Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Začínáme přemýšlet nad jménem pro druhé dítko, zatím ještě nevíme, co to bude, ale do porodky jsou stejně nutná jména obě. Už při prvním jsme uvažovali nad Ladou, jediné, co mi trochu vadí jsou trochu netypické zdrobněliny, nebo spíš nezvyklé. Jak byste říkali miminku se jménem Lada?
Maminka je Lada a to jmeno uplne nenavidi… Konkretne je Ladislava a jedine jak ji lidi muzou rikat je Ladu. Vsechny ostatni osloveni nesnasi.
Ale je to vec nazoru…
Lada je hezké jméno. Říkala bych jí Laduško, Laděnko, Ladi, Lali.
Karel.
Nejdřív Dáša, teď Lada, to si tu budete všechny pojmenovávat děti podle názoru ženských z emimina? Vám se líbí, nebo ne? ![]()
Mě se líbí moc. Zkoušela jsem ho protlačit u obou dětí a ani jednou mi neprošlo ![]()
LIBI
ale jinak bych ji rikala Lada, Ladenka, Laduska, napadlo me jeste Lady(anglicky) a Lola, ![]()
Je to neobvykle jmeno, takze bych ho mozna i dala ![]()
Tak Ladislava je uplne jine jmeno nez Lada.
Lada se mi libi, neni nijak masové a pekne zní a hodi se asi ke každému příjmení skoro.
Jednu malou znám a rika se ji Ladusko nebo Ladunko. Nebo Ladu. Jako moc zdrobnelin to nema ale to snad neva.
@veria Me osobne to prijde stejny.. Ladislavo ji v zivote nikdo nerekl..
@Camael píše:
Karel.Nejdřív Dáša, teď Lada, to si tu budete všechny pojmenovávat děti podle názoru ženských z emimina? Vám se líbí, nebo ne?
Klíd
@wercina.w píše:
@veria Me osobne to prijde stejny.. Ladislavo ji v zivote nikdo nerekl..
Né! To jsou dvě zcela odlišná jména. Lada není Laďa. ![]()
@wercina.w
Nemůžu si pomoct, ale vybírám si jméno podle toho, jak se líbí nám, a když se nám líbí, tak asi i proto, že si říkám všechny možné podoby, tak nevím, proč bych se na to ptala úplně cizích lidí. To samý, jako dotazy, jaký jméno se hodí k příjmení Novák. ![]()