Jak se vám povedlo ochočit králíčka?

21.9.17 19:33

Jak se vám povedlo ochočit králíčka?

:)

Příspěvek upraven 28.02.18 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
21.9.17 19:49

No tak králíka asi na wcko opravdu nenaučíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.9.17 19:51

Moment, jakože hlodavec, který za sebou trousí bobky je lepší, než kočka, která může vytasit dráp? :mrgreen: Ano, opravdu to jediné, co bych vedle dítěte chtěla jsou králičí bobky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
21.9.17 19:51

Ja bych teda k malemu diteti kralika nechtela, nikdy me zadne zvire nekouslo tak hnusne jako kralik. A zerou kabely :zed: Mam vyborne zkusenosti s kockami, pokud clovek vybira uz odrostlejsi kote a vybira dle povahy a ne vzhledu.

Pokud trvas na kralikovi, vzala bych nejakeho z chovne stanice, aby byl uz ochoceny, zvykly na lidi, to je zaklad. A ochocovat pres zradlo, pamlsky, hlazeni, tiche klidne chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.17 19:56
@tumpach píše:

Tak splachovat a utírat si zadek opravdu nebude muset :D myslím ten co se dává do klece, aby chodil na něj a nebobkoval po bytě. Teď koukám na nějaké chovatelské videa a že když se poštěstí a je čistotný tak v té kleci chodí jen tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.9.17 19:58
@LimitedEdition píše:
Tak splachovat a utírat si zadek opravdu nebude muset :D myslím ten co se dává do klece, aby chodil na něj a nebobkoval po bytě. Teď koukám na nějaké chovatelské videa a že když se poštěstí a je čistotný tak v té kleci chodí jen tam.

Když se nepodaří, tak se ho jako hadru zbavíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.17 20:07
@Helileli píše:
Ja bych teda k malemu diteti kralika nechtela, nikdy me zadne zvire nekouslo tak hnusne jako kralik. A zerou kabely :zed: Mam vyborne zkusenosti s kockami, pokud clovek vybira uz odrostlejsi kote a vybira dle povahy a ne vzhledu.Pokud trvas na kralikovi, vzala bych nejakeho z chovne stanice, aby byl uz ochoceny, zvykly na lidi, to je zaklad. A ochocovat pres zradlo, pamlsky, hlazeni, tiche klidne chovani.

Tak samozřejmě z chovatelské stanice. Nebudu riskovat, protože ze zkušenosti co kdo z rodiny měl něco ze zverimexu tak dříve nebo později se ukázala nějaká vada nebo nemoc. Takže to nikdy. S kočkami mám taky dobrou zkušenost a to jedna byla od kamarádky co se jim na baráku narodila, tu jsem měla od 10ti týdnů a druhá s papírama z chovatelské stanice od jejích 4 měsíců a obě super, akorát ten papírový byl větší čuně než ta z baráku obyč venkovní kočka. Ale prostě k prckovi kočku nechci, vím jak jsme si s kočkami hráli a občas nechtíc škrábly a dcera je cíťa po manželovi, to by chudák kočka zešílela z toho kraválu. Králíka by si mohla maximálně pohladit, podrbat, nakrmit a byl by klid. Chci prostě pro ní zvířátko na pomazlení a ať se učí zodpovědnosti, že musí krmit, dávat vodu atd. Což dělala u pejska už automaticky po dvou dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
21.9.17 20:09
@tumpach píše:

Na kočičí WC se králíci při trošce trpělivosti dají naučit v pohodě.

Ovšem, zakladatelko, k tak malému dítěti králíka nedoporučuji. To už spíše kočku, ale pořádně vybírat: větší kotě z chovatelské stanice. Vyber takovou, kde spolu s kotětem vyrůstaly i děti ve věku tvé dcery a kde budeš mít (téměř úplnou) jistotu, že kotě bude tak malé dítě přijímat. Udělej to ale pouze tehdy, pokud je dcerka, i když určitě šikovná, schopna pochopit rozdíl mezi pejskem a kočičkou. Tedy to, že kočička není jenom menší pejsek. Že kočička potřebuje svůj klid více než pejsek, že může vytasit drápek, když se jí něco nelíbí, a seknout, že se nedá vodit na vodítku jako pejsek a že se s ní nedá mazlit tak, jako s pejskem (to neznamená, že kočky nejsou mazlící, jsou obrovští mazlové, ale trošku sobečtějším způsobem než psi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
21.9.17 20:10

Ja mela kralika v byte, behal si na volno, akorat na noc sem ho zavirala do klece, naucil se sam chodit na zachudek, byl dost cistotny, poslouchal na zavolani, pozdeji sem ho vypustila i venku a sam se mi vratil zpatky domu :D ale s tim skrabanim to neni moc vyhra, skocil mi na bricho kdyz sem cekala malyho a slusne me drap, ze i ted po 3 letech mam jizvu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.9.17 20:11

Nečetla jsem vše, ale měla jsem králičí slečnu a ona se naučila na kočičí záchod, měla oblíbený roh za skříní, kam svítilo sluníčko a tam „prospala“ celý den.
Ale ona se naučila sama, nijak jsme jí nemáchali čumák v loužičce.
S králikama je jen jediný problém, a to že vše okoušou. Takže nechat na volno klidně, ale bacha na okus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
21.9.17 20:14
@LimitedEdition píše:
Tak samozřejmě z chovatelské stanice. Nebudu riskovat, protože ze zkušenosti co kdo z rodiny měl něco ze zverimexu tak dříve nebo později se ukázala nějaká vada nebo nemoc. Takže to nikdy. S kočkami mám taky dobrou zkušenost a to jedna byla od kamarádky co se jim na baráku narodila, tu jsem měla od 10ti týdnů a druhá s papírama z chovatelské stanice od jejích 4 měsíců a obě super, akorát ten papírový byl větší čuně než ta z baráku obyč venkovní kočka. Ale prostě k prckovi kočku nechci, vím jak jsme si s kočkami hráli a občas nechtíc škrábly a dcera je cíťa po manželovi, to by chudák kočka zešílela z toho kraválu. Králíka by si mohla maximálně pohladit, podrbat, nakrmit a byl by klid. Chci prostě pro ní zvířátko na pomazlení a ať se učí zodpovědnosti, že musí krmit, dávat vodu atd. Což dělala u pejska už automaticky po dvou dnech.

Králíček potřebuje ale více, než jen pohladit, podrbat a nakrmit. Potřebuje aspoň čtyři hodiny denně výběh mimo klec a to minimálně - jsi si jistá, že se ti chce řešit učení na kočičí WC a případně bobky všude kolem, pokud to náhodou nepůjde? Králík taky občas (chtíc i nechtíc) kousne, jako kočka. Zvládne malá volný pohyb králíka po bytě, aniž by mu nechtíc ublížila? (kočka se umí vyšplhat do výšin a schovat se, králík má ty možnosti trochu omezenější) Chce se ti s malým dítětem riskovat ohryzané (tedy obnažené) kabely od elektřiny? Ne všichni králíci kabely hryžou, ale mnozí skutečně ano. Králíčkovi lze ublížit snáz než kočce, vysvětlit tak malému dítěti, jak se má ke králíčkovi chovat, může být těžší než u kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.17 20:17
@radkka píše:
Když se nepodaří, tak se ho jako hadru zbavíš?

Proč bych se ho měla zbavovat? Nepodaří tak hold nepodaří. Když si pořídím zvíře tak si ho pořídím po řádné úvaze a poskytnu mu vše potřebné od kvalitní potravy přes veterináře až po tu nejlepší péči jakou budu schopná mu dát až do doby než přijde jeho čas. A pokud se nenaučí to co bych chtěla tak hold nenaučí. Navíc jsem se tu ptala na zkušenosti těch kdo králíka mají a jsou schopné mi poradit nebo předat zkušenost a ne na hodnocení toho co dělat budu nebo nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.9.17 20:20
@LimitedEdition píše:
Proč bych se ho měla zbavovat? Nepodaří tak hold nepodaří. Když si pořídím zvíře tak si ho pořídím po řádné úvaze a poskytnu mu vše potřebné od kvalitní potravy přes veterináře až po tu nejlepší péči jakou budu schopná mu dát až do doby než přijde jeho čas. A pokud se nenaučí to co bych chtěla tak hold nenaučí. Navíc jsem se tu ptala na zkušenosti těch kdo králíka mají a jsou schopné mi poradit nebo předat zkušenost a ne na hodnocení toho co dělat budu nebo nebudu.

Normálně se tě ptám, když nechceš k dítěti kočku, překvapuje mě, že by se ti líbily bobky po bytě, pokud zrovna tenhle králík nebude čistotný. A těší mě, že by sis ho i tak nechala :nevim:
My jsme králíka měli - měla ho spolubydlící na bytě, nekoupila bych ho k dítěti, neškrábe méně než kočka a už vůbec nekouše míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
21.9.17 20:23

Kralicek je velmi chytry. Je cistotny, naucil se na zachudek (nadoba s kockolitem), chodil na zavolani, celkem rad se mazlil. Jen je mu potreba se venovat a mit ho v centru deni, hodne hladit a nechat behat po byte. Na leto jsme ho dali ven a jak neni s nami v primem kontaktu, tak je vic plachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3961
21.9.17 20:29

Mám s králíčkama jen ty nejlepší zkušenosti. Měli jsme jednoho a nebyl to ani tak králík, jak pejsek. V bytě byl na volno, na chatě i venku běhal volně a vždycky se vrátil. Chodil na záchod do klícky. Teď v létě nám umřel, nevydrželi jsme to a máme novýho.. Od chovatele je už krásně vychovanej, chodí na záchůdek, mazlí se.. Jo a zásadní info: máme ročního chlapečka ;) Králíčka miluje. Jasně že hlídám, aby si neublížili, ale už bych ani nemusela. Jo, máš po bytě občas bobek, seno, něco okouše.. ale mně to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný