Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KristenHD23 Ze musis i doma odchazet se uklidnit… mas asi dost narocne dite, nebo jsi nejak labilnejsi. Tezko z tohoto prispevku rict. Ja normalne kdyz se mi deti vztekaji, tak je v klidu pochovam, snazim se zjisti pricinu nebo je uklidnit, ale malokdy me to vyrazne rozhodi. Zkus se nad tim zamyslet, proc te tak vydepta, ze deti placou - je to pro ne prirozeny zpusob komunikace. Nebo se bojis, ze jim neco je? Nekdy je tezke tomu predchazet, obzvlast u cestovani. Ale je dulezite vedet, proc placou. Nekdy i muzou vycitit, ze jsi v nepohode a plakat kvuli tomu.
@Petra Star Věděla jsem kam se její debata stočí. Už od mého prvního příspěvku mi to bylo jasné. Přiznávám, že mě to dnes baví ![]()
@kocourGarfield píše: Více
Tak se dá před cestou podívat na mapy a zjistit, jak je silnice zasekaná a vzít to jinudy. A i v koleně dojedeš ke sjezdu nebo benzínce ![]()
Dítě se ti ve sněhu rozpustí, že ji nevyndáš?
tak bych hledala jiný způsob dopravy a netrápily bych dítě. Nebo bych jo dala na přední sedačku.
Sestra jeden čas takhle na návštěvu k našim preventivně přejížděla trasu Praha - Morava večer nebo v noci. Doma děckám dala/dali jídlo, klidně na cestu pyžamo. Však je pohodlné. V sedačce cestou spali. U našich jen přenést do postele/postýlky. Třeba by to bylo i pro tebe řešení.
Koukám, že Lucenka zase zlikvidovala další diskuzi svou mateřskou dokonalostí a schopností naprosto nechutně poplivat každého rodiče, co mu někdy ujely nervy. To je maso, co tato psychopatka předvádí ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Matka, která nechá své dítě řvát 45 minut, je psychopatka, nic víc, nic míň.
@Snorlaxik Ono dost sněžilo
Psala jsem, ze mi hodinu sněžilo do čumaku. Ne dítě se mi nerozpustí. Jen to nemělo cenu. K čemu by mi bylo ho vyndat ze sedačky, uklidnit, obléknout, nechat proběhnout, svléknout, dat zpátky a ono začne opět řvát? Pokud jsi s tím dítětem jezdila, máš jistě víc zkušeností než já. To dítě řvaní za skoro každé situace. A to dokonce i když jsem stavěla co 15 minut. Ve chvíli kdy bylo v sedačce zpět řvalo znova a mohlo před uběhnojt mile. Co na tom nechápeš?
Příspěvek upraven 10.09.24 v 07:26
@Snorlaxik A co změní přední sedačka? Myslíš, že jsme to nezkoušeli? Že nás to nenapadlo?
Nebo jsem měla to větší dítě poslat taxíkem 100 km? Nebo jaký jiný způsob přepravy si představuješ?
A jindy jsem měla dělat co??? To dítě řvalo jen se položilo do sedačky. Jo kočár nesnášelo taky, tak tuto verzi vynech. Nosítko taky nemuselo. Že by v něm bylo třeba 20 minut ticho ani omylem.
Jela jsem na pracovní cestu 150 km, s dítětem 4 hodin, protože řev a stavěla jsem snad co 20 minut. Spojem bychom tam i s věcmi jeli asi 6 s přestupy, ono tam nic moc nejelo a ještě k tomu bych táhla krosnu s věcmi.
Těch příkladu je mraky.
To si nechám poradit.
Jinak k té koloně. Pokud umíš objet bouračku super na dálnici za sjezdem super. Navigace ( Waze) to hlásila až po sjezdu. Bylo to poměrně čerstvé.
Navíc u nás aktuálně je zúžení na dálnici. Objízdná trasa ve špičce vypadá velmi podobně jako ta dálnice - na h… Dítě včera mělo 20 minut ráno. Asi kdyby to šlo, tak to ten autobus objede ne?
Jak že často jezdíš s malým dítětem které nemusí cestování?
Nejezdí s ním vůbec, protože jejímu dečku je třináct a tuhle někde psala, že jezdej skoro všude vlakem.
Já tě úplně chapu. Naše dítě teď už teda nebreci, ale jako úplně malý mimino brečel v autě furt. Nic nepomáhalo. Bydlím na horách. Takže dojíždím + nepříznivé pocasi často. V dešti, sněhu, na náledí se víc soustředím. A do toho ty decibely zezadu. Občas se přidalo batole - aby nebylo pozadu. Snažila jsem se přežít, nezabit děti, takže jsem kolikrát stavěla kvůli sobě, protože děti vriskaly za všech okolností.
Veřejná doprava u vás asi neexistuje co
nebo mohl zafungovat tatínek a to starší mohl odvézt on.
A ji ještě tahat mimino na pracovní cesty
je vidět jak máš zvláštně nastavené priority ![]()
@Eva2610 píše: Více
Tak ono se to cestování autem dá s miminem omezit na nezbytně nutné cesty - lékař.
@Snorlaxik píše: Více
Souhlasím. Nezbytne jsem s miminem jezdila k lékaři 200 km každý týden 2×, starší dítě vozím do školky 30 km. Ne, nemůže je vozit manžel, je v práci.
@Eva2610 píše: VíceŠkolka není nezbytně nutná, když jsi na RD