Jak se vypočítává OČR?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak se vypočítává OČR?
Ahoj,
snad se tu někdo trochu vyzná a osvětlí mi to jak to je. Očr vyplácí jen sociálka nebo zaměstnavatel, nebo se snad nějak dělí??(asi blbá otázka
)
Minulý týden mi cssz vyplatila očr za 23.9-24.9- denní dávka 448kč a dnes mi cssz vyplatila očr za 25.10-2.11-denní dávka 98kč.....docela se divím a jsem zaskočená z té štědrosti
(ještě když mi každý říkal že očr je lépe placená než nemocenská-marodily jsme spolu) myslela jsem si že to bude teda víc než 8tovek, nevíte prosím někdo zaběhlejší jak vyplácení očr funguje? jak se vypočítává? ![]()
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vyplácí to pouze ČSSZ.
Ta druhá denní dávka je fakt jen 98,– neupsala ses?
Jinak se obecně řečeno počítá z příjmu za minulých 12 měsíců.
Byla si na RD do 3 let věku?
Co si dělala červenec - září?
A s tím, že je lépe placená než nemocenská - u krátké nemoci to platí, neb tam nemáš první 3 dny placené, jinak ta nemocenská co vyplácí ČSSZ se počítá stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
Vyplácí to pouze ČSSZ.
Ta druhá denní dávka je fakt jen 98,– neupsala ses?
Jinak se obecně řečeno počítá z příjmu za minulých 12 měsíců.
Byla si na RD do 3 let věku?
Co si dělala červenec - září?
A s tím, že je lépe placená než nemocenská - u krátké nemoci to platí, neb tam nemáš první 3 dny placené, jinak ta nemocenská co vyplácí ČSSZ se počítá stejně.
Neupsala jsem se ,přišlo mi za 9 dní 882kč…Je mi divné že za září mi za dva dny poslaly stejně jako ted za 9 dní. Do práce jsem po 3 leté mateřské nastoupila v září, takže se mi očr vyměřuje z mateřský z min. roku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
A co si dělala červenec a srpen?
červenec-mateřská, srpen-neplacené volno(nemám žádné hlídání)
a neříkej že to nejspíš vypočítávali z toho neplacenýho volno, páč pak mi nejde do hlavy, proč jsem v tom září měla proplacné dva dny za 800.- ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rubberbear píše:j.a.n.i1 píše:červenec-mateřská, srpen-neplacené volno(nemám žádné hlídání)
a neříkej že to nejspíš vypočítávali z toho neplacenýho volno, páč pak mi nejde do hlavy, proč jsem v tom září měla proplacné dva dny za 800.-
No tak to je jasný… tedy asi tě to nepotěší…
Takže v září si dostala zaplaceno slušně, protože se počítá posledních 12 měsíců před vznikem události, tj. září 2009 - srpen 2010, no a jelikož si v tom období neměla žádný příjem, tak se jde o rok zpět… až se dojde až k platu před mateřskou.
Ale u toho dalšího OČR už máš v září příjem, takže se to počítá z něj, ale jelikož se dny na neplaceném volnu neberou jako vyloučené, tak se ti plat za září dělí 2,5 měsíci, tím pádem vyjde tak málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:rubberbear píše:j.a.n.i1 píše:červenec-mateřská, srpen-neplacené volno(nemám žádné hlídání)
a neříkej že to nejspíš vypočítávali z toho neplacenýho volno, páč pak mi nejde do hlavy, proč jsem v tom září měla proplacné dva dny za 800.-No tak to je jasný… tedy asi tě to nepotěší…
Takže v září si dostala zaplaceno slušně, protože se počítá posledních 12 měsíců před vznikem události, tj. září 2009 - srpen 2010, no a jelikož si v tom období neměla žádný příjem, tak se jde o rok zpět… až se dojde až k platu před mateřskou.
Ale u toho dalšího OČR už máš v září příjem, takže se to počítá z něj, ale jelikož se dny na neplaceném volnu neberou jako vyloučené, tak se ti plat za září dělí 2,5 měsíci, tím pádem vyjde tak málo.
aha.no nepotěšila ,ale je to to, co jsem potřebovala vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OČR a práce dohromady
Nevíte někdo jak to je, když jsem si dnes vzala OČR, ale zítra mi vyjde hlídání, půjdu do práce, až do pátku by to mohlo vyjít. V pátek se dozvím výsledky testů syna, tak potom teprve budu vědět, zda budeme muset být ještě dále doma s ATB nebo ne. Dá se to vlastně tak udělat? Že se pak z OČR vyloučí dny, kdy jsem byla v práci?
Součást mého dotazu je, jak se mi bude OČR vypočítávat, pokud tedy zůstanu dále doma? Byla jsem totiž od poloviny ledna na neschopence a nyní od začátku března na DPČ, dále teď od včerejška mám HPP v té samé firmě. Neřeší se to a bere se prostě příjem v průměru za posledních 12měsíců?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHOJ, MŮŽU SE ZEPTAT JAK JE TO V MÉM PŘÍPADĚ, KDYŽ JSEM DO KONCE ŘÍJNA BYLA NA RODIČÁKU COŽ ČINILO 3800 A OD LISTOPADU JSEM V PRÁCI ZA LISTOPAD KDYŽ JSEM BYLA NA OČR MI VYMĚŘILI 240 DEN, ALE TED JSEM BYLA V UNORU A VYMĚŘÍLI MI TO UPLĚ STEJNĚ, NEMĚLI BY MI DO TOHO UŽ POČÍTAT TY TŘI MĚSÍCE CO JSEM PRACOVALA A MĚLA JSEM SLUŠNOU VYPLATU. DĚKUJI ZA ODPOVĚD
p. s NEVÍTE JAK JE TO PŘI PRÁCI S POBÍRANÍM RODIČOVSKÉ A ZAROVEN CHOZENÍ DO ŠKOLKY? MALÉ BYLO 3R V LEDNU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit