Miminko a sourozenec ve školce

815
26.5.14 12:37

Miminko a sourozenec ve školce

Maminky mám dotaz na ty, které mají dvě děti. Za pár dní se nám má narodit druhé dítě a starší dcera chodí normálně do školky. Jak jste to udělaly po porodu? Nechali jste i první doma, aby si zvyklo? A na jak dlouho? Nebo chodilo dál do školky, aby se mu nenarušilo komplentě všechno, na co je zvyklé? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
26.5.14 12:40

@Kytka32 já dávala starší vždycky do školky, první týdny jsem byla ráda že mám dopoledne trochu klidu, dohonila jsem práci co jsem potřebovala a odpoledne jsem věnovala více času starším dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.5.14 12:43

@Kytka32 já jsem měla malého doma měsíc před termínem a pak zhruba dva měsíce po narození.. v zimním období. Teď bych to asi nehrotila

• Citovat
  • Upravit
24292
26.5.14 12:43

Já nedávala přes šestinedělí, sama jsem potřebovala vypozorovat, jak bude vstávat atd. Pak zase starší normálně nastoupil do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.5.14 12:47

Dávala jsem normálně do školky. Mimino stejně jen spalo, jedlo a brečelo, tak co by dělal starší sourozenec doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.5.14 12:50

Já to měla jednoduché. Mám děti celkem brzy po sobě, po dvou letech, tím pádem to starší do školky ještě nechodilo, takže jsem ho měla a mám doma. Do školy půjde až teprve teď v září. Jak bych se rozhodovala, to nevím. Asi až čistě podle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.5.14 12:54

@Kytka32 Nijak bych nenarušovala řád toho staršího. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.5.14 12:55

Malý je narozený 4.4., od 1.dubna byla Majda doma, už jsem prostě nezvládla ji tam odvést (2km pěšky nebo autem, ale už jsem ji neupoutala do sedačky, nevlezla se za volant, z auta jsem vylézala 5 minut :roll: ) a pak až do konce dubna ještě byla doma a pak šla zas do školky.
Pro mě je teda jednodušší mít ji doma, než honem ráno vstávat a vozit do školky… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58836
26.5.14 13:06

@Kytka32 dávala bych do školky :nevim:
Nejstarší dcera chodila do školky po narození syna normálně, když byla zdravá. Bylo to na jaře a v té době byla víc nachlazená a doma. U nejmladšího jsem měla všechny 14 dní doma, protože byly letní prázdniny, jinak by chodily od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.5.14 13:10

Jojo, pro mě taky bylo jednodušší mít ho doma :oops: :mrgreen: Byl ve školce první rok, absolutně nic mu neuteklo. U předškoláka ale už bych to neudělala. Byl s námi doma, účastnil se všeho okolo mimina a vůbec nežárlil, přijal ho úplně přirozeně. Kdyby chodil do školky, možná by se cítil trošku odstrčený. A pak jsem nechtěla, aby mimino nakazil, každou chvíli ze školky něco přinesl a zrovna bylo období všech možných viroz.

• Citovat
  • Upravit
24798
26.5.14 13:14

@madi Jojo, ale já ji tam teda poctivě vozím, „jen tak“ byla odhlášená jen dva nebo tři dny z celého roku (šly jsme spolu ke kadeřnici a takové akce).
Už se těším na prázdniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
26.5.14 13:18

Na radu v porodnici a i pediatra mám starší ze školky ted do konce školního roku doma. Ale mám nedonošené miminko a navíc mi ta starší tahá opravdu co mesic nějakou nemoc. Jinak si myslím, že se i líp sžijeme a nebude mít pocit, že ji kvůli miminku odstrkuju. Ale každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
26.5.14 13:20

Ahoj,
nam se narodi v rijnu druhe mimco a synovi bude presne 5.5roku a bude predskolak, pokud bude zdravy urcite bude ve skolce, on nastesti ted byl nemocny 2× od zari a i tak zadne extra nemoci, protoze to bude i pro me „uleva“ k mimcu jeste zabavit vetsi dite, tam mu nic nechybi a ja se v klidu doma postaram o domacnost a novy prirustek a ani po obede nebude chodit, nechodi ani ted, jen kdyz je nejaky duvod a nebo v patek-to vi ze chodi :D
my mate teda skolku za barakem, rano odvede bud manzel a nebo moje mamka a odpoledne uvidime, ale mam v planu ze vyzvedavat budu ja a spojime to s prochazkou, dokud pocasi dovoli.
nejak se z toho nehroutim, vzdy se to nejak udela :mavam:

Příspěvek upraven 26.05.14 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
26.5.14 13:20

Nejstarší chodil už do školy, a holka chodila nepřetržitě do školky, brala jsem ji po obědě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
26.5.14 13:28

První týdny jsem měla starší doma, protože máme školku na dojezd autem a pakovat dvě děti, vláčet autosedačku toto celé 2× za den bylo pro mne dost náročné. V zimě je i dost velké riziko zavlečení nějaké nákazy, o tom bych tuhle zimu mohla vyprávět romány :roll: Pokud máš školku na dojití s kočárkem tak bych ji klidně dávala, budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin