Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme zápasili s krtky 3 roky, fakt jsme měli všude díry a vyzkoušeli jsme lecos. Letos jsme koupili hnojivo proti krtkům. Trávu jsme tím pohnojili a dobrý dlouho žádný nevylezl.
V zahradkari psali, ze mu skrdi skoro vsechno - do chodbicky dat cokoli smrdiciho. Cokoli, hadr namocenej v savu, benzinu, hovinko, psi chlupy…
nezkousela jsem to, ted krtka nemame
@mikitaa píše:
Odkdy je krtek chraneny??? vzdyt je to skudcekdyztak teda vyridim nasemu lovicimu psovi at je polika mirumilovne
![]()
Počítám, že Krteček s modrýma kalhotkama lobova na ministesrtvu zemědělství
ale je to tak
Tohle funguje, ale není to teda asi moc humánní, je to jed http://pasti.cz/…rtek-48.html. Nesmí se na to sahat rukama, krtek by to pak nežral.
@mikitaa píše:
Odkdy je krtek chraneny??? vzdyt je to skudcekdyztak teda vyridim nasemu lovicimu psovi at je polika mirumilovne
![]()
Od té doby, co jsem načapal dva krtky při souložení v mém vinohradě (pod vrcholem krtince…) tak je víceméně ignoruju a oni zase ignorujou mě. Takže šul nul.
Ahoj,
hele, nám se na chatě osvědčilo to, že jsme ostříhali psa a ty chlupy jsme pak na několika místech po zahradě zahrabali do země a taky poblíž těch hromádek od krtka a div se, krtek se dvou dnů už neoběvil ![]()
Tento nápad nám řekl kamarád, že to dělá na své chalupě taky a s úspěchem, takže to máme ověřené. ![]()
@Pudloslava píše:
V zahradkari psali, ze mu skrdi skoro vsechno - do chodbicky dat cokoli smrdiciho. Cokoli, hadr namocenej v savu, benzinu, hovinko, psi chlupy…
nezkousela jsem to, ted krtka nemame
Tak jsem zkusila savo, hovínka a chlupy a stejně tu leze. Má tam dokonce i zakopanou lavev od piva, který čouhá jen hrdlo, v ní je kovová trubička a v ní drát na kterým je větrník. Dělá to pěknej bordel, ale krtkovi to nevadí.
Ahoj, moje máma měla takový trik, jak vypudit krtka ze zahrádky - tu a tam zasadila pryšec křižmolistý. Je to celkem pěkná jedovatá bylina, rostě pár let, pak vykvete a chcípne. Jestli krtek taky chcípne, nebo mu smrdí a tak uteče, to netuším
, každopádně my na zahrádce krtka dík této bylině pak už nikdy neměli. Údajně pomáhá i afrikán
Sice efekt těch rostlin není okamžitý, ale je dlouhodobý ![]()
Afrikány mu tam cpe sousedka a bez efektu. Má je zasazený mezi zeleninou a odkvetlý mu spe do krtin, který si dělá mezi zeleninou a afrikánama.
Zabodnout mírně šíkmo (viz. níže) tyčku z drátu o průměru cca. 5 mm. a na tyčku zavěsit plechovku dnem vzhůru. Plechovku nejdříve otevřít otvírákem na konzervy. Tyčka by měla být tak šikmo aby se plechovka při bezvětří pokud možno svým spodním okrajem nedotýkala tyčky. nebo jen lehce. Ťukání i při mírném větru (něco jako jsou bambusuvé zvonkohry) se přenáší přes tyčku do země a krtek to nemá rád. Přestěhuje k sousedům. Funguje to. Již to nainstaloval i soused proti přeběhlíkům. Přeji mnoho emigrujících krtků.
Nám na krtky zabral solární plašič…ten fungoval zaručeně a jen se dalo sledovat, jak se krtek stěhuje.
Vůbec však nefunguje na hryzce, ti měli letos na naší zahradě doslova all inclusive.
Ten náš už s námi žije
Zkoušela jsem vysadit rostliny jako afrikáty, pryšec, aksamitník nebo česnek (viz. https://www.domky-delta.cz/…-na-zahrade/ ) a chemii na zahradě nechci…
Příspěvek upraven 01.02.21 v 15:17