Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, jak se vám líbí jméno Antonín? Dali byste ho chlapečkovi v dnešní době? Mně se moc líbí, je spousta způsobů, jak ho oslovovat a mám ho připravené pro prvního chlapečka. Jmenoval se tak můj dědeček. Přijde mi krásné i dnes, v záplavě moderních jmen neuškodí občas vsadit na klasiku. Stejně tak se mi líbí i Antonie. Anton už se mi tolik nelíbí.
Pro chlapce se mi jméno líbí, včetně různých zdrobnělin. K dívčímu mám averzi kvůli zkrácené verzi Tonča nebo Tonina - máme v klubu dvě, rozlišují se takto.
Za tenhle týden jsem potkala hned dva toniky 0ba kolem roka. Takže se dává. A mě by taky tolik nevadilo.
Toničku znám jednu
Líbí a v posledních letech je podle mě jeho popularita na vzestupu.
@PheobeDomi NE NE NE, nelíbí, můj dědeček se tak také jmenoval, a ano je to jméno pro dědečky, jedni moji známí Toníčka dali a je to příšerné, chudák dítě
Líbí. My jsme až posléze zjistili, že jsme měli oba dědu Antonína. Mohli jsme tohle jméno dát jako druhé jméno synovi.
Jinak Antonie se mi taky docela líbí, ale nenapadá mě, jak ji hezky oslovovat jinak než Toničko, což už je pak v dospělosti takové divné. Možná ještě Toni by šlo.
Za mě ne, ale to je nepodstatné. Hlavní je, že se jméno líbí vám ![]()
Chteli jsme ho dat synovi (po dedovi, ktery se jeho narozeni tesne nedozil), vahali jsme mezi dvema a nechali to na miminu - pokud by trefil dedovi narozky, byl by Antonin
vybral si jinak. Libi se mi moc a dava se ted dost, v okoli vidavam Toniky a nasi sousedi maji Tonicku.
Je to jméno pro dědečka, dítěti bych dala něco lepšího. I když je to jméno docela na vzestupu, dost děti se tak jmenuje.