Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, jsem na nervy z holubů, kterí si udělali z našeho balkonu a okeních parapetů WC. Vylepila jsem do oken orly, ale to je zastavilo jen na chvíli…
Máte nějaké tipy, jak se těch potvor zbavit?
My je měli v okapu. Pomohla deratizační firma, která zlikvidovala hnízdo a následně nám tam umístili bodce. Tím pádem se už neměli kam nasáčkovat a odletěli pryč. Taky jsme si s těma potvorami užili svoje. Je to pár let, ale jak kdybych ten bordel měla zase živě před sebou. ![]()
Pomůžou jen bodce, na všechno jiné se zvyknou. nebo se domluvit s místním mysliveckým združením na odstřelu. tak to řešilo kterési město, bylo to ve zprávách.
Na parapety jedine bodce a balkon jedine zasklit/zasitovat. Nic jineho nepomuze, bohuzel
Bodce máme, dělali si na nich hnízda
ale nedávno sem přiletěl nějaký dravec a plno jich zabil, zbylo tak 5 holubů, máme na chvíli pokoj ![]()
Napadlo mě, nasypat jim jed na myši, to zrní…Ale to asi není humánní
@pannda píše:
Napadlo mě, nasypat jim jed na myši, to zrní…Ale to asi není humánní
jojo není nad to mít všude zalezlý holuby s vnitřním krvácením… ![]()
@dada453 píše:
nejsem slon, aby se lekli
tož není holub jako holub
@pannda mohli by to sezobat i užiteční ptáci, i když kde jsou holubi, tak tam nebývají
Měli jsme vloni hnízdo na balkoně. Já malou dceru, těhotná, potřebovala jsem prát věci pro nás, pro miminko a pomalu jsem se bála to dát sušit na balkon aby mi to nepos…
dokud tam měli vajíčka a pak malý tak jsme je teda nechali, to nám přišlo kruté vyhazovat hnízdo s vajíčkama, dokonce je dcerka chodila krmit rohlíkem ale jakmile ty mláďata vylétli, tak přítel hnízdo zlikvidoval a zadělal místo kudy tam létali ( to hnízdo měli za takovou rohoží co tu měl majitel a pamatovala snad ještě krále Klacka), tak rohož vyhodil, místo zadělal a je klid.
Holky nejaky zazrak proti holubum? Muj balkon je absolutne nepouzitelny, nejen ze sedi na truhlikku normalne se produciruji po podlaze. Co atrapy havranu funguji? Co ty bodce jak se to pripevnuje na ten truhlik?
Mohly by (snad) pomoci ty siluety dravců. Vidět je to i v UV, ptáci to vidí, i když pro nás to není poznat. Bodce by musely být všude, aby nemohli přistát. Nebo sítě, ale to už je hodně poznat…
@Ivan PPZ site asi ne, jsem v najmu jinak bych je brala hned. Asi vytisknunty siluety a vylepim n okno, mm ale pocit ze to bude chtit silnejsi kalibr bohuzel