Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mam kocoura ktery ma 8 mesicu a ma blechy. Uz je mel kdyz byl malinky ale toho jsem se zbavila celkem rychle, jenze se nekde jeste musela nektera chytit a zpatky na nej vlezt. Zatim ma jen uplne malinke, uz jsem vyzkousela ruzne sampony a nezabralo nic. Samozrejme jsem uz take uklidila cely byt, vsechno vyprala.. nevite co by zabralo? Nechci utracet zbytecne moc penez za produkty co mi stejne nepomuzou. Uz si s tim nevim rady ![]()
Zkus pipetu proti blechám, obojek proti blechám a pokud jsi v bytě, tak si pozvi deratizátora, protože vajíčka přežijí klidně rok ve škvírách.
@HayLin píše:
Ahoj, mam kocoura ktery ma 8 mesicu a ma blechy. Uz je mel kdyz byl malinky ale toho jsem se zbavila celkem rychle, jenze se nekde jeste musela nektera chytit a zpatky na nej vlezt. Zatim ma jen uplne malinke, uz jsem vyzkousela ruzne sampony a nezabralo nic. Samozrejme jsem uz take uklidila cely byt, vsechno vyprala.. nevite co by zabralo? Nechci utracet zbytecne moc penez za produkty co mi stejne nepomuzou. Uz si s tim nevim rady
Před lety jsem používal tuším Frontline - je to tuba podobná paště na zuby jenže menší, obsah (tekutina) se vymáčne kočce na zezadu na krk (tam kde to nemůže olízat). U nás to pomohlo.
@Prof. Farnsworth píše:
Před lety jsem používal tuším Frontline - je to tuba podobná paště na zuby jenže menší, obsah (tekutina) se vymáčne kočce na zezadu na krk (tam kde to nemůže olízat). U nás to pomohlo.
Ten Frontline by měl chránit delší dobu (minimálně několik dní), takže i kdyby ty blechy byly někde kam kočička chodí spát apod. tak by se na ní neměly přenést.
Za me jedine Comfort_is… je to tableta… da se rict, ze se krev kocky stava pro blechy jedovatou… jakmile se do kocky blecha zakousne, odpadne mrtva… my uz doma pro kocky nepouzivame nic jineho… ![]()
Příspěvek upraven 28.06.18 v 19:44
Mame 3 venkovni kocky, vsechny nosi obojky protiparazitum a jsou absolutne bez blech i klistat. Dal bych Vystrikala pelechy, koberce a podlahy sprejem bez permethrinu, ktery je pro kocky toxicky. Dukladne a casto luxovat. S frontlinem a jinymi pipetami nemam moc dobre zkusenosti. Nejvic blech a larev zije v okoli kocky, ne na ni. Je to beh na dlouhou trat, ale tohle byl nas osvedceny postup. ![]()
Já používám kombinovaný obojek na klíšťata a blechy, někdy Frontline. Nikdy blechy neměla a to je v denním styku s toulavými kočkami.
Comfort.is a minimalne 3 mesice po sobe. A doma uklizet at se zbavite vajicek.
Nechapu ![]()
Frontline projde! A comforti.s je problem
proc?Frontline je k prdu, nefunguje ![]()
Taky zabrala až Advantage pipetka za krk. Frontline a podobné (úč. látka fipronil) úplně k prdu.
Doma to vystříkat Biokillem, ale pozor, aby k tomu kočka přišla, až bude zaschlý.
@Meduzata a muzu se zeptat kde to koupim a kolik to asi stoji? zkusim i obojek
@HayLin napr. Bolfo maji snad vsude ve zverakach, asi i lekarny, cca 240- 280 kc.
@HayLin na veterine. Funguje to.obojek nebudes potrebovat. Jedna tableta kolem 200kc a na mesic je klid. Mne treba obojky smrdi.
@HayLin My platime na veterine za ten Comfort_is 350 Kc, ale rozdelime ho mezi 4 kocky
Ono se to davkovani prepocitava podle hmotnosti kocky… Zadny obojek uz pak opravdu neni treba…