19 měsíční dítě a vzdor

moncahavlova
24.9.24 06:19

19m dítě a vzdor

Zdravím nevíte od kdy je první vzdor? Malá má 19 měsíců a poslední dobou se stává občas že se z nějakého důvodu v noci vzbudí ať už je chce napít, nebo čůrat atd tak jí to probere a někdy usne hned ale někdy je to katastrofa. Spí s námi v ložnici v postýlce nebo s námi a prostě si sedne a začne řvát a vztekat se že chce do obýváku, chce abych ji měla na ruce abych ji uspávala na ruce a zpívala. Je už ale těžká vydržím to max 10-15 min. Když jí říkám ať udělá hájí vedle mě, vezme si tam hračku oblíbenou tak chvíli dobrý a pak si zase sedne a znovu. Dnes se vzbudila v půl 4 že chce čůrat a pak už prostě neusnula protože jsem s ní po 10 min řvaní šla do toho obýváku ale je těžká tak to tak dlouho nevydržím a šly jsme zpět do ložnice chvilku dobrý i to vypadalo že tam usne ale pak zase… Takže jsme prostě od půl 4 vzhůru… Nevíte co s tím? Je možné že je to už vzdor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
24.9.24 06:27

A jak dlouho spí přes den? Syn tohle taky dělal, býval v noci třeba dvě hodiny vzhůru, hrál si v postýlce a já jsem vedle spala na gauči. Pak jsem zjistila, že zřejmě moc dlouho spí přes den. Spočítala jsem, kolik hodin denně opravdu spí a pak jsem to rozložila na denní a noční spánek. A přes den jsem ho nenechala spát déle. Zabralo to hned napoprvé. Nějakou dobu jsem to hlídala a pak už to bylo dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
24.9.24 06:43

Tohle není úplně běžný příznak období vzdoru. Ale také jsme měli období, kdy si dítě v noci pár hodin hrálo a my u toho spali na půl oka. Pak jsme zaveleli, že se v noci spí a kupodivu to zabralo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
24.9.24 06:52

@AnastazieB No přes den spí hodinu, ale kdyby se vzbudila a dělala kraviny v posteli tak to ještě chápu to se taky stává někdy ale teď moc ne ale to prostě dělala kraviny a když byla unavená tak to sama zalomila u nás. Jenže ona se vzteká a řve že chce abych s ní šla do obýváku a chodila tam s ní

• Citovat
  • Upravit
21600
24.9.24 06:58

@moncahavlova v podstatě máš dvě možnosti. Buď s ní budeš v obýváku chodit a nebo bude pár nocí řev a pak zase klid. Po mých zkušenostech ten řev nakonec byl i když jsme nejdřív pobyt v obýváku zkoušeli také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
24.9.24 07:11

@nozu Takže když řve a chce abych s ní šla do toho obýváku tak bych měla ten řev ignorovat jo nebo jak? Nejsem zastáncem nechat dítě třeba dvě h řvát no…

• Citovat
  • Upravit
36
24.9.24 08:24

Ahojky, přesně teď tohle máme my. Malému je taky 19 měsícu a v noci začne řvát a ukazovat na obývák, že tam chce jít. Dneska poprvé byla noc dobrá a spinká celou noc. Možná to je jen období a chce to vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
24.9.24 08:44

U dcery se první vzdor objevil kolem jednoho roku. Má 3 a zlepšení teda nevidím. :lol:
Spíš než vzdor mi to přijde jako spánková regrese. Jsou taková období a nedá se nic než vytrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
24.9.24 08:49

My to teď máme taky. 17 měsíců. Bylo to i po novém roce, trvalo to měsíc, samo to přešlo. Střídáme se s mužem a chodíme do obýváku, aby se aspoň starší dcera a druhý rodič vyspali, no. Vyrvat nenechávám, to by nespal nikdo.

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
24.9.24 08:54

My takové věci řešili natvrdo. Když si starší chtěl v noci hrát. Prostě vzali jsme ho mezi nás do postele, udělala se tma a konec. V noci se spí, nehrá se. Může se přitulit, ale hrát si ne. Začal pak spát hezky docela brzy. Když se někdy něco výjimečně děje, výjimku uděláme, ale jako pravidlo to ne.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
24.9.24 08:59
@Leontodon píše: Více

No, nám to nefunguje. Tma nebo světlo, sleze z postele a jde, když ho držíme, vriska.

• Citovat
  • Upravit
Ounou
24.9.24 08:59

U nás toto období bylo taky. Ale já jsem syna nikam nevodila, nenosila. Prostě v noci se spí. Když nechtěl ležet vedle mě, klidně jsem byla v nějakém polosedu a on mohl být přitulený na mně, u mě v náručí.

U nás vím, že jakmile bych jednou ustoupila, tak by cesta zpět byla fakt náročná. Řev bych neignorovala, nabídla bych alternativy schůdné i pro mě samotnou (viz výše), ale zase bych se nepodřizovala tomu, že musím upřostřed noci nosit rok a půl staré dítě.

Ještě bych se zamyslela, zda je dcera dost unavená/vyběhaná, v kolik chodí spát, nad spánkovou hygienou celkově.

• Citovat
  • Upravit
21600
24.9.24 09:07
@moncahavlova píše: Více

No tak s ním do toho obýváku jdi. Mám dvě děti, jedno čerstvě plnoleté. Obě měly velmi výživné období vzdoru. A nic jiného, než čekat, až se vyřvou a vyválí po zemi nepomáhalo. A věř mi, že jsem těch přístupů vyzkoušela hodně. Ty jsi hledala rady a zkušenosti. Ne všechny se ti musí zamlouvat nebo hodit. To je logické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
24.9.24 09:07

@Ounou děkuji 😊 No ona spí přes den hodinku a vstává ve čtvrt na 1 a spát chodí mezi 19-19:30 večer. A právě když jsme v ložnici tak je u nás v posteli a řve a vzteká se no, chvíli leží a říká psss psss a je klidná a pak začne znovu kdyz tam s ní zůstanu tak se nevyspí manžel. Takže mám možnosti že buď ji nějak zklidnit a usne s námi a nebo jít s ní do obýváku ji uspat což se mi moc nechce ji uhoupavat v tomhle věku

• Citovat
  • Upravit
21600
24.9.24 09:13

Ještě možná jedna poznámka. Promýšlí si, jak chceš tu noc nastavit, co je pro tebe akceptovatelné a vnitřně přijatelné a snad i akceptovatelné pro dítě. A toho se drž. Pokud se pokoušíš nastavit, že se v noci odpočívá v posteli, dítě ti řve, tak mu ustoupíš a kdežto nosit do obýváku, tak ho učíš, že když se bude vytrvale vztekat, že nakonec svého dosáhne. Bude se ti to hodit i do klasického období vzdoru. Když bude dítě cítit, že jsi si jistá svým rozhodnutím a vnitřně to takto chceš, přijme to mnohem snáze. Ale je to těžké, to sama uznávám. Člověk stále hledat cesty, jak se s těmi dětmi domluvit a neudělat moc chyb ve výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí