Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, záleží přeci, co se líbí Tobě. Můj názor, že dům je zbytečně moc členitý /mám ráda jenoduchost/ a rozhodně bych změnila barvu.. Ale na mém názoru nezáleží, prodiskutuj spíš s partnerem, vy tam budete žít
![]()
Mně se hlavně nelíbí ta „valbová“ střecha nad garáží, spíš bych brala prodlouženou sedlovou, jestli je to ale možný. Jinak uspořádáním místností by dům vyhovoval. Zakladatelka
Mě přijde moc veliký. Kolik máte dětí? Využijete všechny prostory? Zbytečné výdaje na stavbu, vybavení a provoz.Ale pokud nemáte finanční nouzi, tak je to zase jiná otázka.
Jednak bych technickou místnost dal pod schody, tam se to vejde, a z té původní udělal šatnu. Bude ti tam chybět spíž. Pak bych asi hodně přemýšlel nad světovými stranami, píšeš, že vstup má být z JZ, to je nejhodnotnější strana, tam by měl být obytný prostor. Naopak garáž, technické věci, koupelny, spíž by spíše měly být k SV.
Uspořádání podkroví záleží na počtu lidí, které tam budou přebývat.
Dítě máme jedno, chtěli bychom dvě. Dům by byl zrcadlový od tohoto a vstup do domu musí být od jihu nebo JZ, jinak to nejde. I vstup je na parcelu z ulice od JZ. Garáž musí být vlevo, kvůli již hotovému vjezdu z ulice. Největší prostor je na parcele pro zahradu na J a V. Dům musí být se štítem do ulice. Je to těžké hledat, co by vyhovovalo. Asi nezbude nic jiného, než si nechat domeček nakreslit.
@Táta Pavel píše:
Jednak bych technickou místnost dal pod schody, tam se to vejde, a z té původní udělal šatnu. Bude ti tam chybět spíž.
Spíž tam je se vstupem z kuchyně. Mě by tam však chybělo zádveří.
@Iduska píše:
Spíž tam je se vstupem z kuchyně. Mě by tam však chybělo zádveří.
Jj zádveří teď koukám chybí, což není dobrý. Ale to by se snad dalo změnit příčkou. Díky za připomínky. Budu hledat dál. Zakladatelka
U vchodu jen malá vestavná skříň (místo na ni) je hrozně málo. Dneska se vůbec v projektech šetří na prostoru za vstupními dveřmi.
V dnešní době pokud dům s garáží tak rozhodně dvojgaráž, navíc by tím pádem vznikl i prostor na další pokoj v prvním patře nad garáží. Ještě bych určitě trvala i na tom aby byli dveře z garáže rovnou do chodby domu, má to své výhody, chodit venkem je blbost hlavně v zimě, nošení nákupů atd. Kuchyni bych brala víc oddělenou od obývacího prostoru, nemám to moc ráda spojené, při vaření či uklízení kuchyně rušíte ostatní v obývaku, například při sledování TV.
@Anonymní píše:
Jj zádveří teď koukám chybí, což není dobrý. Ale to by se snad dalo změnit příčkou. Díky za připomínky. Budu hledat dál. Zakladatelka
Zádveří můžete udělat z technické místnosti a jak píše @Táta Pavel, tech. místnost pod schodiště.
Prodává se takový časopis, stojí asi 200,– Kč, vychází tak 2× ročně, je hóódně tlustý a jsou v něm právě návrhy domů, třeba si tam vyberete, co by se vám líbilo a hodilo nejvíc. Jinak mě se ten dům líbí, detaily se dají doladit pak se stavitelem.
Holky máte všechny pravdu, jsou tam nedostatky. Jenomže já jsem už vykoukaná a nevidím je. Je pravda s tím výstupem z garáže do baráku i s tou kuchyní, chtělo by to nějakou příčku nebo posuvné dveře, popř. kuchyň za rohem
zakladatelka
@Anonymní píše:
Tak to ti nezávidím, já prošel při každé stavbě stovky projektů, ale pak jsem si to stejně vždycky raději vyprojektoval sám přesně podle mých představ a potřeb. A dodnes z toho mám dobrý pocit, prostorově i funkčně jsou oba domy výborné.
Ahoj holky, potřebuji znát váš názor a nejlépe od vás, které děláte do projektů na tento dům http://domy.origis.cz/typove_domy.php?id=6. Máme koupený pozemek, vstup do domu by byl od JZ a tento dům by se mi líbil a nejlépe by pasoval na parcelu, avšak zděný a zrcadlová varianta. Ráda bych slyšela vaše názory, co byste změnily, upravily atd. Díky za vaše příspěvky