Lituje někdo třetího dítěte?

Anonymní
16.7.14 15:47

Lituje někdo třetího dítěte?

Mám dvě super děti a začínám uvažovat zda si pořídit to třetí. Je mi naprosto jasné, že toto rozhodnutí je zcela na mě a že finanční nároky dětí časem jen porostou a právě proto se chci zeptat zda někdo kdo už ty tři dítka má se podělí o jakoukoliv zkušenost.

Někde jsem zaslechla, že žena lituje pouze dětí které neměla a tak se chci zeptat zda je vyloženě někdo kdo opravdu lituje toho, že si pořídil to 3.

Prosím o zachování anonymity, protože nechci aby mé okolí vědělo, že plánovaně uvažuji o 3. Za ty kecy to fakt nestojí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2527
16.7.14 15:54

To je teda dotaz :mrgreen: ačkoli ten třetí stále jen řve-nelituji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
16.7.14 15:57

Já nelituji, že mám syna, ale lituji občas sebe co mne to potkalo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.7.14 15:57

Ne, nikdy ani minutu - a to řve v poslední době dost :mrgreen:

No možná při porodu, ten byl fakt příšernej… Ale jak jsem ho uviděla, tak to přešlo :srdce: Nedala bych ho za nic na světě a to jsem si moc třetí přála holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
16.7.14 16:11
@boball píše:
Já nelituji, že mám syna, ale lituji občas sebe co mne to potkalo:-)
:-D:-D:-D:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.14 16:11

@Novire víš, já právě mám dva kluky a tak se bojím, jestli to třetí nechci jen kvůli té holce.

@boball ty máš tři kluky?

• Citovat
  • Upravit
15088
16.7.14 16:15
@Anonymní píše:
@Novire víš, já právě mám dva kluky a tak se bojím, jestli to třetí nechci jen kvůli té holce.@boball ty máš tři kluky?

Ne, dvě holky a kluka. Nicméně kluka až dost pozdě a tak jsem občas z něj na větvi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.7.14 16:19
@Anonymní píše:
Mám dvě super děti a začínám uvažovat zda si pořídit to třetí. Je mi naprosto jasné, že toto rozhodnutí je zcela na mě a že finanční nároky dětí časem jen porostou a právě proto se chci zeptat zda někdo kdo už ty tři dítka má se podělí o jakoukoliv zkušenost.

Někde jsem zaslechla, že žena lituje pouze dětí které neměla a tak se chci zeptat zda je vyloženě někdo kdo opravdu lituje toho, že si pořídil to 3.

Prosím o zachování anonymity, protože nechci aby mé okolí vědělo, že plánovaně uvažuji o 3. Za ty kecy to fakt nestojí.

ne, rozhodně nelituji… ani toho čtvrtého… je to fajn mít tolik dětí… a hlavně když jdu s těmi prťaty, z každé strany se mě drží jedna princezna, tak je mi tak fajn… úžasný pocit… jsem moc ráda, že je mám… stojí to za to…

Ano, finanční nároky budou větší a větší, nejvíc nás stojí asi dcera na vysoké, ale teď si hradí více věcí sama, má brigádu, takže nejnáročnější asi byla střední škola… ale zase když má člověk nějaké rezervy, tak ho ani nečekané výdaje nezaskočí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3553
16.7.14 16:23

Rozhodně nelituji, i když je to zase kluk :-) Jsem za všechny 3 moc ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
16.7.14 16:29

Nelituji ani sedmého :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
16.7.14 16:40

Nelituji vůbec, miluji ho a občas žasnu sama nad sebou.
Mezi dětmi je rozestup 3 roky. Malý hodně dovedností odkoukává od starších a tak se mi zdá, že je to s ním jednodušší a já nemusím „vynakládat“ tolik úsilí ho všechno učit a bavit ho tak jak jsem bavila starší. Zatím mám všechny děti v předškolním věku a jsem na rodičovské. Co se týká financí, malý hodně věcí zdědil a dědí po starších (od oblečení po odrážedlo, kolo, helmu atd.) a tak se mi zdá, že ten rozdíl ve výdajích není teď moc znát.
Co bývá mazec je to, když všichni onemocní. Ať už všichni najednou nebo postupně jeden za druhým. To už pak melu z posledního :lol: Ale to je opravdu zanedbatelné a zmiňuju to jen jako povzdech.
Tak ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.7.14 16:53

Mám tři kluky, jsou skvělý a každý jiný, rozhodně se nedá říct, že s třetím bych jen mávala rukou, že jako zívačka a to už známe, spíš naopak, někdy čučím jak puk :lol:
Rozhodně nelituju, i když s otcem dětí nežiju, takže je to nepříjemná finanční situace, ale kdybych se měla rozhodnout znovu, rozhodnu se stejně.
Jen mě občas točí komentáře lidí na ulici, že jako škoda, že není holčička, mě to nevadí, ale ty rozumbradové mi to zjevně kolikrát nevěří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
16.7.14 17:07

Já když se podívám na všechny své děti, tak bych ani jedno nedala ani za nic. A že mě dovedou i točit, jsou bordeláři, někdy se dovedou pěkně pohádat, jindy ale dokážou být skvělí parťáci a nedovedu si představit, že by někdo mohl litovat dětí, které už má.

S prvním synem jsem jeho prvních x let života neustále běhala po doktorech, čtvrtý syn byl super vztekací, ale hlavně velice urputný beran a dal mi opravdu zabrat a dává dodnes, jen kolikrát se ztratil během pár vteřin, když si něco umanul, tak muselo být po jeho. Šesté dítě - pátý syn v pořadí se vzteká až nyní v pěti letech, vlastně už skoro v šesti a žádného nelituji, že je mám. Já nevím, ale podle mě to nejde.

Tak přiznávám, že někdy se zasním jaké by to bylo, kdyby…, ale to trvá jen maličkou chvilku než se zase objeví ta naše zlatíčka :hug: :hug: :hug:

Nejstarší se už těší na vysokou a nejmladší má dva roky. :srdce: :srdce:

Jak jsem psala, já rozhodně nelituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
16.7.14 17:11
@Bibi239 píše:
Mám tři kluky, jsou skvělý a každý jiný, rozhodně se nedá říct, že s třetím bych jen mávala rukou, že jako zívačka a to už známe, spíš naopak, někdy čučím jak puk :lol:
Rozhodně nelituju, i když s otcem dětí nežiju, takže je to nepříjemná finanční situace, ale kdybych se měla rozhodnout znovu, rozhodnu se stejně.
Jen mě občas točí komentáře lidí na ulici, že jako škoda, že není holčička, mě to nevadí, ale ty rozumbradové mi to zjevně kolikrát nevěří :roll:

@Bibi239 to jsem párkrát zkusila říkat v těhotensví se čtvrtým, že už mě nemůže ničím další dítě překvapit, rychle jsem po porodu změnila názor, a nakonec mě překvapovalo i to sedmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
16.7.14 17:15

@Novire přijde mi, jako bych celý tvůj příspěvek psala já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin