Jak se úspěšně bránit?

Anonymní
15.7.20 13:50

Jak se úspěšně bránit?

Dobrý den, dcera (13let) jede sama na chalupu. Není to poprvé a i ona už není malá, ale musím se zeptat. Jede z Prahy vlakem a potom autobusem (dohromady 3h.). Toho se nebojím. Potom má jít min. 15min pěšky :zed:. Z autobusové zastávky ji nikdo odvést nemůže. Cestu zná a je to vesnice. Takže pole a někde i dům. Bojím se, že by ji tam někdo mohl „nabídnout“ odvoz. Ví, že nemá nikam nastupovat. Ale i tak se chci zeptat co by jste dělali vy, když by vás někdo napadl. Jak se případně bránit. Je to kousek, ale nikdy nevím co se může stát. Děkuju :andel: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
15.7.20 13:54

No, možná budu za histerickou matku, ale to je mi úplně jedno. 13tileté dítě bych samotné na takovou „cestu“ nepustila ani náhodou! Kdyby jela pouze vlakem, i to bych zvážila, ale ok, ale vlak, bus, pěšky…za mě osobně NE.
Já s sebou nosím pepřák, ale u takové holčičky bych se bála, aby si jím spíš neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
15.7.20 13:56

To moc nejde… jedině rozum té holky. Když u ní někdo zastaví autem, měla by udělat pár kroků od auta a případně raději utíkat v protisměru - auto couvá výrazně pomaleji než vpřed. Nebo otočení toho auta taky trvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
15.7.20 14:01

Já bych jí pořídila slzák a poučila, jak se používá. Já ho nosila u sebe od 12, naštěstí jsem ho nemusela použít. A to, že nemá lézt k nikomu do auta ať cizímu nebo od vidění, to už asi slyšela několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.20 14:01

A to na té chalupě bude ještě sama? 8o Asi jsem nějaká zastaralá nebo přecitlivělá, ale asi by se mi úplně nechtělo pouštět 13 letou dívku samotnou na chatu…

• Citovat
  • Upravit
653
15.7.20 14:11

Tak na to ti asi nikdo přesně neodpoví. Základ je snažit se vyhnout nebezpečným situacím, k nikomu nenastupovat, nenavazovat kontakt ale všímat si okolí, pokud je možnost tak bych jí poradila když pojede auto se schovat jestli tam jsou třeba nějaké stromy, nebo aspoň zajít víc do toho pole. A určitě nějaké reflexní prvky. Jinak co bych dělala kdyby mě někdo napadl, to nevím, nosím paralyzér, snažím se všímat si okolí, byla jsem na kurzu sebeobrany a chystám se zase, ale co bych opravdu dělala, to asi nejde takhle dopředu říct, pokud na to nejsi cvičená. Už jsem i slyšela o případu, že člověk co dělá bojové umění při napadení ztuhnul a neudělal nic. Nemůže si vzít taxíka? Nebo by pro ní někdo mohl dojít na tu autobusovou zastávku?

Příspěvek upraven 15.07.20 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
15.7.20 14:12

Ja chodila kazdy vikend od asi 9 let ke konim pres 3km po silnici a pak polem, mela jsem mobil v ruce s pripravenou 158. Nikdy se nic nestalo, odvoz mi jednou nabidl jen reditel skoly a to jsem v klidu jela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
15.7.20 14:14
@Anonymní píše:
Dobrý den, dcera (13let) jede sama na chalupu. Není to poprvé a i ona už není malá, ale musím se zeptat. Jede z Prahy vlakem a potom autobusem (dohromady 3h.). Toho se nebojím. Potom má jít min. 15min pěšky :zed:. Z autobusové zastávky ji nikdo odvést nemůže. Cestu zná a je to vesnice. Takže pole a někde i dům. Bojím se, že by ji tam někdo mohl „nabídnout“ odvoz. Ví, že nemá nikam nastupovat. Ale i tak se chci zeptat co by jste dělali vy, když by vás někdo napadl. Jak se případně bránit. Je to kousek, ale nikdy nevím co se může stát. Děkuju :andel: :think:

Každý člověk reaguje jinak a přes internet základy sebeobrany nikdo nenaučí ani Tebe, ani Tvou dceru.

Jestliže třináctiletou dívku nečekaně přepadne dospělá osoba s úmyslem jí ublížit, nemá v podstatě žádnou šanci se ubránit …. pokud není zrovna okresní přebornice v judu. Taková je realita a každý rodič by měl zvážit, kdy a nakolik je opravdu nezbytné tomu riziku dívku vystavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36922
15.7.20 14:16

No lovit takhle holky, tak nespíš čeká někde, kde je šance nějakou potkat. Čekat někde o půlnoci v lednu u Padrťských rybníků, tak je nesrovnatelně větší naděje, že spíš čekatel umrzne. :mrgreen:
Z toho plyne, že je šance na přepad někde v Tramtárii je malá až mizivá. Možná to navrch vzít nějakou polní cestou, tam těžko bude někdo s autem. :think:
15 minut je tak asi kilometr. :think:
Já bych jí to dobrodružství, tedy se zatnutými zuby, dopřál. :think:
Chybí tu jen jaká je to tam na té chatě samota. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36922
15.7.20 14:25
@BohunkaP píše:
Každý člověk reaguje jinak a přes internet základy sebeobrany nikdo nenaučí ani Tebe, ani Tvou dceru.Jestliže třináctiletou dívku nečekaně přepadne dospělá osoba s úmyslem jí ublížit, nemá v podstatě žádnou šanci se ubránit …. pokud není zrovna okresní přebornice v judu. Taková je realita a každý rodič by měl zvážit, kdy a nakolik je opravdu nezbytné tomu riziku dívku vystavovat.

Pokud někdo čeká za rohem s klackem, nemusí mít šanci ani cvičený svalovec. Ten výcvik se hodí tam, kde situace nějak graduje - nějaké obtěžování, strkanice v hospodě a pod. :think:
Jinak tedy, statisticky vzato, abych se dneska bál daleko víc toho vlaku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
15.7.20 14:28

Tak pokud si jí někdo vyhlídne a bude chtít přepadnout tak se neubrání. To tam na ní nemůže nikdo počkat? Nebo i na té chatě bude úplně sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.7.20 14:32
@M_Vladim píše:
Pokud někdo čeká za rohem s klackem, nemusí mít šanci ani cvičený svalovec. Ten výcvik se hodí tam, kde situace nějak graduje - nějaké obtěžování, strkanice v hospodě a pod. :think:
Jinak tedy, statisticky vzato, abych se dneska bál daleko víc toho vlaku… ;)

Já bych se spíš bála, že jí něco srazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
15.7.20 14:37

Ve 13 neni az tak mala. Kdyby ji nekdo napadl, sance ubranit se ma uz skoro jako dospela zena.
Pokud mozno bych obecne dbala na to, aby nevypadala jako snadna obet. K tomu patri energicka a sebevedoma chuze a chovani.
Mela by mit boty, ve kterych se da dobre utikat, a kalhoty. Dlouhe vlasy nejlepe v drdolu, aby ji za ne nikdo nemohl chytit.
Pry pomahaji i destniky a podobne predmety, ktere lze vyuzit k udereni.
Pokud slecna zvladne takovouhle cestu, zvladne po zauceni pouzivat i peprovy sprej.
Mas nejaky zvlastni duvod se o ni bat? Patnactiminutova cesta ze zastavky na chatu neni nic, co by trinactileta holka nezvladla. My jsme v tomhle veku chodili normalne do vedlejsi vesnice po polnacce a nikdy se nikomu nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.7.20 14:58

Já zírám, co si Pražáci myslí o životě v provinciích 8o. Normálně tu chodíme pěšky, dokonce i kilometry daleko, po polích, lesech i silnicích. Opravdu tu nejsou lesy plný loupežníků, násilníků a únosců…:roll: Nevidím důvod, proč by třináctiletá holka nemohla jít kilometr pěšky.

• Citovat
  • Upravit
36922
15.7.20 15:23
@Janli píše:
Já zírám, co si Pražáci myslí o životě v provinciích 8o. Normálně tu chodíme pěšky, dokonce i kilometry daleko, po polích, lesech i silnicích. Opravdu tu nejsou lesy plný loupežníků, násilníků a únosců…:roll: Nevidím důvod, proč by třináctiletá holka nemohla jít kilometr pěšky.
… jsem Pražák :P :mavam:
To je ten svět, co vytváří Nova, Prima, Story, Blesk… Kdyby byl Blesk závislý na tom, co mě prodá, tak už dávno všichni zaměstnanci žebrají pod mostem. :P
Oni by bez šokujících, nebo aspoň rádobyšokujících, článků neprodali dost reklamy. :cert: Tím se ale u čtenářek a čtenářů vytváří obraz světa, kde v každém lese sedí dva úchylové a v každém rybníce je spousta piraní, semtam lochneska. :roll: Ještě horší je, že v tomhle světě neplatí ani biologické ani fyzikální zákony. :pocitac:
Takže bandu mladých v pohodě zvládne podivín z hájovny a znásilní všechny pěkně rovnostářsky, kluk nebo holka. Následně ho hravě zlikviduje osmiletá holčička, která jde náhodou okolo. Jó, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu ke studánce, až se jde do hospody pro pivo. :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová