Jak se zbavit dudlíku v DS

187
27.9.24 13:24

Jak se zbavit dudlíku v DS

Syn, 2 roky 3 měsíce, má dudlík už jen na spaní. Už se mi i dařilo, že ho sám zahodil v postýlce po probuzení a já se chystala, že už se ho zbavíme úplně. Jenže pak v září nastoupil do dětské skupiny, tak jsem to odložila. Pak byl nemocný a já blbá mu nechala dudlík i přes den. Teď ho po probuzení nechce zahodit. Dnes usnul v autě, po probuzení půl hodinový hysterický záchvat, že nemá dudlík. Už mě to naštvalo a říkám si a dost. Ale příští týden bude poprvé spát v dětské skupině a tam samozřejmě některé děti ještě dudlík mají. A já mám strach, že jim tam udělá takovou scénu jako mě dneska. Jak postupovat, aby to bylo v klidu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1220
27.9.24 13:29

Ja dudlík do DS dávala, s tím, ze učitelky věděli, ze chci odnaucit. Když už byla má dávno adaptovana, tak jednou dudlík proste “nenašli”. Pak delali ze hledají i druhy den - nenašli. Vždy usnula. Pak už i říkala, ze ve školce spi bez dudu. Měla ho jen doma. A pak jsme ho ztratili i doma….
Jestli ho odstraníš o měsíc dřív nwbo později je přece jedno. Nech ho ještě adaptovat at toho na nej není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.9.24 13:32

Se skupinkou neporadím.
Dudlík jsem ustřihla. Byl prášky že dvou stran, bála jsem se, že by tu,, kuličku " vdechla. Takže jsem to šmikla. S dudlíkem se nedalo tahat a sama ho zahodila protože rozbitý. No ale musely jsme si najít jiný rituál. Od zahození dudliku sama neusne. To jsem neznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.9.24 14:17

Dudlík jsem zrušila doma a v DS nechala - aspoň se tam dítě tesilo🤣. Doma ho pak už be vyžadovalo, ale mělo problém s usínáním. Dočasně jsme pořídili kousak od Kousak.cz.

• Citovat
  • Upravit
35773
27.9.24 15:00

Moji byli, ta poslední ještě je zavislaci na dudliku. Ale prostě do DS pak školky jsem jim vysvětlila, že dudlík nepatří a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5954
27.9.24 15:56
@Mamora píše: Více

A proč nesmí mít dudlík? Neboj, on ho do 18 let nosit nebude. Na rande půjde určitě bez dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
28.9.24 21:11

@Kipa22
To je mi jasné :wink: Ale dudlík vyhýbá zuby. Zubařka říkala, že ani rovnátka to už nesrovnají. Ale hlavně mi vadí, jak je na ten dudlík fixovaný. Takže si myslím, že čím dřív, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5954
29.9.24 11:12
@Mamora píše: Více

Nesmysl, můj bratr byl v dětství těžký astmatik a furt breptal. Bylo třeba, aby měl venku zavřenou pusu, hrozil zápal plic, hlavně v zimě. Takže mu táta vždy strčil dudlík do pusy. Dudal do 4 let. Je z něj normální chlap a zuby má, jak na výstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.10.24 11:05

Vím, to může být náročné. Možná bych zkusila později přesvědčit, aby ho „daroval“ jiné postavičce nebo plyšákovi, aby to bylo milejší. Postupovat pomalu a třeba trochu odměnit, když to zvládne bez dudlíku delší dobu, může velmi pomoci. Pokud máte obavy ohledně pobytu ve skupině, konzultace s vychovateli by mohla být užitečná pro nastavení společného přístupu. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
29.10.24 21:53

Ahoj malá má 2 roky a 2 měsíce. Před 14 dny jsem ji zrušila dudlík. Když jsme spolu usnuli po obědě, tak jsem všude rozsypala hladkou mouku, udělala do ní stopy a rozházela všude ňamky. Když se probudila (já ležela vedle ní a dělala jsem že spím), tak měla hroznou radost, že jsou všude nějaký dobroty :) Řekla jsem jí, že tu byla víla. Že odnáší velkým dětem dudlíky a dává je malým miminkům, aby neplakali. A nechává jako poděkování něco dobrého. No a je po dudlíku :D
Ještě asi 5 dnů se na něj ptala, tak jsem ji zopakovala tu samou pohádku a od té doby už dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí