Děti brzy po sobě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3092
4.6.14 11:40

Děti brzy po sobě

Ahoj maminky :) chtěla bych pokecat s těmi, které jste měli/čekáte druhé dítě brzy po prvním :oops: náš prvorozený oslavil včera rok a já jsem již ve 20tt :oops: myslíte, že je to moc brzy? Budu ráda, když se některá připojíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5345
4.6.14 11:43

Já myslím, že to brzo je, vidím to u sousedů, ale co už, těhotná už jsi, tak to zvládnout budeš muset :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
4.6.14 11:45

Tak až kamarádky malá bude slavit rok, tak mamka bude nejspíš rodit… takže tak. Když to sleduju, jsem ráda že kluci od sebe budou pár minut :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.6.14 11:46

Kluci jsou po sobě 24 měsíců a byl to teda záhul, ti povím. De facto si první dva roky toho mladšího vůbec nevybavuju - a rodičovskou dovolenou z tohoto pohledu vůbec nepovažuji za nejkrásnější období v životě ženském. :nevim: Na druhé straně, jakmile začali být samostatní, jsou jak dvojčata, vyhrajou si, mají stejný režim, prakticky i stejné oblečení, a svět je zase úžasnej. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
4.6.14 11:47

@petulkas no nebudeš to mít snadné, čekám třetí dítko. Doma syn 10let, druhý syn čestvě 2 roky a jsem 30tt a mám z toho taky trošku strach ale nějak to dám, starší už je samostatná jednotka a občas i pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
4.6.14 11:51

@petulkas ano,myslím, že je to hodně brzy ;) Já osobně v tom nevidím žádné pozitivum ;) Já mám děti od sebe 2 roky a stačí mi, když maličký usne a starší začne křičet(ne schválně ale při hře),no a hned je malý vzhůru ;) ale jinak 2 roky už jsou super rozdíl. Nějaký rok od sebe to by mě asi piclo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
4.6.14 11:51

No jsem si říkala, že budou mít aspoň k sobě blíž, malej nebude mít ještě tolik rozumu aby žárlil :nevim: a budu to mít rychle za sebou a budu mladá maminka :mrgreen: no trochu z toho mám strach ale jsou i takový co mají dítě do roka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
4.6.14 11:52

@Zacharova tak to máme docela podobné s těma dětma ;) myslím věkově ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
4.6.14 11:52

@Bejbyy jů dvojčátka :hug: gratuluji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.6.14 11:53

Já mám děti 15 měsíců od sebe. Teď už tomu mladšímu budou tři a jsou opravdu jak dvojčátka. Skvělí parťáci :) Ale jsou to děti, takže někdy je to s nima záhul i teď. Ale nic, co by se nedalo zvládnout. Pro mě zezačátku bylo nejvíc kruté noční vstávání. K miminku co tři hodinky a do toho se ta starší taky cca 2× za noc budila na mléko. Ale nebude to taková hrůza neboj. Já teda byla mnohem víc hotová když jsem přišla domů s prvním miminkem. To byla pro mě velká změna, ale s druhým, i když jsem byla po císaři a hned od druhého dne s dětma doma sama, tak jsem to zvládla vše mnohem lépe rychleji. Ono taky mi ani nic jiného nezbylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
4.6.14 11:53
@petulkas píše:
No jsem si říkala, že budou mít aspoň k sobě blíž, malej nebude mít ještě tolik rozumu aby žárlil :nevim: a budu to mít rychle za sebou a budu mladá maminka :mrgreen: no trochu z toho mám strach ale jsou i takový co mají dítě do roka :hug:

no s tím žárlením bych nepočítala, že nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
4.6.14 11:54

Tak ted uz je na tuhle otazku pozde :mrgreen:
Mam deti o 17 mes a je to jako na houpacce. Nekdy des a jindy pohoda ;) ale tesim se, az budou trosku samostatnejsi a dalsi mimino bych ted nechtela :lol: :mrgreen:
Ale to das, jako spousta jinych ;)

• Citovat
  • Upravit
20885
4.6.14 11:56

@petulkas že budou mít k sobě blíž to je takové klišé :roll: myslíš že děti s rozdílem 2,3 nebo 4 roky k sobě nebudou blízko? :lol: Moje má 8,neteř bude mít 5 a víš jak pěkně si spolu hrají a jak si rozumí? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
4.6.14 11:56

@griet01 nám to vychází 16 měsíců :) no malej už prospí noc, kromě teda občasného probuzení kvůli dudlíku nebo pití :dance: takže to by snad mohlo být v pohodě :hug: jsem ráda, že v tom nejsem úplně sama :hug: @kubykula to je jen moje zbožné přání s tím žárlením :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.6.14 11:57

Máme tři blízko po sobě velká 5,5r, menší 2,5r. a malý má 13 měs., napřed to byl šok :lol: ale šok se změnil ve spokojenost.
Děcka jsou pohodové, klidné, jsou takový náš tandem, malý až na výjimky (nemoci)je nenáročné dítě. Starší mi hodně pomáhá, prostřední opakuje co vidí, že dělá starší tak taky pomáhá a nejmladší je zlatý. Takže nemám důvod si stěžovat.
Neboj bude to dobré, za mě děti blízko sebe :palec:.

Prostřední měla 19,5 měs. a už chodila pěšky, když se narodil malý, tak kočár nebyl třeba, jen na výlety nebo dlouhé trasy se vezme starší kočár, že zas celý den by chodit nevydržela ještě, ale kup si kočár pro dvojčata nebo tandem, tím si to hodně usnadníš.
Prvních pár měs. budeš mít náročnější, ale možná né záleží na dítěti, ale zas jak si spolu kolem roku začnou hrát, to je takový balzám ty děcka sledovat, jak si rozumí :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin