Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snorlaxik Já to chápu tak, že jela objížďkou, tedy cestu kterou nezná a ono s dítětem které Ti řve za zády to není nic moc. Myslím si, že jsem dobrý řídič. Jezdím hodně, roky, v každém počasí. I tak byly situace, kdy jsem si říkala, že jsme měli kliku a nechtěla bych je opakovat. Třeba hodinu po dálnici ve tmě, kdy mi celou dobu sněžilo do čumáku a dítě řvalo a řvalo. Stali jsme pak na parkovišťi ( dítě neřvalo samozřejmě ) s myšlenkou, že tam budeme spát. Ve chvíli kdy jsem ho upoutala začlo znova a vydrželo až domů.
@Snorlaxik Dítě zřejmě nechtělo jet autem. Chtělo ven …. To se někdy uklidní na dobu stání.
Ve chvíli kdy dopneš pasy začne znova. Mám takových situaci zažitých milion.
@kocourGarfield píše: Více
A na dálnici nebyla benzínka, kde bys zastavila a oba byste si odpočinuli
teď tu o červené Karkulce
navíc jste museli jet za tmy, když víš, že máš problém jet v klidu s dítětem, které nemá rádo cestování
onomtp chce občas předvídat
intonje známka dobrého řidiče. A to teda většina uživatelek v tenhle diskuzi není.
@kocourGarfield píše: Více
Chtělo ven… A jsem u toho…určitě po cestě byla nějaká benzínka nebo jiné vhodné místo. Jen by se řidička musela soustředit a přemýšlet
její dítě nejspíš chtěli přebalit, chvíli se protáhnout. A pokud dítě nesnáší cestování, tak je hloupost ho každou chvíli tahat někam autem.
@Snorlaxik píše: Více
Ale houbeles, většina uživatelek v téhle diskuzi jen nemá potřebu machrovat a dělat ramena na ženskou, která se sem přišla vypsat. Chápu, že pro někoho je to těžko pochopitelné.
@Jahru píše: Více
To di nemyslím, prostě jen máš jinou prioritu, a to dojet. Je dobrý se nenechat rozhodit.
@Jahru píše: Více
A když ji tu budete poplacavat po ramenou, jak je normální, hroutit se za volantem, tak to trvá příště napálí do stromu nebo v horším případě do nějakého jiného účastníka provozu. Pokud se z takové situace hroutí, tak za volantem nemá co dělat. Za volantem má být člověk vyrovnaný, co zvládá i stresové situace.
Jela jsi někdy po dálnici? Nejsou tam benzínky každejch deset kilometrů. Ani dvacet nebo třicet. A pokud jde o ty nehody, koukni se prosím tě, kdo je nejčastěji působí. Opravdu ne ženy s dětmi v autě. A jo, někdy musíš jet s dětmi za tmy, protože když jich máš třeba víc, tak se holt nemůžeš ohlížet jenom na to mimino. Nebo třeba jedeš k doktorovi. To asi neznáš, ty supermatko.
Chudáci děti, co je jim v autě blbě, zvrací, řvou a brečí. Mně se v autě dělá špatně, když jezdím vzadu. A to jsem dospělá, nějak to vydržím, ale co to dítě, to si neporučí, mluvit neumí, neví, co se mu děje.
Utrpení je to pak pro všechny.
@Eva2610 píše: Více
Po dálnici v ČR jezdím dost často a buď sjezd nebo benzínka je prakticky na každém kroku
a otec těch tvých děti se někam vypařil? Nebo on se nedokáže o své děti postarat a nechává vše na ženě, co řídí vystresovaná a ohrožuje tak celou rodinu? ![]()
Ne ze by ti do toho něco bylo, ale když já (na rodicaku), vozím za tmy a ve sněhu děti do instituci, tak jejich otec je v práci. Nikoho neohrozuju, protože kdyz jsem vystresovaná, tak zastavím. Jako téměř všechny ženy, co sem napsaly.
@Snorlaxik no tak si představ, že někdy těch dětí máš víc a nebo jsou místa, kde prostě jezdíš. My třeba i lékaře máme autem
Tohle jsem vezla dítě na lyžák. Mělo pozitivní Covid test, tak mohlo jet až později. Ta hodina v autě byl přesun k rodině, která ho vezla zbytek cesty do hor, kde vzhledem ke stavu silnic hrozilo, že tam někde zůstanu ( což jsem s dítětem odmítla). Máš nějakou ještě jinou super radu, jak to řešit?
Na parkovišti jsem stála, dítěti potřeby zajistila. Po připoutání se situace opakovala. Možná kdybychom tam zůstali na pořád rak by to bylo OK. Stala jsem tolikrát za jeho dětství, že bych si mohla dělat mapu s body. A stejně dítě řvalo.
Příspěvek upraven 09.09.24 v 21:09
@Snorlaxik Ono často to protažení vůbec nepomůže a jede se s pláčem dál. Mě pokud pláče dítě, tak šlapu do pedálů, abych byla co nejdříve v cíli cesty.
Ty máš vlastně jen jedno dítě, tak to asi nemůžeš pochopit. My s více dětmi musíme jezdit i když se to nehodí. Tatínek je většinou v práci a vydělává. Holt jezdím ve stresu a ještě nevyspaná. Normální u maminek. A to, že nejsem v pohodě, když dítě pláče je normální. Jen matka než citu k dítěti bude v klidu. Každá normální máma z pláče svého dítěte bude nervózní.
S na dálnici jsou benzínky opravdu po x kilometrech. Nejde zastavit hned. My jezdíme raději mimo dálnice a i to je někdy problém. Nejhorší je město ve špičce.
Je normální na nejbližším možném místě zastavit a řešit, proč dítě brečí