Našli jsme kotě, co dělat dál?

6381
29.10.22 19:57

Našli jsme kotě, co dělat dál?

V pátek jsme našli černé koťátko, hubeňoučké se zeleným výtokem v očích. Nejspíš nikoho není, našla jsem si veterinární pohotovost a má zánět v těch očích a dostali jsme na to léky plus něco navíc. Děti si ho chtějí nechat, ale já opravdu nemám jistotu, ze nikoho není. A vážně nevím, jak to zjistit. Podle veterináře je to z velké pravděpodobnosti toulavá kočka, nebo nechtěné kotě. Pořídili jsme ji záchod, ale zatím to moc nepobírá. Papá krásně kapsičky whiskas. Nikdy jsme kočku ani domácího mazlíčka neměli. Tak bych ráda nějaké rady od zkušenějších. Co pořídit? Asi to bude chtít škrábalo, protoze je to docela drápalka, chudák sedačky. :,( Myslíte, ze KdZ bude mít škrábalo, přestane skrábat nábytek?
Jaká je nejlepší konzerva? Dávat granule? Jaké je nejlepší stelivo? A máme menší zahrádku, pořídit si takové to proskakujici okno, nebo ji radši ven nepoustet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
29.10.22 20:08

Pokud koťátko něčí bylo a ten dotyčný ho nechal takto zubožené, tak si ho rozhodně nezaslouží vrátit. Pokud to s koťátkem myslíte vážně a jste ochotni se o něj postarat a zjistit si všechno kolem, tak je to od vás hezké. Především ho přestaňte krmit Whiskasem, je to to nejhorší, co mu můžete dát. Jsou tam jen 4% pochybného masa a plno obilovin, které masožravým kočkám škodí. Vybírejte granule a konzervy podle složení, na prvním místě by mělo být alespoň 70% masa a ideálně žádné obiloviny. Koťátko bude také potřebovat záchůdek na klidném místě, kde bude mít soukromí, misku na granule a na vodu (ne blízko záchodku), pelíšek a škrábadlo, kde si bude brousit drápky a šplhat do výšky. A nějakou tu hračku. S ostatním vám poradí veterinář, hlavně ho pak dejte vykastrovat. Hodně štěstí.
Teď, když je nemocné, tak je asi lepší když zůstane jen doma a pak uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
29.10.22 20:10

Kote na sto pero nikomu nepatří, techto toulavych nemocnych chudaku je vsude bohuzel mraky.
Whiskas není moc vhodny, obecne mi kotata casto po kapsickach a konzervach prujmovaly, byt sebelepsich. Porid granule, Brit Care, Carnilove atd., pripadne muzes krmit masem, granule jsou ale snazší :)
Skrabadlo je urcite fajn, melo by pak prestat.
Kolik koteti je?
Stelivo je celkem jedno, my bereme od Britu, dobře hrudkuje, pak jsou vselijaky drahy vonavy, ale nemusí kocce vyhovovat, na pachy jsou citlive.
Jestli poustet ven je na vas, ale v dome to tak stejne dopadne, jen na jare nezapomente dat neco proti klistatum a blecham.
Na zachod se nauci, ale asi bude jeste ve stresu, plus muze byt zacervene a mit prujmy, to pak chodi i jinam, chce to trpělivost.
A zachod umistit nekde do bezpečí, na klidne misto.
A jestli budete pouštět ven, tak zjara vykastrovat, jestli je to kocka, hned by vam donesla koťata, zabreznou uz 4mesicni…
A dik, ze jste nedelali, ze ho nevidite a nenechali pojit nekde samotne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.10.22 20:12
@Roxy ivka píše:
Pokud koťátko něčí bylo a ten dotyčný ho nechal takto zubožené, tak si ho rozhodně nezaslouží vrátit. Pokud to s koťátkem myslíte vážně a jste ochotni se o něj postarat a zjistit si všechno kolem, tak je to od vás hezké. Především ho přestaňte krmit Whiskasem, je to to nejhorší, co mu můžete dát. Jsou tam jen 4% pochybného masa a plno obilovin, které masožravým kočkám škodí. Vybírejte granule a konzervy podle složení, na prvním místě by mělo být alespoň 70% masa a ideálně žádné obiloviny. Koťátko bude také potřebovat záchůdek na klidném místě, kde bude mít soukromí, misku na granule a na vodu (ne blízko záchodku), pelíšek a škrábadlo, kde si bude brousit drápky a šplhat do výšky. A nějakou tu hračku. S ostatním vám poradí veterinář, hlavně ho pak dejte vykastrovat. Hodně štěstí.
Teď, když je nemocné, tak je asi lepší když zůstane jen doma a pak uvidíte.

Děkuji za radu, já vzala něco v supermarketu, co nebylo nejlevnější, a myslela, ze to bude v pohodě. Takže whiskas ne, dobře. A poradila bys mi nějaký konkrétní kvalitní produkt?
Jinak zachudek jsme koupili takový s bedynkou. Taky nevím, jestli je to dobře. Nechali jsme ho v chodbě. Škrabadlo, koupím teda nějaký velký, ať to má pěkný. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.10.22 20:15

Jestli chcete mít opravdu úzký kontakt a máte i děti, tak bych nechala jen doma. Kočka si zvykne a bude spokojená. No, něco asi poničí, tomu se úplně zabránit nedá. Nám takto žila kočička 19let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.10.22 20:19
@Villanelle píše:
Kote na sto pero nikomu nepatří, techto toulavych nemocnych chudaku je vsude bohuzel mraky.
Whiskas není moc vhodny, obecne mi kotata casto po kapsickach a konzervach prujmovaly, byt sebelepsich. Porid granule, Brit Care, Carnilove atd., pripadne muzes krmit masem, granule jsou ale snazší :)
Skrabadlo je urcite fajn, melo by pak prestat.
Kolik koteti je?
Stelivo je celkem jedno, my bereme od Britu, dobře hrudkuje, pak jsou vselijaky drahy vonavy, ale nemusí kocce vyhovovat, na pachy jsou citlive.
Jestli poustet ven je na vas, ale v dome to tak stejne dopadne, jen na jare nezapomente dat neco proti klistatum a blecham.
Na zachod se nauci, ale asi bude jeste ve stresu, plus muze byt zacervene a mit prujmy, to pak chodi i jinam, chce to trpělivost.
A zachod umistit nekde do bezpečí, na klidne misto.
A jestli budete pouštět ven, tak zjara vykastrovat, jestli je to kocka, hned by vam donesla koťata, zabreznou uz 4mesicni…
A dik, ze jste nedelali, ze ho nevidite a nenechali pojit nekde samotne :hug:

Děkuji, whiskas tedy škrtám. A jak často krmit? Zatím mi připadá, ze má furt hlad. Ty kapsicky hned slupne. A s tím masem, to znamená, ze koupím třeba hovězí a uvarim ji to? To je vše? A granule se dávají jak často? Veterinář odhaduje věk kolem 12 týdnů. Je to kočka, a kastraci taky doporučil. Tak to určitě dáme, ještě nějaké očkováni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.10.22 20:20
@piškot23 píše:
Jestli chcete mít opravdu úzký kontakt a máte i děti, tak bych nechala jen doma. Kočka si zvykne a bude spokojená. No, něco asi poničí, tomu se úplně zabránit nedá. Nám takto žila kočička 19let.

Dobře, necháme si ji jen doma. Ta zahradka je malicka, ale utéct by asi mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.10.22 20:23

Ahojky, my našli rovnou 4 😃 jestli chceš napiš mi SZ napíšu ti nějaké zkušenosti a co pořídit a dát kotěti ze začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
29.10.22 20:24

Tak my pro naše dvě šelmy kupujeme granule Taste of the wild, zvěřinu nebo lososa. Je to za celkem příznivou cenu a vyhrálo to mezinárodní cenu. Je tam plno masa a kočkám chutná. Občas střídáme s Aplaws. Na granulích bych opravdu nešetřila, ty jsou základ. Kapsičky kupujeme nejvíc Cosma natura a Miamor, ale ostaní ti tu poradí určitě i jiné. Vyplatí se to kupovat přes e-shopy. A každý víken je živíme jen syrovým kuřecím masem, to zbožńují. Akorát je každých půl roku odčervujeme. Stelivo si zkus koupit postupně pár druhů, abys věděla, co bude kočičce i vám vyhovovat. Našim kočkám je to jedno, snesou všechny, ale mně nejvíc vyhovují hrudkující mikrogranulky. A k tomu stelivu si ještě kupte speciální lopatičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.10.22 20:24
@jannina1 píše:
Ahojky, my našli rovnou 4 😃 jestli chceš napiš mi SZ napíšu ti nějaké zkušenosti a co pořídit a dát kotěti ze začátku.

Dekuju napisu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.10.22 20:27
@Roxy ivka píše:
Tak my pro naše dvě šelmy kupujeme granule Taste of the wild, zvěřinu nebo lososa. Je to za celkem příznivou cenu a vyhrálo to mezinárodní cenu. Je tam plno masa a kočkám chutná. Občas střídáme s Aplaws. Na granulích bych opravdu nešetřila, ty jsou základ. Kapsičky kupujeme nejvíc Cosma natura a Miamor, ale ostaní ti tu poradí určitě i jiné. Vyplatí se to kupovat přes e-shopy. A každý víken je živíme jen syrovým kuřecím masem, to zbožńují. Akorát je každých půl roku odčervujeme. Stelivo si zkus koupit postupně pár druhů, abys věděla, co bude kočičce i vám vyhovovat. Našim kočkám je to jedno, snesou všechny, ale mně nejvíc vyhovují hrudkující mikrogranulky. A k tomu stelivu si ještě kupte speciální lopatičku.

Jsi skvělá, dekuju moc za konkretizovani. Jen ještě jeden dotaz, to kuře se předpokládám vykostuje? Kosti se jim nedávají? A musí se pak nějak česat? Koupila jsem v tescu i nějaký hřeben. Ale chlupy má krátké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.10.22 20:27

Nechte si ji alespon tyden doma, aby pochopila, ze je u vas doma. Pak ji muzete poustet ven. Tam si vyhraje, nebude pak doma skrabat nabytek. Muzete poridit i skrabadlo domu. Mame polovenkovni kocky, doma maji wecko, ktere skoro nepouzivaji, s levnym stelivem. Neni to papirova kocka, pokud dobre snasi, klidne ji davejte kapsicky whiskas. Casem prijdes na to, co ji nedela dobre. Davam odrezky z masa, obiram kosti z polevky, mam prisun masa ze skolni jidelny. Granule (ted zrovna whiskas) maji k dispozici cely den. Kastraci jsme nechali provest, kdyz vazili cca 2 kg (4 mesice veku). Na ockovani bych se vykaslala, nezaponem odcervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.10.22 20:30

My jsme takhle našli před dvěma měsíci kotě před bytovkou, vzala jsem ho domů s tím, že jsem na fb viděla, že ho někdo hledá. Rodina ho ale vrátit nechtěla, tak u nás zůstal. Když vidím, co všechno doma provádí, chápu je. :lol: Pes si na něj zvykl hned, kočce to chvíli trvalo. Pořídila jsem velké skrabadlo, do měsíce ho zlomil. Tak už mají jen obyč kartonové, naše kočka ho má nejradši. Záchod mají s víkem. Krmim granulemi Fitmin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.10.22 20:31
@matkabagristy píše:
Nechte si ji alespon tyden doma, aby pochopila, ze je u vas doma. Pak ji muzete poustet ven. Tam si vyhraje, nebude pak doma skrabat nabytek. Muzete poridit i skrabadlo domu. Mame polovenkovni kocky, doma maji wecko, ktere skoro nepouzivaji, s levnym stelivem. Neni to papirova kocka, pokud dobre snasi, klidne ji davejte kapsicky whiskas. Casem prijdes na to, co ji nedela dobre. Davam odrezky z masa, obiram kosti z polevky, mam prisun masa ze skolni jidelny. Granule (ted zrovna whiskas) maji k dispozici cely den. Kastraci jsme nechali provest, kdyz vazili cca 2 kg (4 mesice veku). Na ockovani bych se vykaslala, nezaponem odcervovat.

Nezlob se to jsou tedy rady. Že není papírová kočka neznamená že může mít nějaký šrot bez masa. Whiskas je pěkné svinstvo. Venkovní kočku by chtěli naočkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36185
29.10.22 20:33

Pokud nechceš, aby toaleta moc smrděla, tak se nám osvědčilo stelivo Biokat's Bianco Fresh: https://steliva-a-toalety-pro-kocky.heureka.cz/…fresh-10-kg/#… a k němu přidat trochu Biokat's Active Pearls: https://ostatni-pomucky-kocky.heureka.cz/…arls-700-ml/#….

Na krmění Royal Canin, Purina One, Shelma, všechno ve verzi pro koťátka. :palec:

Příspěvek upraven 29.10.22 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný