Syn háže pitím/hrnkem

193
22.9.24 15:37

Syn háže pitím/hrnkem

Ahoj mamky, prosím vás, má některá z vás mrňouse, který když pije z dětské láhve a dopije, tak to hodí na zem a zhazuje to třeba jen když to vidí?

• Syn hezky pije z hrnku, ALE jakmile už nemá žízeň, začne s tím hrnkem dělat blbosti, vylévat ho, dává do něj všelijaké věci,…

Normálně mu ukazuji, že hrníček/láhev se po dobití dává na stůl, i když to někde zahodí, opět to na ten stůl dám, ale prostě pořád to dělá.
Už mě to strašně rozčiluje :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65204
22.9.24 15:43

Vnuk to taky občas dělal. Hlavně s flaškou. Taky bylo dlouho jeho oblíbené naplnit si pusu vodou a pak ji jen otevřít, aby to volně vytékalo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.9.24 15:45

@vokishka
Jojo to dělá taky, ale to je to nejmenší, když pominu tu láhev, tu „může“ zahazovat - nevylije ji, ale ten hrnek… chtěla bych už zavést nejlépe jenom ten, ale s tím, co s ním dělá to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
22.9.24 16:42
@Annie999 píše: Více

Malé děti se tak učí fyzikální zákony - vzdálenost, hloubku, konzistenci atd. a zároveň tím podporují dozrávání zraku. Už se ví podle experimentů se slepými lidmi od narození, že když je odoperují a získají zrak, tak je to pro ně šílené, místo radosti, že vidí. Nerozpoznávají hloubku, vzdálenost, trojrozměrný prostor a jsou vyděšení. Musí se na to připravit a naučit je zrak používat. U dětí to probíhá házením věcí z kočáru, vylézáním z postýlky a padáním z výšky. Ale chápu, že to je unavující. Je to ale důležitá vývojová fáze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
22.9.24 16:50

Moje deti to taky dělaly. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
22.9.24 16:54
@GirlsNick píše: Více

Moje s oblibou házely dudlík. Mladší syn měl dva dudlíky. Kam je hodil, nevím, ale odletěly během dne oba dva a já je nemohla najít. Spát bez nich nechtěl. Pamatuji si, jak manžel hlídal a já jela v noci do pohotovostní lékárny do nemocnice pro dudlík, protože se syn budil. Tam na mě koukali jako na blázna, ale dudlík jsem přivezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
22.9.24 16:57

@Kipa22 vnuk vyhazoval z kočárku i hračky, ale teda nepochopila jsem, jak se mu dařilo v leže to vyhodit do takové výšky a ještě obloučkem. Jednou jsem musela jít po svých stopách hledat čepičku, samozřejmě ležela v kalužině a já jako trapka ji tam lovila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.9.24 16:58

@GirlsNick
A přestaly samy, nebo něco pomohlo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
22.9.24 17:19
@vokishka píše: Více

Já zase hledala botu na pláži. Lítala jsem tam jak pometlo, kde ji odhodil. A našla jsem. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.9.24 18:47

Zkuste na odhozenou lahev dat třeba šťávu z citronu, tak, ať si toho nevšimne. Pak mu dejte znovu napít. Třeba přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
22.9.24 19:08

@Annie999 přestaly samy věkem :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
22.9.24 20:57

Je to normální „výuková“ fáze. Dej mu na házení něco jiného, házejte třeba míčky z gauče nebo něco takového. Jednoho dne se toho nasytí a přestane to dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
22.9.24 20:58
@Lyra120 píše: Více
:roll: :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...