Jak se zbavit prachu v bytě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
711
6.7.22 10:58

@Pruhovaný_mýval a nechceš zkusit nano síťky do oken? Měli by zachytávat prach, pyl a nečistoty z venku. To je asi v tvém případě nejdůležitější-pyl z venku. Osobně je zatím nemám, ale uvažovala jsem nad nima, protože bydlíme kousek od velké fabriky. Pak taky používat sušičku, protože spousta prachu je z oblečení a povlečení. A mít čističku vzduchu.
Já osobně bych to tak ale nehrotila, protože i trocha prachu a nepořádku je potřeba, aby člověk nežil v aseptickém prostředí - pak to má na zdraví víc nevýhod, jak výhod - zvlášť pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
6.7.22 11:07
@Pruhovaný_mýval píše:
@TO_IT robota jsem zkoušela, ale nějak jsme si nesedli. Možná špatnej model, ale vždycky jsem ho pustila, chvíli uklízel, a pak vodjel někam do kouta, kde se zasekl a nešťastně pískal, že chce zpátky do domečku :mrgreen: takže putoval o dům dál. Okna jsou taky humus, hlavně těď, když jsou ty bouřky, to bych je fatk musela mejt co 14 dní, a v 9. měsíci těhotenství jsem tenhle boj vzdala.Zvířata kromě sem tam nějakýho zbloudilýho pavouka nic, dítě má ještě týden v břiše, takže zatím bezprašné :mrgreen: hlavně kvůli němu bych chtěla mít doma čisto.

Mám poměrně komplikovaný byt a jak to tato potvora mapuje a dává, to jsem zírala na drát. Měla jsem roombu, měla už 7 let a to byl oproti této úplný tupoun :mrgreen:

Teď se mi nějak nezobrazuje mapa, ale v podstatě zvládá takové věci ze uklidí v úzké uličce za behacim pásem, jede 5 místností, neblokne se u stolu kde je, teď už jen, 6 židli s klasickýma nohama. Vyhýbá se pelechum i dalším stolkum a když nechceš aby někam zajela, protože je to problémové místo, dáš na mapu virtuální zeď. Já ji takto nepoustim pod gauč, do kumbalu a do části ložnice. Opravdu ji miluju. Navíc má stanici do které hodí bordel a tak ji uklízím o dost méně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10024
6.7.22 12:10

Nos pantofle. :nevim: Utirame prach asi jednou tydne (mame pani na uklid), parkrat do tydne pustime roboticky vysavac. Jsme 2 dospeli, 2 deti na 1.stupni a 2 nelinaci psi. Mame doma uklizeno. I kdyz mozna z pohledu nekterych lidi, co kazdy den vytiraji/vysavaji/drhnou byt, ne :lol: Pamatuji si na Waritu, ktera kazdy den asi dve hodiny rano uklizela 2kk a tvrdila, ze to je jen maly povrchovy uklid. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.7.22 12:20

@Pruhovaný_mýval prach utíras na mokro?

• Citovat
  • Upravit
1641
6.7.22 13:02

Ty protipylové sítě do oken jsou dobré, pyl nepropouští, akorát tím vůbec neproudí vzduch, takže se nedá větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
6.7.22 15:25
@Anais Brno píše:
@Pruhovaný_mýval prach utíras na mokro?

jak kdy. spíš vezmu jen prachovkou :think: že by to udělalo až tak moc?

@Wani no tomu bych se právě celkem ráda vyhnula, abych šůrovala 2+1 2 hodiny denně. A právě hrozně přemejšlím, jestli nění nějaký hack nebo taktika, která mi uniká (dostala jsem tady kolikrát fakt dobrý rady skrz praní, vodní kámen a jiný, který jsem neznala).

@TO_IT Jo, byl to Roomba - fakt deb.il, jakože se byl schopnej zaseknout na úplně absurdních místech. No jestli technologie udělala pokrok, tak možná ještě vezmu robotický lux na milost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.7.22 15:51

@Pruhovaný_mýval no rozdíl to bude, pokud setřes všechny plochy na mokro, ten hadřík mezitím uklízením logicky několikrát vymachas v čisté vody, tak zjistíš kolik prachu na těch površích v bytě je, vše včetně žaluzií, vrchy dveří, futer. Za ten týden tam prach je, ale ne tolik a poctivě pak vysát a vytřít. Nejvíc se pak práší při větrání..
Vyzkoušej jeden týden a uvidíš, jaký bude rozdíl… Poctivě utírám prach na všech plochách a že ho tam za ten týden je…

• Citovat
  • Upravit
3006
6.7.22 15:56

Cisticka vzduchu je bozi vec - kupovala jsem v tehotenstvi (predtim jsem mela v mistnosti u zvirat), mam ji v loznici a hodne se mi zlepsila alergie a prasi se tady podstatne mene, nez v jinych mistnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10850
6.7.22 16:10

@Pruhovaný_mýval Já prach jedu taky mokrým hadrem. Přišlo mi, že prachovkou se ten prach víří a není to uklizené tak dobře. Ale i když se snažím pořádek udržovat a uklízím průběžně, stejně se domů nosí bordel z venku, prach tu je taky. Ale teď mám pořád otevřená okna a nalítá sem leccos. Vysavat by to u nás chtělo denně, ale ne vždy se mi večer po práci chce ještě uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
6.7.22 16:20

@Anais Brno @citlivaduse já na prach používám takové jednorázové antistatické ubrousky, ale asi spíš jen z lenosti :mrgreen: Jinak taky mám teď pořád otevřený okna, tak to sem holt nalítá (nejhorší byl ten žlutej pyl, to jsem si myslela, že zešedivím).

@Westie87 Tu čističku vzduchu fakt budu muset zvážit, asi by mě nikdy nenapadalo ji koupit, ale možná by to bylo řešení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.7.22 16:28

@Pruhovaný_mýval obyčejná Švédska utěrka nebo jak se to jmenuje, mám jich několik, o úklidu vyperu. A používám pořád dokola.
Ty vlhčený utěrky mám v práci na pracovní stůl a to je z nouze ctnost. Z nich mi přijde, že se uvolňují nějaké vlákna, tak to můžu utírat pořád dokola…
Jak byl ten žlutý pyl, to bylo peklo… Kamarádka má doma rekuperaci a pochvaluje si, že se jí doma téměř neprasi, ale ten filtr při výměně je pak zážitek

• Citovat
  • Upravit
10850
6.7.22 17:16

@Pruhovaný_mýval Ten pyl byl strašný, to jsem vytřela a za hodinu to nebylo poznat, vše žluté. Ale zas nesnáším mít zabedněno. Když jsme bydleli v bytě u silnice, tak jsem mohla prach stirat pořád dokola. No a nemám sušicku, takže když sundavam prádlo ze sušaku, tak se práší ostošest. Zas ale sterilní domácnost nepotřebuju. Spíš mi vadí, když nejsou věci na svém místě. To pak působí neuklizeně a já v tom nedokážu fungovat v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
6.7.22 18:21

@citlivaduse Tak zrovna neuklizené věci tak nějak různě po bytě mi až tak úplně žíly netrhají, mě zas hrozně vadí taková ta olezlost, umatlanost a zašlost. Jakože když přijdu do kuchyně, tak třeba až tak nevadí, že jsou na lince hrnečky něco nezaklizené, ale nesnáším, když je olepená linka, neumytá digestoř, šmouhy na skříňkách nebo třeba zacákaná mikrovlnka zevnitř :nevim: Taky nepotřebuju sterilní domácnost, to vůbec, ale ten prach mě sejří pravda hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10850
6.7.22 18:48

@Pruhovaný_mýval Neumytou linku taky nesnáším, ale třeba můj manžel ty drobky a upatlanost, zacakanej sporak po vaření prostě nevidí a diví se, co v ty kuchyni furt uklizim.. :) A nejen tam, opatlany umyvadlo, drobky na jídelním stole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný