Nezvladám pláč svého dítěte

77
9.9.24 14:57

Nezvladám pláč

Stala se mi situace. Jela jsme s dítětem (1 rok) v autě. Cesta k našim trvá obvykle tak hodinu a půl, ale vzhledem ke všem opravám a uzavírkám na silnicích se nám to trochu protáhlo. Dítě v polovině cesty začalo brečet. A brečelo celej zbytek cesty. Zkusila jsem nakrmit, dát napít… Vzhledem k dešti jsem ho nemohla přebalit (auto bylo plný věcí) ani vypustit z autosedačky na protáhnutí. Do toho jsem kvůli objížďce musela jet cestou, kterou neznám.
No a po nějaký tý době jsem se psychicky zhroutila. Zastavila auto na prvním vhodným místě a brečela jsem. Proč brekot vlastního dítěte tak strašně moc nenávidím? Doma aspoň můžu na chvíli odejít do jiný místnosti a dát se dohromady, ale v tom autě to byl obrovskej pocit bezmoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
9.9.24 15:02
@KristenHD23 píše: Více

Je to normální a přirozená reakce, já si dodnes vybavuju, že mi z pláče kojenců bývalo i fyzicky špatně, na zvracení, zvlášť, pokud jsem nemohla najít příčinu.. Teď už nemá cenu ti radit, že místo brečení sis k němu mohla sednout dozadu, na chvíli ho pustit ze sedačky, pomazlit, dát nějakou mňamku atd. Prostě blbá konstelace a to se někdy stává. Příště budeš zase chytřejší a necháš si v autě místo nebo deštník pro strýčka příhodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
9.9.24 15:13

Pláč děti v autě zvládám taky špatne, ono v malém uzavřeném prostoru s omezenou možností reakce je to proste blbý. Taky se mi stali, že jsem se beznaději rozbolela, ale řeším to tak, že co nejdřív bezpečne zastavím, vytáhnu dítě, a buď se s ním projdu nebo si ho vezmu dopředu, dítě si prohlidne volant a čudlíky, rozladi rádio… A je to lepší. Případně benzinka, to je ideál, ale ne vždy je v dosahu, no.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
9.9.24 17:16

Nikde nebyla benzínka? Pokud se hroutíš z pláče dítěte v autě a nejsi schopna adekvátně reagovat (to znamená najít tu benzínku, nějakou restauraci/kavárnu) a rozhodí tě i objížďka, tak v zájmu zachování zdraví všech účastníků provozu, přestaň řídit.

• Citovat
  • Upravit
7221
9.9.24 18:41

Já si myslím, že chyby byla zastavit. Pak by se ti cesta neprodloužila a dítě mohlo dřív přestat brečet. Takhle jste si to oba prodloužili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
9.9.24 19:02

Tak to není moc příjemný. Já tp řešila tak, že jsem si hodně nahlas pustila hudbu, sbych dítě přehlušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
9.9.24 20:01

Tohle je normální a není to nic divného. Má to tak spousta žen. Rozbrečet se je mnohem lepší reakce, než třeba na dítě začít hystericky křičet, třást s ním atd. (v některých matkách to vzbuzuje dokonce až takovéto tendence).

Tohle byla situace, kde jsi nemohla utéct, musela ses ještě k tomu soustředit na řízení a v neznámém prostředí hledat cestu. Hodně stresorů najednou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
9.9.24 20:16
@Snorlaxik píše: Více

Zakladatelka zastavila. Je vcelku jedno kde, pokud bezpečne. A brečet zacla až potom, takže nikoho neohrozila. Taky ji nerozhodila objížďka. Jako vždy to prekroutis tak, aby sis do zakladatelky kopla. Měla bys vymyslet jinou taktiku, je to už dost nudný.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
9.9.24 20:20
@Eva2610 píše: Více

Zastavila, vyrvala se a jela s brečícim dítětem dál. Kdyby byla za volantem klidná, tak by dojela na nejbližší benzínku nebo jiné vhodné místo, dítě v klidu vyndala, prebalila, nechala protáhnout. A byl by klid. Místo toho ho nechala víc jak 45 minut řvát :zed: a sama zakladatelka píše, že objížďka ji rozhodila. Kdyby jí totiž nerozhodila, tak se o objížďce nezmiňuje, není to totiž pro vyježděného, dobrého řidiče něco, co je potřeba zmiňovat.

• Citovat
  • Upravit
24274
9.9.24 20:28

Já myslím, že je to tak náročná situace, že chápu, že jsi brečela. Ono je totiž nejhorší, že prostě tu cestu musíš ujet a fakt toho má člověk plné kecky. Mě roční syn brečí v autě od narození. Cesty jsou peklo. Bohužel jezdit musíme. Když to jde tak zastavíme. Naposledy jsem ho na odpočívadle uspala v nosítku a dala spát do autosedačky. V autě totiž neusne a jen pláče. Teď z toho začal zvracet. Ze zoufalství už sedí teď v 15 měs. po směru jízdy. Už bych to psychicky nezvládla a on taky ne. Co teda dost dobře pomáhá jsou písničky na mobilu. Na každou cestu dám do držáku mobil a pustím mu videa. A je klid. Je to bezpečnější pro všechny. Zkus to. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.9.24 20:31

Mně takhle řvalo miminko v autě. Nemělo rádo autosedačku. Bylo to šílený. Nechápu, jak může někdo jezdit v pohodě. Děkuji, že jsem to za tu dobu někam neposlala, protože třeba hlavně v zimě, sněhu, tma to bylo náročný.
A to dítě řvalo tedy vždy, po celou dobu …. několik měsíců. Mám mraky zážitků.

Příspěvek upraven 09.09.24 v 20:33

• Citovat
  • Upravit
24274
9.9.24 20:32

Tobě asi dítě nebrečelo v autě pro každé jízdě viď. Kdyby jo, tak bys takovou blbost nenapsala. Představ si, že já syna většinou poutám násilím. Takže ani dlouhý odpočinek moc nepomůže. Spánek v autosedačce je něco co skoro neznáme. Takže každou jízdu jsem ve stresu co se zase bude dít. Kdo nezažil, tak tohle nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.9.24 20:34
@anavi13 píše: Více

Ale řvalo. Ale nenechala jsem ho řvát 45 minut, stejně tak mě nerozhodí objížďka ;)
A pokud jezdíš takhle vystresovaná, tak jsi riziko pro své okolí únavě dítě.

• Citovat
  • Upravit
9763
9.9.24 20:35

Matka, která při pláči svého dítěte zůstane zcela klidná je psychopatka. Je normální být ve stresu z pláče dítěte, obzvlášť vlastního a malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.9.24 20:36
@kocourGarfield píše: Více
:zed: :zed: pak nemají být na silnici nehody, když rodí ženské, co nezvládnou brek svého dítěte, ale musí s ním za každou cenu někam jezdit autem :zed:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML