěla bych si zopakovat základ angličtiny a pak se tak nějak učit více, bohužel nemám možnost s nikým mluvit, jen mě napadlo sledovat filmy a číst knížky, ale chtělo by to i nějakou tu učebnici, poradíte prosím jaká je fakt dobrá? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1186
14.9.16 23:25

No nejlíp s učitelem, nabízejí se i skype výuka apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.9.16 23:31

Duolingo do mobilu a pak sledovat anglicky krátká mluvená videa a filmy/seriály s anglickými titulky.

Příspěvek upraven 15.09.16 v 00:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
15.9.16 00:27

Ahoj, jestli už nějaké základy máš, doporučuji si je zopakovat na Helpforenglish a prostudovat to tam dál, je to skvělý web hlavně co se gramatiky týče. Pak ještě doporučuji již zmíněné duolingo a memrise.com je také dobré a za mě je nepostradatelné youtube. Najdeš tam jak fráze, tak idiomy. Pak je ještě důležitá slovní zásoba, kterou se lehčeji naučíš, když si budeš číst krátké články, než nějaké biflování a pokud budeš mít problémy s výslovností a nebudeš vědět, jak to říct, použij google translate, tam máš možnost zvukového přehrávání. Pak je fajn si s někým psát anglicky. Klidně mi napiš a můžeš se mnou. No a nakonec je nejlepší odjet do ciziny a zkoušet teorii v praxi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21058
15.9.16 01:53

Existuji knizky kde je leva stranka anglicky a prava česky, ty jsou fajn na uceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
15.9.16 06:53
@KalamityJohn píše:
Existuji knizky kde je leva stranka anglicky a prava česky, ty jsou fajn na uceni.

Souhlas, mám takovou knížku na němčinu (od Infoa), je to rozkouskované na odstavce, zrcadlový text. Vždy je téma, k tomu několik otázek, na ty je zodpovězeno, slovíčka…musím říct, že toto mi dalo mnohem víc, než učebnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
15.9.16 07:16

Ak nemozes face to face tak Skype a konverzacia cez to so zahranicnym lektorom. Kym som nemala lektora stalo to cele za prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.9.16 07:22

Mne vzdy nejvic pomohlo koukat na filmy, serialy v anglictine s titulky:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.9.16 07:39

Furt číst. Poslouchat pořady v Aj v TV, hudbu, pohádky.
Ted jsem viděla nasi Popelku na YouTube s Aj. titulky.
Na mě třeba neplatí ten způsob učení ve škole, zdržovani gramatikou pak se na to moc soustředím a přemýšlim, jestli je to správne, bojím se pak mluvit, ze to reknu spatne aj když jim rozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
15.9.16 07:52

Nejlepe poslechem jako male deti, kdyz se uci svoji rec. Bez biflovani gramatiky a uceni se, jak to psat. Nemam prehled zda nejake takove CD existuje na ceskem trhu. Takze bych doporucila ucitele one to one. Osobne nebo Skype

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
15.9.16 09:39
@mischelinmisa píše:
Ahoj, jestli už nějaké základy máš, doporučuji si je zopakovat na Helpforenglish a prostudovat to tam dál, je to skvělý web hlavně co se gramatiky týče. Pak ještě doporučuji již zmíněné duolingo a memrise.com je také dobré a za mě je nepostradatelné youtube. Najdeš tam jak fráze, tak idiomy. Pak je ještě důležitá slovní zásoba, kterou se lehčeji naučíš, když si budeš číst krátké články, než nějaké biflování a pokud budeš mít problémy s výslovností a nebudeš vědět, jak to říct, použij google translate, tam máš možnost zvukového přehrávání. Pak je fajn si s někým psát anglicky. Klidně mi napiš a můžeš se mnou. No a nakonec je nejlepší odjet do ciziny a zkoušet teorii v praxi :)

Nějaké ty základy mám ze školy. Děkuji za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
15.9.16 09:40
@Kelsey píše:
Furt číst. Poslouchat pořady v Aj v TV, hudbu, pohádky.
Ted jsem viděla nasi Popelku na YouTube s Aj. titulky.
Na mě třeba neplatí ten způsob učení ve škole, zdržovani gramatikou pak se na to moc soustředím a přemýšlim, jestli je to správne, bojím se pak mluvit, ze to reknu spatne aj když jim rozumím.

Právě, ža já se taky kolikrát stydím, zda to vyslovím dobře. Na youtube se mrknu, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová