Vyhození z bytu

Anonymní
7.8.12 15:08

Vyhození z bytu

Mám takový dotaz, jestli máte někdo zkušenost. Přítel má byt, je jeho a nic mi tu nepatří, ale máme spolu dítě. Přítel mě opakovaně vyhazuje z bytu, pak chce abych se vrátila, pořád s dcerou couráme tam a zpátky. Chci se zeptat, není to trestné? Něco jako omezování osobní svobody nebo tak. A má na to vůbec právo nás pořád takhle vyhazovat, když jsme v bytě přihlášeni? Myslím tím, jestli nás nemá jít odhlásit a nemá mi spíš krušnohor určit termín, kdy se máme vystěhovat? Díky ;-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15659
7.8.12 15:10

Odhlásit se můžeš sama, a k takovému bych už se nevracela. Na Mostecku je dost bytů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
@Anonymní píše:
Mám takový dotaz, jestli máte někdo zkušenost. Přítel má byt, je jeho a nic mi tu nepatří, ale máme spolu dítě. Přítel mě opakovaně vyhazuje z bytu, pak chce abych se vrátila, pořád s dcerou couráme tam a zpátky. Chci se zeptat, není to trestné? Něco jako omezování osobní svobody nebo tak. A má na to vůbec právo nás pořád takhle vyhazovat, když jsme v bytě přihlášeni? Myslím tím, jestli nás nemá jít odhlásit a nemá mi spíš krušnohor určit termín, kdy se máme vystěhovat? Díky ;-)

Tak on tě vystěhovat může, byt je jeho. Ale nemůže ti jen tak zrušit trvalé bydliště. Teď jde o to, že tam je přihlášené dítě a to někde bydlet musí…Nevím no. Spíš si cinkni na policajty či sociálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048

NO pokud je majitel bytu tak tě může odhlásit pokud se nepletu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancik.150
7.8.12 15:11

Zítra zajdu na socku :) ..to uz mám v plánu, jen jsem chtěla vědět jestli nemá nekdo zkušenost :)

• Citovat
  • Upravit
14020
7.8.12 15:11

Kdyby mě manžel vyhodil 1× z bytu, víckrát by mě tam už neviděl. Bych s ním promluvila, co vlastně po tobě chce, jestli chce s tebou a dítětem žít, či nikoli.

Pokud je byt jeho a nejste sezdáni, má právo tě z bytu odhlásit / zrušit trvalé bydlište/ a ty nemáš nárok na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
7.8.12 15:12

Proč se k němu vracíte, by mě zajímalo. Ale jinak myslím že na to právo nemá. Ale nedokážu ti teď vysvětlit právně proč, někde jsem o tom něco četla :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancik.150
7.8.12 15:14

Me jde o to, co bude s malou..nereknu kdybych byla sama ..ale co naše dítě..prece nás nemuze odhlásit jen tak ne?..musí nám pomoct hledat bydlení nebo tak..

• Citovat
  • Upravit
14020
7.8.12 15:14

@TereuliJa zřejmě narážíš na kapitolu, kde se projednává zajištění náhradního bydlení :think:, správně by ti měl písemně oznámit ukončení " nájmu" s přesným datem a v době mezi by sis měla najít ubytování.
Tak nějak by to podle mě mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancik.150
7.8.12 15:16

On už mě vyhazoval, kdyzjsem byla těhotná..už tenkrát jsem se nemela vracet, jsem zamilovaná husa no :-/

• Citovat
  • Upravit
2090
7.8.12 15:20

Eviliska: Ano, náhradní bydlení. Ale článek kde jsem to četla měla žena 4 děti. Z morálního etického hlediska přece nejde vyhodit ze dne na den na ulici.
Měl by dát čas do kdy si najdeš něco jiného..
Ostatně člověk kterej by byl schopný vyhodit ženu s dítětem na ulici, není ani člověk ale hyena. Notabene s vlastním dítětem.
Vyhodit se nenech, ale já bych být tebou šla kamkoliv (rodiče, azyl) a už se tam nevrátila! Zbytečně se s*at s takovým chlapem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.8.12 15:26
Děvče, kde žiješ? Proč by ti měl pomoct hledat bydlení? Dceru odhlásit nemůže a vyhodit taky ne, ale k tobě nemá žádnou povinnost ohledně bydlení. Jdi od něj, pokud malé nejsou dva roky, zažádej si o alimenty na ní a hlavně na sebe a nevracej se, takhle chceš žít? kde je tvá hrdost? Ještě jinak, kdyby ses vyhodit nenechala a neodcházela, nic by nezmohl, ale to je přeci pod úroveň, zažádat o svěření malé do péče, zároveň s tím alíky a výživné na tebe, do dvou let věku malé ti to musí platit.
@jancik.150 píše:
Me jde o to, co bude s malou..nereknu kdybych byla sama ..ale co naše dítě..prece nás nemuze odhlásit jen tak ne?..musí nám pomoct hledat bydlení nebo tak..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
7.8.12 15:33

Pokud je dítě nezletilé, tak ho nejde jen tak odhlásit. Musela by ses s ní přehlásit do jiného bytu. Na úřad to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.8.12 15:34

Asi tě moc nepotěším, ale myslím, že náhradní bydlení ti hledat nemusí. Byt je jeho, stačí mu jen zajít na úřad a říct, že už nechce, abys tam měla trvalý bydliště. A pak ti ho tedy přepíšou na ten úřad. Myslím, že takhle se třeba rodiče mohou bránit nezvedeným dětem, aby jim kvůli jejich průšvihům nechodil domů exekutor.
Pokud je byt jeho, tak opravdu nemáš nárok na nic. Máš kam jít? Třeba k rodičům? Co přechodně nějaký azylový dům? Takovýhle trmácení se sem a tam rozhodně není pro malou ani pro tebe dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
7.8.12 15:41
@Housa píše:
Asi tě moc nepotěším, ale myslím, že náhradní bydlení ti hledat nemusí. Byt je jeho, stačí mu jen zajít na úřad a říct, že už nechce, abys tam měla trvalý bydliště. A pak ti ho tedy přepíšou na ten úřad. Myslím, že takhle se třeba rodiče mohou bránit nezvedeným dětem, aby jim kvůli jejich průšvihům nechodil domů exekutor.
Pokud je byt jeho, tak opravdu nemáš nárok na nic. Máš kam jít? Třeba k rodičům? Co přechodně nějaký azylový dům? Takovýhle trmácení se sem a tam rozhodně není pro malou ani pro tebe dobrý.

Tak ji odhlásit může, ale dítěti tam to trvalé bydliště musí zůstat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1