Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zahrádkářky poraďte, řádí nám tu na zahradě krtek, snad denně udupávám jednu až dvě krtiny a ty vyholený místa v trávníku je děs. Potvora leze pořád do dvou stejných míst, takže už tam začíná být nehezký flek cca 1m.
Jo krtci sou svina…my mame psa co ciha a lovi..idealni
ale jinak jedinej boj co jsem vyhrala byl s dymovnici na krtky..funguje dokonale..krtku sem se zbavila okamzite. tri stoji asi 40 korun..v drogerii..
Jak jsem si to přečetla tak hned mě napadl „Stožár“
Kamarádka má na zahradě takový „blbinec“ od jedné společnosti a prej od té doby ani jeden krtek - na krtky to původně určené asi není. http://www.dedra.cz/…mov/zahrada/ ty první 3věci - má jeden na celou velkou zahradu, to plápolá a nahoře je dřevěná kulička na provázku a pak ta ozdoba a asi to plaší krtky v zemi, asi to slyší, nebo já nevím jak to funguje. Ale moc si to chválí
Ahoj, já mám jednu radu. Ale asi ti stejně nepomůže
My sousedíme z jedné strany s polem a z druhé máme louku. Takže hraboši, krtci a spol. Ale co máme psa, tak si k nám nic netroufne. Prý jim vadí ty otřesy jak pes běhá. A druhak taky když si to nějaký krtek troufnul, tak ho pesan chytil.
Určitě nepomůžou nějaký solární plašiče a spol. To si vyzkoušela sousedka a je to na nic.
@janusska otresy teda nevim nevim…nam beha po zahrade stovky kil psu ovci koz konu..a krtci tam sou porad ![]()
Jediné, co po těch všec krtkolapech, ať chemických, ať mechanických, skutečně zabralo, byla - kočka!!!
@mikitaa píše:
Jo krtci sou svina…my mame psa co ciha a lovi..idealniale jinak jedinej boj co jsem vyhrala byl s dymovnici na krtky..funguje dokonale..krtku sem se zbavila okamzite. tri stoji asi 40 korun..v drogerii..
Psa máme a stejně tu ta potvora řádí.
O dýmovnici jsem ještě neslyšela. ![]()
No je fakt ze ta dymovnice zabije jen toho co tam je…dalsi prijdou zas..ale jak vidim hromadku tak mu ju tam supnu a je klid treba na pul roku..dymocnici zapalis..pichnes do krtince..a krtek usne spokojenym spankem na vzdy ![]()
Jinak pozor, krtek je chráněný, tak by se měl zlikvidovat nějak mírumilovně. Mamka se o zlikvdování krtka snažila 4 roky a pak asi zemřel sešlostí věkem, protože jednoho dne udupala hromádku číslo 2894 a pak se žádná další neobjevila… Vyzkoušela: všechny standartní pasti, vlasy do jeho cestiček, vodu (jen si zalila záhonky, které měla komplet podnorované), psa, kočku, solární odpuzovač, několik nocí hlídkovala ![]()
Od známých vím, že použili past na hraboše a pomohlo.
@theresicka píše:
@nikita066 ten stožák je moc hezký
jj oni maj barevný, už starou kolekci a vypadá to moc hezky a fakt ani krtinec. Já mít zahradu, tak si to pořídím už jen protože je to hezké
ale kdybych to dala na balkon tak by mě přítel přerazil ![]()
Muj otec má nějakej plašič, je to na solarni pohon a piska to (neprijemne). Krtek se mu odstěhoval o kus dal
, ale aspon neni v zahonech.
Odkdy je krtek chraneny??? vzdyt je to skudce
kdyztak teda vyridim nasemu lovicimu psovi at je polika mirumilovne
![]()
@Jura007 píše: …zničit krtka!
To by bylo fajn, ale ještě ho tak lapit při činu ![]()