Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
hledám tu radu nebo inspiraci pro to, jak si hrát se dvěma kočkami. Pořídili jsme pro našeho kocoura druhou kočičku. Vše je fajn, pohrají si, dělají si společnost, když jsme pryč, ale jeden háček to má.
Starší kocour je zvyklý si se mnou každý večer hrát. To vyžaduje i nadále a já mu to chci dopřát, ale jakmile vytáhnu hračku, nová číča se na ní bezhlavě vrhá a náš kocour jen sedí a kouká. Vždycky si hrál tak, že chvíli na hračku číhal a pak vyběhl, teď už to ale nejde, protože hračku už dávno předtím „uloví“ nová číča.
Zkusila jsem je při hře oddělit, i když se mi nelíbí je kvůli tomu někde zavírat, ale k ničemu to moc nebylo. Kocoura totiž v tu chvíli víc než hraní zajímaly zavřené dveře, za které se zrovna „nutně“ potřeboval dostat.
Možná to nezní jako velký problém, ale když se kocour nevyblbne, tak celý večer mňouká a hry se dožaduje. Asi zde nenajdu moc lidí se stejnou zkušeností, takže spíše budu vděčná za Vaše nápady, jak se s touto situací vypořádat.
@ktrn3 píše:
Dobrý den,hledám tu radu nebo inspiraci pro to, jak si hrát se dvěma kočkami. Pořídili jsme pro našeho kocoura druhou kočičku. Vše je fajn, pohrají si, dělají si společnost, když jsme pryč, ale jeden háček to má.
Starší kocour je zvyklý si se mnou každý večer hrát. To vyžaduje i nadále a já mu to chci dopřát, ale jakmile vytáhnu hračku, nová číča se na ní bezhlavě vrhá a náš kocour jen sedí a kouká. Vždycky si hrál tak, že chvíli na hračku číhal a pak vyběhl, teď už to ale nejde, protože hračku už dávno předtím „uloví“ nová číča.
Zkusila jsem je při hře oddělit, i když se mi nelíbí je kvůli tomu někde zavírat, ale k ničemu to moc nebylo. Kocoura totiž v tu chvíli víc než hraní zajímaly zavřené dveře, za které se zrovna „nutně“ potřeboval dostat.
Možná to nezní jako velký problém, ale když se kocour nevyblbne, tak celý večer mňouká a hry se dožaduje. Asi zde nenajdu moc lidí se stejnou zkušeností, takže spíše budu vděčná za Vaše nápady, jak se s touto situací vypořádat.
Do jedné ruky si vezmi tyčku s provázkem na konci a hračkou - to koupíš v každým zverimexu, a zabavíš tím kotě. Druhou rukou bav kocoura.
Já si hraju s nimi tak dlouho, ze tu aktivnější to přestane bavit a jde si hrát ta druhá. Mezitím na to obě číhají někde za rohem, i to je bavi