Pořád problémy s bydlením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.8.12 12:29

Ahoj zakladatelko. Teda situaci ani malinko nezávidím :hug: Já sama bydlela v domě kde x bytů bylo prodáno a asi dva mělo město a do jednoho nastěhovalo alkoholika smrad, řev, všude na :poblion: jelikož jsme tam byt měli koupený a s takovýmto sousedem byl neprodejný tak jsme (celý barák) bojovali o jeho vystěhování. Povedlo se až po cca 10ti letech. Takže za mne si opravdu moc šancí nedělej. Nevím jakou máte představu o bydlení atd…ale okud tvůj manžel pracuje a alespoň 18tis domů donese a ty máš RD 7600 tak Vám hypotéku dají. Není to tak dávno co jsem to řešila. Manžel vydělává 20čistého já na rodičáku 7.600Kč a máme dvě děti 10 a 2 roky. Hypot´ku by nám dali do 3mil. Kč. Zkuste se poptat a mrknout co a kde kdo nabízí. Protože tohle je marný boj.

• Citovat
  • Upravit
17014
7.8.12 12:51
@blorchi píše:
Tak tady tech rasistickych kecu si rade nebudu vsimat :roll:Zakl. Obratila bych se na bytove druzstvo, pripadne tem co sou v byte bych pohroízila, ze pokud nesjednaji poradek, budes nucena je nahlasit tam a tam. Jinak pak opravdu se prestehovat.Kde bydli maminka? k ni nemuzete jit?

Rasistický? A radíš ji ať se odstěhuje… Fakt bomba. Já ty rady nechápu, proč by měli odcházet z bytu, kde maj dekret a zadlužovat se 8o Choď na byťák a pořád dokola a zmermomocni i nějaké sousedy. ten kdo mluví o rasismu asi viděl bydlení s kikánama jen z rychlíku :cert: :cert: :cert: :cert: Bohužel těch slušných je málo. Ale pokud jich tam bydlí víc než maj na smlouvě, můžou jim proto smlouvu zrušit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
7.8.12 13:00

Protože to je barák města a město si do toho baráku pošle bydlet koho chce.. a je jim to fuk, klidně tam chod každej den, na ten byták a co si myslíš, že ti řeknou?? zavolejte si na ně policajty, my tohle neřešíme.. a když tam dali do jednoho bytu, daj je i do dalších… a zakldatelka si,,vychová,, jedny další se jim tam nastěhují.. nenaděláš s tím vůbec ale vůbec nic… je to protě barák města a oni si tam daj koho chtěj.. zakladatelko, zvaž vaše finanční možnosti, poohlídni se po bytě, domku, a rychle pryč… sice se zadlužíte, ale v družstevním- soukromém bydlení máte daleko větší možnost, že se tam nikdo takový neobjeví.. kupte si byt v malém třeba paneláku, my máme 4 patrový panelák s 8mi byty v vchodě a super, známe se všichni, chováme se k sobě ohleduplně a pohoda.. dneska je bytů velká nabídka a kdo kupuje, ten si dává podmínky, takže určitě stáhneš majitele o pěkných pár tisícovek dolů.. hlavně si ohlídni okolí bytu, kde kdo bydlí, kde je nejbližší hospoda, aby ti neřvali vožralci pod okny atd atd.. držím palce.. nezapomen, že hnedočeši jsou prostě od přírody takový, jací jsou, jsou to kočovníci, maj to v krvi, stejně jako hluk, bordel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.8.12 13:24

Rasista… hele, pokud cizí lidi dělají něco, co nemají, taky se mi to nelíbí. A úměrně hloubce roblému reaguju. Bez ohledu na to… víme. Jenže pokud jsou to… víme,,, tak se hne domluví o rasismu… Faktem teda je, že s cikánama jsem nikdy neměla co do činění, ale taky proto, že jsem nikdy v jejich blázkosti nebydlela. Jen jednou týdně zavítám do ghetta, kde kvůli nízkému nájmu má ateliér jedna moje lektorka. A to mi teda zcela stačí. :nevim:

Chápu zakladatelku, že se čertí. fakt chápu. ALE radu mám jedinou. TOHLE je boj s devítihlavou a devítiocasou saní. Cikánů je mnoho a úředníků taky. Sama to nezvládneš, a sousedi budou klopit hlavu. Takže buď toho holohlavého Voloďu, jak tu padlo (ne na krev, pohovor by měl stačit :jazyk: :potlesk: ), a nebo začít etřiti na novou hypotéku… nejlépe na baráček… páč v bytovém domě hnedle chytneš nějakého hooodně „všímavého“ důchodce nebo… takové ty „bílé cikány“. :nevim: V obou případech není co stát vypustit dítko ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
7.8.12 13:36

Zakladatelko ani nevíš jak ti rozumím!!Bydlím v našem městě na sídlišti, kde je cikánů nejvíc-bydlíme bohužel i nejblíž k ulici kde jsou všichni nastěhovaný. Před 2 lety nám udělali pod barákem nové dětské hřiště-já tam s dětma ještě nebyla, není kdy a navíc do toho bordelu a injekčních stříkaček se mi s nima fakt nechce. Každý večer nám tu sedávají pod okny a hlučí, milionkrát jsem se snažila po dobrém domluvit s křikem a pak i s policií, vždycky je chvilku klid a pak zas nanovo!!Oni si prostě z nikoho, nic nedělají, tak holt místo vyřvávání mojich hlasivek radši vemu kýbl, ocet a leju to a ně a je klid-přítel sice nadává, že si nás jednou vyčíhnou a rozbijou nám třeba dveře, nebo nás vykradou, ale já si od nich prostě nenechám kálet na hlavu. U nás je to tedy tak, že byt je mé mamky, opravdu tu neplánujeme zůstat, nechci aby synové vyrůstali v takové společnosti, takže do budoucna plánujeme se odstěhovat. Ale co tím chci říct, nenechte si to líbit opravdu ne! Jak už tu někdo psal, ukážeš jim svou slabou stránku a oni toho jenom využijou!!U nás je výhoda ta, že proti tomu tady bojujeme celý barák, tak aspoň stojíme při sobě

• Citovat
  • Upravit
matroš
7.8.12 14:13

tohle máme za sebou

Milá zakladatelko. Chápu, že chceš dobrou radu a lidi se tu snaží Ti ji dát. Já mám jen jednu - nedej se, ale dělej vše proto, abys vypadla z domu. Naši rodinu to trefilo dvakrát. Poprvé v Praze na Smíchově, kamarádka nám půjčila byt. Tam to bylo skutečně podobné Tvému příběhu. Dvorkový dům - z jedné strany dům s čistě romskou komunitou, z druhé strany dvorku náš dům s převahou neromské populace. Romské děti si „hrály“ denně do půlnoci i přes půlnoc na společném dvoře jen dvěma způsoby - buď se rvaly anebo skákaly jak zběsilé po odstavených vracích aut. Od rána do noci, den co den, do školy nechodily. Do toho párkrát týdně hádky dospělých romů, řešené zásadně na pavlači, abychom si to všichni užili. Kdo nezažil soužití s touto komunitou a má řeči o rasismu, ve skutečnosti neví o čem mluví. Měli jsme v té době půlroční mimino, já potřeboval spát a živit rodinu, naštěstí kluk byl zlatý a sám od sebe se moc nebudil, skoro vůbec. Bohužel, budili nás ( a celý barák), tito príma spoluobčané. Nepomáhaly stížnosti na městském úřadě - nemají je prý kam jinam přestěhovat, policisty jsem počtvrté už nezavolal, jeden mi kamarádsky poradil, že jestli nechci, aby se k cikánům nedoneslo, kdo je na ně posílá, tak ať raději zavřu okno a peřinu přes hlavu. Pomáhat a chránit… Tak jsem to řešil posvém, taková do třetiny naplněná plastová láhev minerálky se na dvorku rozprskne jako granát. Aspoň se dalo spát. Do roka jsme se z Prahy stěhovali pryč, bohužel stále do obecního. Prvních osm let klid a ráj na zemi. Pak první romská rodina do posledního patra, pak druhá do prvního. Víc už bytů nedostali, ale zato jich během dvou let přišlo postupně ze Slovenska - prý návštěvy - do obou bytů tolik, že ve dvou bytech 2+1 průběžně bylo cca 15-18 lidí. Hluk, rázem počmárané chodby a výtah, vykrádaná auta. Sousedi se báli, tak jsme většinou jen tloukli do radiátorů, to nikdy nepomohlo. Tak jsme udělali životní rozhodnutí. Dnes se na to dívám s klidem a vlastně jsme na tom našli něco dobrého - tohle opakující se neštěstí nás nakoplo - máme hypotéku a do svých 60 let máme co dělat - ale máme vlastní dům se zahradou, kousek od lesa, řeky. Do města 9km. A tím jsme tuto otázku, doufám že jednou prvoždy, vyřešili. Držím palce, ať se to nějakým způsobem povede i Vám, protože jinak je to na blázinec. :palec:

• Citovat
  • Upravit
20518
7.8.12 14:17
@matroš píše:
Milá zakladatelko. Chápu, že chceš dobrou radu a lidi se tu snaží Ti ji dát. Já mám jen jednu - nedej se, ale dělej vše proto, abys vypadla z domu. Naši rodinu to trefilo dvakrát. Poprvé v Praze na Smíchově, kamarádka nám půjčila byt. Tam to bylo skutečně podobné Tvému příběhu. Dvorkový dům - z jedné strany dům s čistě romskou komunitou, z druhé strany dvorku náš dům s převahou neromské populace. Romské děti si „hrály“ denně do půlnoci i přes půlnoc na společném dvoře jen dvěma způsoby - buď se rvaly anebo skákaly jak zběsilé po odstavených vracích aut. Od rána do noci, den co den, do školy nechodily. Do toho párkrát týdně hádky dospělých romů, řešené zásadně na pavlači, abychom si to všichni užili. Kdo nezažil soužití s touto komunitou a má řeči o rasismu, ve skutečnosti neví o čem mluví. Měli jsme v té době půlroční mimino, já potřeboval spát a živit rodinu, naštěstí kluk byl zlatý a sám od sebe se moc nebudil, skoro vůbec. Bohužel, budili nás ( a celý barák), tito príma spoluobčané. Nepomáhaly stížnosti na městském úřadě - nemají je prý kam jinam přestěhovat, policisty jsem počtvrté už nezavolal, jeden mi kamarádsky poradil, že jestli nechci, aby se k cikánům nedoneslo, kdo je na ně posílá, tak ať raději zavřu okno a peřinu přes hlavu. Pomáhat a chránit… Tak jsem to řešil posvém, taková do třetiny naplněná plastová láhev minerálky se na dvorku rozprskne jako granát. Aspoň se dalo spát. Do roka jsme se z Prahy stěhovali pryč, bohužel stále do obecního. Prvních osm let klid a ráj na zemi. Pak první romská rodina do posledního patra, pak druhá do prvního. Víc už bytů nedostali, ale zato jich během dvou let přišlo postupně ze Slovenska - prý návštěvy - do obou bytů tolik, že ve dvou bytech 2+1 průběžně bylo cca 15-18 lidí. Hluk, rázem počmárané chodby a výtah, vykrádaná auta. Sousedi se báli, tak jsme většinou jen tloukli do radiátorů, to nikdy nepomohlo. Tak jsme udělali životní rozhodnutí. Dnes se na to dívám s klidem a vlastně jsme na tom našli něco dobrého - tohle opakující se neštěstí nás nakoplo - máme hypotéku a do svých 60 let máme co dělat - ale máme vlastní dům se zahradou, kousek od lesa, řeky. Do města 9km. A tím jsme tuto otázku, doufám že jednou prvoždy, vyřešili. Držím palce, ať se to nějakým způsobem povede i Vám, protože jinak je to na blázinec. :palec:

To jste si taky užili… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
7.8.12 14:37

No, pokud je to barák na samotě, tak OK, pokud je to barák v řadovce, kde chytnete debila souseda, který nemá nic jinýho na starosti, než každý den dělat hlučné párty až do večera, furt něco kutit, mít nahlas puštěné rádio a pořádat soukromé diskotéky, tak si taky užijete.. taky je dobrý, když má bazén a jejich děti si zvou kamarády a jsou tam od rána do večera.. řevu jak u paviánů a nic s tím nikdo neudělá… ono každé bydlení má své pro a proti.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matroš
7.8.12 14:45

jsou i horší případy

Emilie, nám naštěstí nešlo o život ani o majetek, „jen“ o zdravý rozum a radost z mimina. Zanechalo to však na nás následky - od té doby kdykoli se v TV začne řešit romská otázka, jakmile se ozývají různí lidumilové a spravedliví evropané, okamžitě přepínáme. Tahle zkušenost byla pár let naší noční můrou a zastání jsme nikde nenašli. Zatímco dnes se romů zastává kdekdo. Prostě oni žijí jinak, nedají se násilně rovnat do našeho způsobu života. Už za komunistů jak je začali cpát do paneláků, bylo zaděláno na dlouhotrvající problém. A jak je vidět, stále to trvá a lepší to nebude. Možná kdyby jejich děti chodily aspoň povinně do školy, třeba by se to za pár desítek let zlepšilo.

• Citovat
  • Upravit
20518
7.8.12 14:55
@matroš píše:
Emilie, nám naštěstí nešlo o život ani o majetek, „jen“ o zdravý rozum a radost z mimina. Zanechalo to však na nás následky - od té doby kdykoli se v TV začne řešit romská otázka, jakmile se ozývají různí lidumilové a spravedliví evropané, okamžitě přepínáme. Tahle zkušenost byla pár let naší noční můrou a zastání jsme nikde nenašli. Zatímco dnes se romů zastává kdekdo. Prostě oni žijí jinak, nedají se násilně rovnat do našeho způsobu života. Už za komunistů jak je začali cpát do paneláků, bylo zaděláno na dlouhotrvající problém. A jak je vidět, stále to trvá a lepší to nebude. Možná kdyby jejich děti chodily aspoň povinně do školy, třeba by se to za pár desítek let zlepšilo.

Tak tomu přepínání televize plně rozumím. Jak jsem psala, já na samotě u lesa můžu mít tak maximálně averzi na srny, co mi žerou na jaře tulipány… ne vážně. Zažít nějaký takovýhle „románek“… tak přepínám taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.12 20:47

Raději inko ;)
Bydlela jsem v ghettu a na konci této zkušenosti jsem byla rada, že nám s ex zkrachoval vztah a já se mohla odstehovat. Bylo to strasny. Bydleli jsme na konci uzke ulice, kde je dovoleno parkovat na obouch stranach, takže tretí auto mělo už takhle problém projet natož aby se tam vtěsnali čtyry. No nastehovali jsme se(ex koupil dům)a jelikož Rom co bydlel naproti byl vterka tak u nás byl hodne často :roll: :roll: První z jeho ust bylo varování ať se s nikým nehadáme nebo budeme mít peklo. Ať na nikoho nekřičíme, ať se nevměšujem do jejich sporů, prostě ať držíme huby. Já odjížděla do práce každý den, vracela se navečer a v jarním, letním a podzimním období se tam nedalo projet. Buď se tam honila banda dětí nebo si kopali míčem a proč by se uhýbali? A dospělý co po sobě řvali přímo na silnici. 3 bloky jsem jezdila cca 10 minut, protože jsem neustále čekala až se pohnou a uhnou. Nejvíc mě asi vytáčelo to, že my s ex makali jak šrouby a oni měli v ulici pomalu nový oktávky :think: z čeho asi?

Moje rada zní, s nima se domlouvat v ramci možností. Ale nemyslím si, že ti to moc pomůže :nevim: :nevim: Pokud je uvidíš ničit obecní majetek nebo svůj tak nafotit a volat policii. Hluk po 22hod, volat policii, porušování domovního řádu-chodit na město třeba každý týden.

Přeju ti hodně sily :kytka:

• Citovat
  • Upravit
121
8.8.12 09:42

Město má možnost to řešit, neboj a to, že platí nájem, není argument. Mohou dostat výpověď ze spousty důvodů. Např pro porušování dobrých mravů v bytě. Mrkni co na to zákoník. § 711
(1) Pronajímatel může vypovědět nájem pouze z důvodů uvedených v zákoně.
(2) Pronajímatel může vypovědět nájem bez přivolení soudu:
a) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě;
b) jestliže nájemce hrubě porušuje své povinnosti vyplývající z nájmu bytu, zejména tím, že nezaplatil nájemné a úhradu za plnění poskytovaná s užíváním bytu ve výši odpovídající trojnásobku měsíčního nájemného a úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu nebo nedoplnil peněžní prostředky na účtu podle § 686a odst. 3;
c) má-li nájemce dva nebo více bytů, vyjma případů, že na něm nelze spravedlivě požadovat, aby užíval pouze jeden byt;
d) neužívá-li nájemce byt bez vážných důvodů nebo byt bez vážných důvodů užívá jen občas;
e) jde-li o byt zvláštního určení nebo o byt v domě zvláštního určení a nájemce není zdravotně postižená osoba.

Netvrdím, že to není složitější, než když ti jenom dluží, ale jde to. Vůbec se jich neboj, jak někde psal Jura, oni na to spoléhají. Ale když na ně hukneš, ramena jsou rázem pryč. Vím o čem mluvím, dělám na byťáku a zůstali nám v podstatě samí nepřizpůsobiví :mrgreen:…třeba ti, co jsou teď furt ve zprávách, jak je diskriminujeme a chceme vystěhovat z jejich luxusních bytů na Přednádraží :mrgreen:, ale to je jiný příběh… Normálně choď na byťák, PÍSEMNĚ si stěžuj, ohlas skutečné počty lidí v bytě (to aby ses pak nedivila až přijde vyúčtování služeb), volej měšťáky, klidně je nahlas sociálce, když to půjde na krev, budou poškozovat majetek, tvůj nebo města, ohlas na policii a půjdou před přestupokovou komisi. Nezlepší se to hned, ale efekt to má. A pro všechny ostatní, není všude pravda, že to úředníci neřeší a nezajímá je to. Jsme taky lidi, jako vy, když vidíte, kolik do nich teče peněz a jen zlomek z toho, jde tam kam má, prostě vás to nas… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15868
18.7.19 09:59
@Magdavrabnova píše:
Máte někdo zkušenosti s prodejem bytu v Praze prosím? poradíte mi, zda se vyplatí prodávat na vlastní pěst?

Jednoznačně vyplatí. Rozdíl mezi službou právníka a realitkou bych na pražský byt tipoval na 100tis a více. Jestli je 100tis pro tebe nic, tak pak se můžeš svěřit realitce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí