Pláč dvouleté holčičky v kroužku

Anonymní
18.9.24 20:42

Pláč dvouleté holčičky v kroužku

Ahoj chci se zeptat zkušených maminek na radu ohledně mé dvouleté dcery. Jde o to že moje holčička byla vždy bázlivá a má strach z nového prostředí a lidí. Po prázdninách jsme začali chodit do kroužku kde zpíváme a společně si hrajeme s ostatními dětmi. Problém je v tom že když přijdeme začne vyvádět( není jediná kdo tam začne plakat i ostatní některé děti ze začátku reagují pláčem). Ale potom zjistí že je to vlastně fajn a začnou si to užívat, i moje holčička. Ale ten začátek je tragédie. Chodíme tam jednou týdně takže jsme tam byly zatím 3× a pokaždé stejný scénář. Nechci ji do ničeho tlačit násilím a tak přemýšlím jestli tam přestat chodit. I když se po deseti minutách uklidní a je v pohodě mám z toho strach aby potom nebrecela až bude chodit do školky. A tak se chci zeptat pokud někdo má nebo měl podobné problémy jak jste to nakonec vyřešili? Zajímavé je ale to že chodíme ještě do jednoho kroužku který je čistě pohybový a tam je to úplně v pořádku tam chodí s úsměvem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ounou
18.9.24 20:57

Já jsem se synem začala na kroužky chodit nějak před druhým rokem. A ač byl stydlivý, tak toto se nám nikdy nestalo (že by brečel, že tam nechce). Já bych ten, kde brečí, vynechala-asi si tam pak nějak zvykne, ale proč něco, co má být radost, v tomto věku brát tak na sílu? Nechala bych pohybový, který jí očividně sedí.

Mmch. zrovna dneska jsem zažila cca 5 letého kluka plačícího na plavání a prosící maminku, že tam nechce. Nenutila bych ani jeho.

• Citovat
  • Upravit
1236
18.9.24 21:01

No ja mám 3deti a někam, kde brečí, bych je nevodila. Rozhodne ne ve 2 letech. I pokud to ma fungovat jako příprava na odloučení od matky a nástup do školky. Lépe se to natrenuje na kroužku, který prožívá pozitivně od začátku do konce.
Ale ja jsem obecně proti brzkému a častému “krouzkovani”. Na kroužky deti začaly chodit, když s tím za námi přišli. Takže až tak kolem 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
18.9.24 21:04
@Ounou píše: Více

Ja zrovna dnes mam obdobný zážitek: na taneckach chlapeček prořval celou hodinu. A rodiče ho vyzvedli a říkali: “příští týden si to tady zase uzijes!” To mi hlava nebere, jaký to ma smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
18.9.24 21:06

Nech ji jen jeden krouzek, to dvouletemu diteti uplne staci. Asi se ji na tomto krouzku neco nelibi, nenutila bych ji, je malinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
18.9.24 21:10

S mym synem nemely krouzky vubec smysl, nestal o cizi lidi, deti a rizenou zabavu. Mezi 7.-18. mesicem to neslo vubec, to rval, protoze se na nej cizi clovek nesmel ani podivat, natoz promluvit :lol: v roce a pul jsme zkusili jeden krouzek, kde to asi po treti navsteve celkem prijal, navic lektorka pochopila jeho povahu a zvolila spravny pristup, takze jako jo, prijal to, nebrecel, zapojival se do aktivit, ale ze by si to buhvi jak uzival se rict neda :lol: tak jsme se na to vykaslali a obema nam bylo lip :lol: nezajem o lidi a deti trval cca do tri let a dvou mesicu, ted je mu 3,5 a behem poslednich mesicu dela v tomto smeru velky pokroky. A tenhle muj silny introvert sel zkusit skolku ted v zari a zvlada to naprosto skvele, vsechny nas prekvapil ;) plakal jen prvni dny chvili pri louceni, ted chodi s nadsenim, ma super ucitelky a pry je tam uplne v pohode. Dle me to chce proste brat ohled na povahu ditete, on na to nebyl zraly a az ted dozrava po te socialni strance. Neni treba delat zadne zavery, jak bude nebo nebude zvladat skolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
18.9.24 21:47

Mám čtyřletou, která má letos 4 kroužky. Kolem 1 roku jsme chodily na cvičení, bez rodiče začala chodit na kroužky v 2.5 letech.
Za ty cca 3 roky “kroužkování” se mi stalo jednou, že chtěla z kroužku domů dřív než skončil (bez pláče). Viděla jsem, že se jí tam nelíbí, tak jsme tam už nešly.
Tyhle aktivity musí děti bavit, jinak je to škoda času a peněz.
A pokud je na jiném kroužku v pohodě, tím spíš vidíš, že jí prostě na tom, kde brečí, něco nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.24 21:57

Nemůže být že dvou kroužků třeba zmatená? Možná je natěsena na jeden a pak vlezete jinam a to už třeba…,než ji dojde co se děje, tak reaguje pláčem.

Dceři jsou taky 2 a nějak si neumím představit, že by měla nebo musela mít 2 kroužky. Proč? Aby se nenudila nebo někdo náhodou neřek, že se jí nevěnujete nebo věnujete špatně? :roll:
Taky hlasují pro jeden

• Citovat
  • Upravit
45690
18.9.24 22:08
@Anonymní píše: Více

Ja jsem teda s dvouletou taky chodila na 2, dcera to davala dobre, ale ted zpetne vidim, ze to spis bylo o socializaci maminek, aby se doma nezblaznily ;)
Coz je samozrejme taky fajn, ale pokud to dite nedava, nema to cenu a vubec o nic neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
18.9.24 22:12

No, klidně by mohla chodit sama do dětské skupinky :nevim: takže je asi hlavně otázka proč tam do toho krousku chodíte? Co od toho čekáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.24 22:51

A proč by nemohla mít více kroužků? My se synem od 6 měsíců máme hodně kroužků a syn to miluje. Vloni měl sportovní přípravku, hudební, malování a logopedický kroužek a na podzim ještě plavání. Každý den něco a nekteré dny měl i jeden dopoledne a druhý odpoledne. Letos už chodí do školky a má jen montessori, sportovní přípravku a přál si chodit zpívat, takže zkousime jestě sboreček. Aktuálně mu je 2,5 roku

• Citovat
  • Upravit
7356
19.9.24 07:07

Kroužky v půl roce…??? :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24683
19.9.24 07:13

Choďte jen tam, kde je ráda.

Příspěvek upraven 21.09.24 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4377
19.9.24 08:09

Čtyřletá čtyři kroužky týdně, 2,5 letý tři kroužky a docházka do školky??? předtím každý den kroužek???
To jako vážně???

Vždyť ty děti se nenaučí být samy se sebou, budou znát jen organizovanou zábavu… kdy mají čas se věnovat dětské hře, neřízené činnosti, která je pro děti tak důležitá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
19.9.24 08:13
@Menton píše: Více

a co teprve půlroční a spoustu kroužku.. je to na hlavu… Dcera má 8 a má gymnastiku 2× týdně… chtěla na hudebku, ale ta je taky 2-3× týdně… a to jsem ji řekla že už fakt nee, že bude chtít i kamarádky a jinou zábavu než někam pořád docházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí