Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@citlivaduse haha, můj taky tvrdí, že to nevidí, a co se týká těchhle drobných hnusot, tak mu to i věřím, u nich doma se na tohle nikdy moc nehrálo, tak co bych po něm chtěla. Ale když m tuhle svatosvatě přísahal, že si nevšiml krabice 1m x 1m, kterou sám odložil uprostřed obýváku a několikrát o ni zakopl, tak už jsem dost pochybovala o jeho duševním zdraví ![]()
Já mám vychytavku, ke které jsem byla dost skeptická, ale svatosvate přísahám, utiram prach jednou týdne a to ne proto, ze by ho bylo moc, ale ze zvyku při běžném úklidu.
Půl lžíce olivovyho oleje, lžíci octa, půl sklenice vody, par kapicek jaru a 10 kapek nějakého vonaveho oleje(mám citronový esenc.olej)
A ne! Ten olivac fakt nezanechava skvrny ani není na povrch nijak cítit, ale bráni sedani prachu.
Já to někde cetla a fakt mi to funguje. ![]()
@smile_xxx píše:
A to dáš do rozprašovače?
Ano ![]()
Edit: a z rosprasovace na uterku z mikrovlakna, a až tím utiram. Neumím to rovnoměrně “nadavkovat” přímo z rozprasovace ![]()
Příspěvek upraven 07.07.22 v 07:59
Nejjednodušší je sundat brýle, vzít dobrou knihu a kafe a je po prachu.
Najít si jiné hobby než nesmyslné surovani.
No a já si myslím, že třeba koberec a závěsy by ten prach zachytily…necítil by se a stačilo by to přejet vysavačem. Když nemáš lapač, tak nemá kam sednout…
Máme kusové koberce, které se dají jednou za čas i nechat dát vyčistit… Když jsme měli tmavou podlahu v ložnici bez koberce, tak to bylo strašné… Každý den chuchvalce prachu z lůžkovin. Na tmavé podlaze k nepřehlédnutí…
@kateka.1 píše:
@Zuzaja mas to doma? Takze do loznice asi nic moc, co?
Myslíš ty sítě? Ty jsem měla doma asi 3 roky, v každé místnosti na 1 okně a byl prostě problém, že to skrz to moc nevětralo. Takže už jsou sundané. Ale proti pylu to pomáhalo.
@Zuzaja hm, to jsi me moc nepotesila-to se asi radsi smirim s prachem ![]()
U nás jsem zjistila, že hodně prachu je z oblečení a ručníků. Trochu může pomoct sušička na prádlo. A taky je to o tom, jestli máte všude lino nebo i koberce. My máme lino, přijde mi to hygieničtější, ale je to víc vidět, v koberci se bordel krásné ztratí. A taky záleží, jak moc to člověk pozoruje. Kamarádky si myslí, kdoví jak mají uklizeno, že stačí jednou týdně vysát, chodí totiž v pantoflích a mají koberce, ale když si tam kleknu v černých kalhotech na zem, tak jsem obalená od prachu. Já jsem na to ujeta a nesnáším prach na zemi, luxuji každý den, jinak jsem nervní.
@Pruhovaný_mýval píše:
@citlivaduse Tak zrovna neuklizené věci tak nějak různě po bytě mi až tak úplně žíly netrhají, mě zas hrozně vadí taková ta olezlost, umatlanost a zašlost. Jakože když přijdu do kuchyně, tak třeba až tak nevadí, že jsou na lince hrnečky něco nezaklizené, ale nesnáším, když je olepená linka, neumytá digestoř, šmouhy na skříňkách nebo třeba zacákaná mikrovlnka zevnitřTaky nepotřebuju sterilní domácnost, to vůbec, ale ten prach mě sejří pravda hodně
Tak to pravidelně musíš umýt. Třeba právě otření všech povrchů je u mě klasický týdenní úklid, hlavně v kuchyni, kde vařím. Tam neexistuje abych linku z venci prostě každý týden neumyla. Stůl v kuchyni utírám několikrát denně… Věci na místě dělají uklizený byt taky, naučit se věci automaticky dávat kam patří.
Nám pomohlo více větrat, klimatizace, čistička…ale v ložnici to jeděs stále, ještě tmavý nábytek
![]()
@Anais Brno píše:
Tak to pravidelně musíš umýt. Třeba právě otření všech povrchů je u mě klasický týdenní úklid, hlavně v kuchyni, kde vařím. Tam neexistuje abych linku z venci prostě každý týden neumyla. Stůl v kuchyni utírám několikrát denně… Věci na místě dělají uklizený byt taky, naučit se věci automaticky dávat kam patří.
To se asi něco ztratilo v překladu, já kuchyň taky meju pořád. Zmiňovala jsem to v souvislosti s tím, že mi třeba až tak nevadí, když je někdo cosi rozkramařené, ale že pe tohle nejde vlak.
@bibi2233 hm, taky máme jenom parkety, protože kdybych položila koberce, tak by ten prach sice vidět nebyl, ale já bych věděla, že tam je, což pro mě není řešení. Stejně jako není řešení sundat si brejle a dělat, že dobrý, nebo to nějak odignorovat
ale u nás o teď bylo asi hlavně tím větráním, jak byly vedra, tak jsme měli furt otevřený okna, a holt to sem lítalo.