Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
8lete dite nemam, ale co chces, vzdyt to jsou deti, kor sourozenci zvykli na bezne tahanice.. nevciti se do reality asi tak jak si predstavujes, myslim ze jsou mali..
Ahoj mám doma dvě děti (4,6) a je to to samé
mohu se uprosit, aby si šli na chvilku hrát… Když je mi zle tak je to tu vždy nejhorší hádky, řev, pranice ![]()
Bohužel beru to jako úděl matky a tvrdou realitu.
Brzy se uzdrav ![]()
Jenže kamarádka mívá migrény asi častěji než ty střevní chřipku, tak na to dceru připravila a ta už ví… takže spíš si holkama promluvit a vysvětlit jim, že i maminka může být nemocná a co od nich v takovém případě očekáváš
ty se o ně taky staráš, když jim je blbě
Tak já mám skoro osmileté a pětileté.
Starší naštěstí funguje ![]()
Když jsem na tom zle, namaze mladšímu snídani, hrají si a já objimam mísu nebo lezim.
Mna dnes boli ucho, ze tuzim po gulke z milosti, plus som ostala so starsou po nocnej doma - nemoze skrz kasel do skolky, ale chore dieta vyzera trochu inak… no, kym som bola doma len s nou, tak ac jej len tiahne na stvrty rok, brala na mna ohlad. Jak prisla ani nie dvojrocna slecna zo skolky tak boli schopne pobit sa do krvi kvoli plastovemu kornutku na zmrzlinu… menili zlty za zlty ![]()
Moc ti přeju, aby ti už bylo líp
Je mi líto, že jsi neměla klid, ale prostě pořád jsou to jenom děti. Možná to jen ignorovat s tím, že dokud neteče krev, není potřeba to řešit a oni by si to vyřešili sami. Ale teď už ti je taková rada nejspíš k ničemu a zítra snad už bude dobře.
Nevím čím to je, ale když jsem byla nemocná, tak 9ti letý pečoval o mě i o 5ti letou sestru. Jen jsem ležela, on nosil čaj, podával co jsem potřebovala, byl zlatej. ![]()
@martina1988 Děkuju
. No to je pravda, jakmile člověk vypadne z provozu, tak tak o to víc se to tu rozdeje
@zelenaprisera No vidíš, před dvěma dni měla to samé starší dcera, tak se jí to snažím vysvětlovat, ale jo, asi je to normální. Den je dlouhý, že ![]()
Musím souhlasit, dítě je prostě jenom dítě, to se vcítit tak dobře nedokáže. K tomu by mu mohl pomoci dospělý, kdyby byl doma. Mohl by děti nenápadně směrovat - mamince je špatně, uděláme jí čaj, přineseme kyblík na blitíčko, vezmeme jí z lékárny něco, co jí pomůže, atd. atd. Tak snad příště. Vem si, že ani někteří dospělí do nedokážou - se vcítit do nemoci druhého, a dokonce ho v nemoci bez keců obskakovat. Kolik tu bývá takových diskuzí… A kolik lidí třeba považuje těhotné na rizikáči lidi s chřipkou, migreniky apod. za simulanty
Mám 3 kluky nejstaršímu je 6,druhému budou 4 a nej. budou 2 a jsem těhotná. Začátek byl krušný bylo mi špatně a ted jsem šíleně unavená a i když mě někdy zlobí:)nechají mě vyspat po obědě s nejmenším, zatím si malujou nebo hrajou. Vyklidí mi myčku, snaží se mi pomáhat i když někdy je to taky děs.:)
@Mava Tak to ti můžu jen tiše závidět. Ale já to znám i od své sestry… její děti fungují přesně takhle. U nás ne a nemůžu toho docílit… Jak jsou holky blízko věkově, je velká rivalita mezi nimi
@Takyjedna děkuju, jsem ráda, že to takhle píšeš. I když jsou dneska na zabití
tak si to asi zase potřebuju uvědomit, že jsou to holt děti
No tak čekat od nich můžeš jenom to, na co si je sama naučíš, osmileté dítě nemám, ale už mi připadá teda dost velké na to, aby ho musel neustále někdo obskakovat… děcka rozdělit, každé poslat dělat něco jiného (jedno třeba do pokojíčku a druhé do obýváku) a prostě tvrdě nakázat, že ty odpočíváš a ať dají pro jednou pokoj… to je všechno o tvojí autoritě myslím.
@Bábi Zlopočasná Tak to přeju taky brzké uzdravení. Já mám do toho tříleťáka, ten tomu nasadil korunu, že rozstrkal všechno jídlo na různá místa, co mu holky dneska nachystaly.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Zdravím všechny. Mám tři děti, z toho dvě dcery školního věku. Dneska mi bylo od rána hrozně špatně. Asi nějaká střevní chřipka, ale bylo mi tak blbě, že jsem nebyla schopná vůbec ničeho. Jenom ležet a lítat na záchod. Ovšem měla jsem všechny tři děti doma a manžel je pryč a to teda byl den fakt na zabití. Asi jsem si naivně myslela, že už osmileté dítě dokáže mít trochu soudnosti a pomoct mi, ale to jsem se teda zklamala. Místo toho je tu neustálý řev, boj, sourozenecké rozepře, které já mám řešit evidentně od záchodové místy
. Vždycky si vzpomenu na svou známou, která trpí migrénama, že její dcera, když jí je špatně, jí nechá odpočinout a jde si potichu třeba malovat. Ale je to jedináček. Jak to máte vy? Nejmladší dítě nepočítám, to je jasné, že rozhazuje a nechápe situaci.