Jak si hrát se dvěma dětmi doma

398
13.8.14 12:17

Jak si hrát s 2 dětmi doma

Ahoj prosím o nějakou inspiraci, mám dvě holky jedna má 2,5 roku druhá rok. A začínám mít problém jak je zabavit obě doma..ted je deštivo ven se pořádně nedá a znáte to. Jedné stavím nebo čtu, přijde mladší začne bourat nebo brát knížku a podobně..a hned řev. Vím jak zabavit každou zvlášt ale obě…? Děkuji všem za rady, tipy, triky.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
13.8.14 12:22

Nechávám je, ať si hrajou sami :nevim: Ticho u toho není, ale oni se musejí srovnat a zjistit si, že nejlepší je hrát si spolu a ne si ničit navzájem zábavu.
Dokud ty budeš asistovat jedné, druhá bude žárlit a cítit se odstrčená, přitom kouzlo dvou malých dětí je právě v tom, že se zabaví spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.8.14 12:22

Já myslím, že v tomto věku je to naprosto nemožné. :mrgreen: Roční dítě je postrach všeho, alespoň u nás doma. Jediná věc, u které se zabaví oba, je Lego. Jo a pak když děláme kraviny: hrajem na schovku, na honěnou kolem gauče, válíme se po zemi. :mrgreen: Jinak to nejde. Mám kluky 3 roky a 1 rok a mladší má zkrátka období, kdy všechno bere, bourá a ničí, takže je u nás pořád řev. Starší řve, že mu mladší všechno ničí a mladší řve, že mu to starší nechce dát. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
13.8.14 12:25

@Bibi239 Jasný já je nechávám at si pohrají spolu nebo i zvlášt..ale nejde to celý den. A právě na tu dobu potřebuji inspiraci..za zadečkem jim fakt nestojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
13.8.14 12:28

Já mám právě výčitky že starší dost nečtu..mladší dost neukazuju zvířátka atd. :,( baví je obě jen když zpívám nebo básničky. Což chudáci sousedi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.8.14 12:29
@Fima píše:
Já myslím, že v tomto věku je to naprosto nemožné. :mrgreen: Roční dítě je postrach všeho, alespoň u nás doma. Jediná věc, u které se zabaví oba, je Lego. Jo a pak když děláme kraviny: hrajem na schovku, na honěnou kolem gauče, válíme se po zemi. :mrgreen: Jinak to nejde. Mám kluky 3 roky a 1 rok a mladší má zkrátka období, kdy všechno bere, bourá a ničí, takže je u nás pořád řev. Starší řve, že mu mladší všechno ničí a mladší řve, že mu to starší nechce dát. :lol:

U nás je to stejné, mám děti 3 roky a 10m. Mašinky jsme nevytáhli už dobrý měsíc, neboť postavíme koleje, a než starší objede kolečko, mladší ségra to rozebere, a skončej u hromady rozházených kolejí, a přetahujou se o jednu mašinku, i když jich mají asi 10. :roll: :lol:

Rada zní, třeba u lega, každého posadit ke své hromádce, ale jak zabránit, aby mladší dítě nelezlo za starším, nevím. :mrgreen: U nás fungují jen u aut, brácha jich má většinu, ale ségře vždy musí tak 1-2 auta půjčit, a hrajou si oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.8.14 12:30

Taky se snažím staršímu vysvětlit, že musí ségře postavit extra komín pro ní, aby měla co bourat. Ale to moc nefunguje, neboť on si to chce stavět i bourat sám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
13.8.14 12:34

@Cosmos Jo jo každá ke své hromádce..ale to by každá ta hromádka musela být v jiným bytě :mrgreen:

Já je hodně podporuji at si hrají spolu nebo každá zvlášt ale nejde to do nekonečna se úplně děsím podzimních plískanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.8.14 12:41

Mám kluky 2r a 9m. Hrajou si spolu, starší moc nejančí, když mu prcek něco boří nebo bere. Společná zábava je skákání na míči, balónky a různé blbinky…a jídlo :mrgreen: Když stavíme kostky, mladší si je prohlíží či boří, staršímu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.8.14 12:45

@Cosmos Nojo, mašinky… kluk má právě období, kdy chce pořád stavět koleje a jezdit. Jenže moc to právě nejde s tím mladším ďáblem dohromady. Ten přijde a všechno rozmetá během vteřiny. Starší už většinou hystericky ječí dopředu, jen co vidí bráchu mezi futrama. :mrgreen: Pak mě s ním vyhání a zavírá nás do kuchyně. Blázinec hadra. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
13.8.14 12:52

Mám dvě děti, dvouleté a roční. Hrají si převážně samy a já je kočíruju, aby se nezabily. Když si hrajeme, snažím se skloubit jednu hru pro oba dva. Neexistuje, že by si každý hrál s něčím jiným a nebrali si nic navzájem :) Takže starší mi ukazuje zvířátka, která vyjmenuju, na obrázcích v knížce a mladšímu při tom vydávám zvuky těch zvířat. Nebo staršího posadím ke stolu k omalovánkám, mladšího zásobuju piškotama a až si starší počmárá co potřebuje a mladší se nají, zabavuju sebe - úklidem :D Mladší má teď období obcházení nábytku a tlačí před sebou všechno, co jezdí. Tak staršího posadím na vlečku tatry a mladší ho vozí po obýváku, to je podívaná :mrgreen: Ale taky bývám občas bezradná a nevím, co s nimi.

• Citovat
  • Upravit
4157
13.8.14 13:07

@Fima uplne stejne je to u nas :) mladsi 13mesicu vsechno bere, bori a starsi skoro 3roky si chce v klidu hrat s auty, stavet masinky nebo si prohlizet knizky…takze se u nas porad rve…blazinec hadr
@Agli taky mam vycitky, ze mladsimu neukazuju zviratka, starsiho neucim barvy…ale neni cas na oba nakednou musim vzd s jednim kdyz druhy nahodou spi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.8.14 13:11

Mám stejný věkový rozdíl, snažila jsem se je vést k tomu, aby dokázaly co nejvíc věcí dělat společně, ale kolem toho roku mladší to bylo taky horší. Knížku si přece můžeš prohlížet s obouma, starší ti bude povídat, co je na obrázku, učit se barvy a mladší budete společně ukazovat, co kde je a obě děti si z toho něco vezmou. Myslím, že důležité je umět správně motivovat to starší dítě, aby pochopilo, že zábava může být i to, že staví mladšímu do zblbnutí kostky a mladší je boří. Po tomhle období se to u nás jen zlepšovalo, teď si holky úžasně vyhrajou. K vánocům dostanou velký domek pro panenky, tak už se teď těším, že o nich do jara nebudu vědět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
13.8.14 13:19

@zuzouš Knížečky jsou bezvadný starší je miluje od půl roku..mladší slouží jen jako zbran :) jak začnu číst nebo ukazovat přijde mladší začne nám ji brát to se starší rozčílí a je řev. Právě ony jsou každá jiná jedna by si pořád četla a ta druhá pořád po něčem a někom lezla. Ale jak to tak čtu všude je to stejné. Takže jen vydržet.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.8.14 13:57
@Agli píše:
@zuzouš Knížečky jsou bezvadný starší je miluje od půl roku..mladší slouží jen jako zbran :) jak začnu číst nebo ukazovat přijde mladší začne nám ji brát to se starší rozčílí a je řev. Právě ony jsou každá jiná jedna by si pořád četla a ta druhá pořád po něčem a někom lezla. Ale jak to tak čtu všude je to stejné. Takže jen vydržet.. :nevim:

U nás to máme stejně, jen naopak :mrgreen: I když mladší už se taky začíná vybarvovat :twisted: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin