Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky ![]()
Zakládám diskuzi, protože jsem už zoufalá. ![]()
Bydlíme v městském bytě (naše rodina už přes 50let), vše tu bylo v pohodě do té doby, než nám sem začali stěhovat ménně přizpůsobivé spoluobčany. Nedá se to vydržet, bydlí víceménně na chodbě a před barákem. Je to tuším tři dny, co nám jejich děti poškrábali auto. Zazvonila jsem na ně, slušně vysvětila situaci, že máme poškrábané auto, věčně na něm obtisky od míče, nalepené žvýkačky apod. Paní na mě koukala, jakože vůbec o ničem neví, no a že dětem řekně, zda by si dávaly pozor. Začali jsme parkovat jinde..včera kouknu z okna a oni začali hrát ten jejich fotbal zase tam, kam jsem auto přeparkovali a jeden z nich nám dokonce sedí na kapotě. Tak jsem z okna vylítla, jestli už si dělají legraci. No byla jsem poslána někam..(detaily se mi nechtějí vypisovat)
Přitom je to ani ne tři měsíce, co paní prosila pomalu se slzama v očích, ať na byťáku nepřiznávám, že jich v garsonce bydlí devět a tak. A za to mám jako tohle? Že nám ničí majetek? ![]()
A to nemluvím o tom, že před barákem je do jedenácti řev, kdy nemůžu v těhle teplech ani otevřít okno malému do pokojíčku, protože by neusnul. O tom, jakej bordel je na chodbě, hlasitá hudba, kouření trávy na společném balkoně, nemůžeme používat sklep, kočárkárnu, protože bychom o všechno přišli.
Je to už opravdu neúnosné. Dá se s tím něco dělat? ![]()
Odstěhovat se nemůžeme, mám nemocnou maminku, byt o stejné velikosti v pronájmu u soukromníka nepřichází v úvahu (šílená nejistota do budoucna, za to tady mám dekret na dožití) a hypo nám teď nikdo nedá (já na RD) ![]()
Takže rada nad zlato, ale ulevilo se mi, že jsem se vypsala..
A vy jste opravdu nepřiznala že jich je 9?
No nezávidím umím si to představit. Bohužel neuděláte nic.
@lyrica píše:Přitom je to ani ne tři měsíce, co paní prosila pomalu se slzama v očích, ať na byťáku nepřiznávám, že jich v garsonce bydlí devět a tak. A za to mám jako tohle? Že nám ničí majetek?
A co to na tom byťáku přece jen nahlásit? Nejsem žádný bonzák, ale kdyby mi to mělo přinášet jen problémy, radši bych je normálně naprášila. Jestli to ovšem pomůže
. Nakonec Vám asi stejně nezbyde než se odstěhovat - pokud budete chtít mít klid
. Tu nemocnou maminku máš kde? V tom bytě? Je nějak zvýhodněn pro nemocné lidi? Bezbariérový apod?
Normálně bych jim oznámil, jaká jsou pravidla jak podle domovního řádu, tak podle „mých“ pravidel slušného chování. A pokud chtějí narušovat soužití, tak budu volat městskou policii třeba šestkrát denně. Vždycky sepsat protokol, vyždádat si kopii a tu si založit. Pokud se kauzy navrší, musí s tím holt radnice už něco začít dělat. Jinou cestu bohužel neporadím.
@Bohemund No zatím ne, ono je to i trochu o strachu. Netuším, čeho jsou schopni..
Ale jak jsem na**ná, mám 100 chutí na ten byťák jít. My už jsme si na ně stěžovali, oni na byťáku dokonce ví, jak to tady je, ale prostě mi paní řekla, že dokud platí nájem, tak na ně nemohou.
Včera jsem na stránkách města našla, jaké jsou podmínky pro užívání bytu a společných prostor objektu a porušují vše. Ale platěj nájem..tak se jich bojí i to město? ![]()
Pro úplnost - bydlím na hranicích čtvrti, kde jich je opravdu hodně. Zhruba polovina z nich je v pohodě, ale ten zbytek stojí za to…
Hlavně nezvaldatelní výrostci, co žili jen s matkou, bez otce.
A kdo Vám je tam nastěhoval???5ešila bych to s městem, policií a honem rychle žádala město, aby mi nabídli jiné bydlení, protože za vzniklou situaci můžou oni. Jinak bych uvažovala i o novinářích…Jinak BOHUŽEL nenaděláte nic.Je to tak. Tahle verbež opravdu patří izolovat a ne je sestěhovávat do čistě obydlených částí města.
Jo, a rozhodně nemá cenu se s nimi hádat, budou přitvrzovat a udělají Vám ještě větší peklo. To dusno bych udělala na městě!!!
@Kallkapa maminka s námi zatím nebydlí, ale schyluje se to k tomu, má nemocné srdíčko, moc nezvládá chodit do práce, důchod jí vzali. No a pokud by měla být doma, tak pak jedině u nás
A tady je výhodnější nájem, jinde bychom za tak velký byt dali třeba o 4-5 tisíc víc ![]()
@Jura007 no to už mě taky napadlo. Ale pořád se bojim toho dopadu, když tohle udělám..
@lyrica píše:
@Bohemund Včera jsem na stránkách města našla, jaké jsou podmínky pro užívání bytu a společných prostor objektu a porušují vše. Ale platěj nájem..tak se jich bojí i to město?
Jojo, městské úřady se jich většinou bojí. Holt je asi městským úředníkům potřeba ukáízat, že i TY jsi volič a i tvoje rozhodnutí může obrátit radnici vzhůru nohama. Obávám se, že bez kraválu z tvé strany se to neobejde… ![]()
@pannda nastěhovalo je sem samo město, prostě nikdo to nechápe, vědí, jakou to dělá,,dobrotu,, když se shlukujou..a stejně tu jsou už celkem tři rodiny.
A s tím dohadováním, to si právě taky říkám..
@lyrica Jednu věc ti o nich prozradím. Jejich psychika připomíná žraloka. Zkoušejí pořád, kde má kdo hranice chování. Když narazí tak zbaběle couvnou. Ale když jim budeš ustupovat, budou si dovolovat pořád víc a víc.
@Jura007 Začíná to tak pomalu vypadat, i když to teda bude asi mazec
A když udělám kravál a ono se beztak nic dít nebude, tak pak abychom si honem rychle našli řešení situace
![]()
@lyrica Nedej se, choď na byťák dělat HALO každý týden!!! A to si piš, že bych se do toho obula a vážně to dala do televize.
@Jura007 píše:
@lyrica Jednu věc ti o nich prozradím. Jejich psychika připomíná žraloka. Zkoušejí pořád, kde má kdo hranice chování. Když narazí tak zbaběle couvnou. Ale když jim budeš ustupovat, budou si dovolovat pořád víc a víc.
No to jsem si doteď taky myslela! A víš co je nejhorší? Že jsme jediní z baráku, kdo se nebojí (nebo bojí míň jak ostatní). Zbytek dělá, že to nevidí ![]()
Jinak fakt nemáte možnost odstěhování???něco našetřené, popř. stavebko a zkusit na vlastní nohy?