Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tvůj psaný projev je katastrofa!2 leté dítě a období vzdoru…teda myslím, co jsem stačila pochopit.
Uz jsme se bala, ze pujde o 25lete dite
Prosim te, nepocitej uz ty mesice, najdi si neco o obdobi vzdoru nebo pokud jsi fakt cizojazycni, vim, ze anglictina to vede pod nazvem „terrible twos.“ Davat na zadek je nesmysl, je potreba se obrnit pevnymi nervy.
Zakladatelka může být klidně dyslektik. A jinak tohle je období vzdoru jak vyšité. Prostě to musíme nějak přežít. Je dobré najít spouštěče vzteku a dle možností jim předcházet. Blbé je to jídlo. Zkoušela jsi třeba jídlo na kousky a aby dítě jedlo rukama? I tady na emiminu najdeš nějaké diskuse s tipy pro nejedlíky.
Vzteká se, protože nechápe situaci.
Dítě chce něco jiného a nemůže pochopit, že má dělat něco jiného.
Když nechce jíst, tak ji nenuť.
U nás v tomto věku bylo část vztekání z únavy kvůli nedostatku vitamínu D. Po nasazení se dítě uklidnilo. A třeba i díky tomu, že jsem zabránila situaci. U nás se vztekalo pravidelně při cestě pro druhého do školky před obědem a stačilo vzít kočár, aby se vezlo a nešlo pěšky a byl klid. Prostě se vztekalo, protože ho bolely nohy.
Týjo, i kdybych chtěla, tak tolik chyb v textu nezvládnu napsat
![]()
Zakladatelko je to normální období vzdoru, něco si o tom vygoogli ideálně v jazyce, kterému rozumíš, a hoď se do klidu. Prošly si tím všechny mámy.
Troll
nikdo si nemůže myslet že gdyž je správně… V době kdy vám mobil opraví i to co nechcete ![]()
Vysvětlí mi někdo proč už nejsou normální dvouleté děti, ale 25dítě?
@Anna766 píše: Více
Za chvíli odbyde 465. minuta tohoto dne, pak na to přijdeš
![]()
@unuděná píše: Více
Teprve piju kafe, tak snad mi to potom naběhne.
Máš normální dvouleté dítě. Prostě zkouší. Dej pravidelně jídlo, když nechce, nenuť ale dalsí bude až oběd - večeře, prostě co následuje. Nenechat dláskat blbosti jako sušenky, když potom nejí. Čaj nabízej, když bude mít žízeň, napije se, mít vždy připravený čerstvý po ruce.
Vztekají se v tomto věku skoro všechny děti, normálka. Jasně že když se jí zeptáš jestli chce na zadek, tak ti odpoví že jo, prostě tě zkouším vytočit. ![]()
Mám dceru 25 měsíců nechce jest obědy ani moc svadciny malo gdy něco sni už se sní opravdu nevím rady 🥲 přes den je hrozně vstekava vše má být jenom podle ní jak chce ona😔 zhoršil se i spánek má takovej lehký často se budí gdyž ji nabidnu čaj tak to jen zkusí a nechce mlíko zase si dá a pod ráno většinou už zabere se spánkem.
Máte prosím vás někdo skušenosti z takovém dítětem už to prostě začínám nedávat to její hrozne vstekani kňovrani u všeho trvá to asi půl roku.
Někde už dostane i na zadek a tet sem se jí pár dnů spatki gdyž se vstekala zeptala jestli chce dostát na zadek a ona mi řekla že jo.